victordascalescu54 Postat August 30, 2018 Partajează Postat August 30, 2018 As dori daca se poate sa ma ajutati sa gasesc curba de sarcina optima pentru 6s33s. tubul lucreaza intr-un montaj totem fiind alimentat cu +/-150V iar primarul transformatorului pe care lucreaza are o impedanta de 32 ohmi. Eu am incercat ceva dar cred ca-mi scapa unele detalii, cum ar fi puterea care ar trebui sa se apropie de 50w/32ohmi. Multumesc anticipat Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Septembrie 17, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2018 multumesc mult moderatorului Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) Intr-un PP clasic cu 6C33C si transformator de iesire poate ati fi obtinut o putere pe sarcina de 50W...60W,dar in totem sau un PP qvasicomplementar,randamentul etajului final este un pic diminuat.Sarcina vazuta de fiecare tub in parte din acest etaj final nu poate fi 32/4 adica 8 ohmi,asta ar insemna o dreapta de sarcina aproape perpendiculara pa aza ox (axa tensiunii,abscisa).Tubul vede patratul impedantei reflectate in primarul despre care dv spuneti ca are impedanta de 32 ohmi,deci fiecare tub in parte va vedea o impedanta de 93.5 ohmi,asadar intregul etaj final PP va vedea o impedanta de 370 ohmi pe care veti avea o putere de ~35W sinus nelimitat,prerea mea! Editat Septembrie 19, 2018 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Septembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Acum 7 ore, LMOlimpiu a spus: Intr-un PP clasic cu 6C33C si transformator de iesire poate ati fi obtinut o putere pe sarcina de 50W...60W,dar in totem sau un PP qvasicomplementar,randamentul etajului final este un pic diminuat.Sarcina vazuta de fiecare tub in parte din acest etaj final nu poate fi 32/4 adica 8 ohmi,asta ar insemna o dreapta de sarcina aproape perpendiculara pa aza ox (axa tensiunii,abscisa).Tubul vede patratul impedantei reflectate in primarul despre care dv spuneti ca are impedanta de 32 ohmi,deci fiecare tub in parte va vedea o impedanta de 93.5 ohmi,asadar intregul etaj final PP va vedea o impedanta de 370 ohmi pe care veti avea o putere de ~35W sinus nelimitat,prerea mea! Va multumesc pentru raspuns si interesul acordat ca de obicei. Desigur ca eu ne fiind cunoscator al multor detalii legate de aceasta "lume minunata" , ramin de multe ori captiv unor experiente practice. Totemul pe care stiti ca l-am realizat si functioneaza de aproape 2 ani, la inceput pe o sarcina de 8 ohmi iar de aproape 6 luni pe sarcina de 32 ohmi a dat cert urmatoarele rezultate: alimentare +/- 150V Negativare -50V Curent (bias) 200 mA sarcina reala (cele doua trafuri din Quad in serie) 32ohmi la 1Khz (dar curba este mai complicata in fregventa) ori sarcina rezistiva 33 ohmi Tensiune inainte de clippimg la 1khz 41V Rms Liniaritate (cei drept masurata cu generatorul neperformant din osciloscop) la 39Vrms 10Hz - 20Khz mai mica de +/-0,5 dB Nu are rost sa pun din nou oscilogramele si curbele bode ca sa nu nasc iarasi "vorbe" dar stiti ca nu MINT Am deschis aceasta discutie in speranta ca voi gasi ceva de optimizat atit pe partea de diferential intrare(ceva pe la ccs) dar mai ales pe partea de finale unde cred ca se poate umbla si la reactia globala dar nu stiu cum. Am prins acest curaj si datorita uTracerului pe care am reusit sa-l fac sa masoare tuburile finale (desigur in parametrii la care lucreaza in montaj, adica 200mA si -50V negativare) si astfel sa pot imperechea tuburile din totem chiar si prin suprapunerea curbelor.....sub conditia unui numar rezonabil de mare de tuburi(dar la 25usd bucata...) Sigur cineva daca va avea rabdare sa citeasca, va spune: la ce folos sa imperechezi tuburi finale care in timp isi modifica parametrii? Eu sustin cu argumente practice contrariul (in limite decente) dat fiind observatia ca in cei 2 ani de ascultare, bias-ul a ramas atit de stabil incat....jos palaria 6c33c Cu stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum