Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Încarcator baterie Sony

tiovidiu

Postări Recomandate

Acum multi ani in urma am cumparat in rate o camera sony. Dupa cateva saptamani din greseala camera a ajuns in apa si s-a ars. Nu am mai reparat-o dar am ramas cu bateria NP-FM30. Din pacate bateria se incarca in camera si nu o mai pot reâncarca. Daca aveti o idee cum o pot incarca si folosi. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiovidiu

4

• gauss

2

Top autori în acest subiect

Se gasesc incarcatoare separate . Unele chiar pentru auto . Altele , alimentare din alimentator separat , tensiune de iesire 12 V . Pot pune link ... daca nu se considera reclama . Eu am asa ceva , de la SONY , l - am luat de okazie , am mai multe baterii la camerele video . Nu - s chiar un capat de tara ... de bani vorbesc . Incarcarea artizanala nu e recomandata ... desi multi de pe forum o folosesc , si o mai si lauda . Ma rog , fiecare cu gusturile lui ...

P.S. - incercati cu un incarcator de imprumut , sau la un prieten cu camera compatibila . De multe ori , statul cu anii fara utilizare compromite acumulatorii , sau dupa cateva cicluri le scade brusc capacitatea ( cateva minute de functionare a camerei ) , se umfla etc .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Din pacate nu am gasit in Iasi incarcator compatibil, la mana a doua. De fapt am descoperit ca am o multime de lampi solare- 13 mai exact-care nu mai lumineaza si m-am gandit sa le demontez celulele solare si sa fac din  ele o singura lampa, iar acest acumulator era cel mai la indemana. Intrucat camera nu mai este functionala de mult si nu am alte aparate care sa functioneze cu acest tip de baterie nu cred ca se merita investitao suma prea mare de bani intr-un incarcator .

Link spre comentariu

Asa este . Ideea putea " veni " mai devreme , si cu restul consideratiilor . Nu sant nici cenzor , nici macar malitios ... si nici n - am de gand . Doar ca ne puteam gandi la altceva ( subiect ) ... era clar ca trebuie ceva investitii . Bani , sau timp , sau amandoua .  Incercati macar , intr - un fel sau altul , sa vedeti daca va puteti gandi la  vreun proiect , mai exact daca aveti (cu) ce . Adica daca bateria mai raspunde la doleantele dvs . 

P.S. - https://www.olx.ro/oferta/incarcator-dste-np-fv50-fv30-fv70-fv90-fv100-replace-sony-ID8Nu4Z.html#96c5214dda

O baterie compatibila e in jur de 100 RON , una originala de trei ori mai scumpa . Cu 35 RON aflati tot ce va interesa . Dupa aceea , se putea vinde , eventual tot " pachetul " . Rezultat ... bani pentru alte chestii . In fine , nici nu stiu ce " buget " era alocat . Daca e zero , sau pe - aproape , faceti abstractie de tot ce am scris in topic . Spor ( in continuare ) , si poate ne tineti la curent cu avansul proiectului . Oricare ar fi , poate ajuta alti useri ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

O sa caut duminica in talcioc poate gasesc un incarcator, eu am acasa transformatorul doar carcasa in care se monteaza bateria mi-ar trebui, bateria e originala si ma gandeam ca e pacat sa o arunc. Sa cumpar un incarcator  si pe urma sa vand tot pachetul, cu o baterie moarta nu se face. Din pacate timpul nu stiu de ce nu-mi ajunge, si nici rabdare nu mai am ca altadata, dar o sa incerc totusi sa fac ceva. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Din pacate nu am gasit incarcator pt. baterie si nici o schema valabila, am incercat sa o incarc cu o improvizatie dela un incarcator de statie dar nu am reusit, asa ca proiectul a murit. Aqm gasit tot in acel vestit talcioc nisteacumulatori NI-CD de 1,2 v 1200 mA. Nu stiu acum face fata lampa daca ii pun in locul acumulatorilor din fabricatie sau trebuie modificat montajul. Din cate ma gandesc eu ar tyrebui sa pun doua lampi in paralel sa incarc un acumulator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări