Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa vedem cat de meseriasi suntem...

Laurentiu

Postări Recomandate

Stimati colegi,

Va propun ca acest nou topic sa-l dechidem pe tema a ceea ce am construit noi cu manutele noatre. Poze, scheme, performante, in ce sisteme audio sunt folosite, piese folosite, etc. Ce ziceti?

Laurentiu

Edit: Subiect modificat de Electron

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laurentiu

5

• felixx

3

• zal

2

• blue

2

Top autori în acest subiect

nu cred ca o sa ai spor cu acest topic deoarece majoritatea care si-au facut amplif pe lampi sau a restaurat vreun radio deja au pus aici poze/scheme/opinii in topicuri deja existente sau deschise de ei...

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

n-o sa-i dau numele pentru ca nu vreau sa ma folosesc de el ca sa-mi fac mie reclama, dar persoana cu cele mai deosebite realizari in domeniu din tara nu a postat nici o poza pe forum cu realizarile lui.cand o sa vad ceva pus de dumnealui o sa ma gandesc si mai bine daca vreau sa pun pe forum ceva facut de mine...apoi realizez ca fara zece ani buni de munca exclusiv in acest domeniu esti un nimeni.montajele cu doua trei lampi si-o alimentare filtrata?!?....e plin net-ul de asa ceva.

si inca ceva ca sa nu mai fie motiv sa reiau tema :acum un an jumate am inceput primele montajele cu lampi.erau hibride.au iesit foarte bine avand in vedere ca brumul era zero si performantele indeajuns pentru majoritatea urechilor.totusi erau urat facute si de aceea o poza mi s-a parut inutila.sunt sigur ca daca voiam ceva frumos reuseam ceva foarte neperformant pentru ca legile dupa care circula curentul electric intr-un montaj nu sunt elegante.de altfel cele mai performante montaje pe lampi din lume sunt foarte neelegante .apoi nu prea poti explica unele lucruri pentru ca nici macar un expert nu stie.aici incepe arta montajelor pe lampi...

Fara posturi consecutive !! :axe:

Link spre comentariu

si inca ceva ca sa nu mai fie motiv sa reiau tema :acum un an jumate am inceput primele montajele cu lampi.erau hibride.au iesit foarte bine avand in vedere ca brumul era zero si performantele indeajuns pentru majoritatea urechilor.totusi erau urat facute si de aceea o poza mi s-a parut inutila.sunt sigur ca daca voiam ceva frumos reuseam ceva foarte neperformant pentru ca legile dupa care circula curentul electric intr-un montaj nu sunt elegante.de altfel cele mai performante montaje pe lampi din lume sunt foarte neelegante .apoi nu prea poti explica unele lucruri pentru ca nici macar un expert nu stie.aici incepe arta montajelor pe lampi...

Asta-mi miroase a zicatoare populara, astfel: Vulpea vazand strugurii, respectiv montajele lui Felixx si neputand sa ajunga nici cum la ei, a filozofat astfel: Da-i in p****a de struguri ca-s acrii. :axe: :axe:
Link spre comentariu

felixx e un caz special,il respect si il tratez ca atare.e un designer bun si un om foarte consecvent. nu stiu cat de bine se aud sculele lui.poate sunt foarte bune.nu pot contesta ce nu stiu.el a lucrat si-a aratat ce a facut.punct."hai sa aratam ce a facut fiecare...bla bla bla...zice altul"apoi el a facut monoblocuri diy.amplificatoare.amplificatoarele finale sunt usor de facut.sunt greu de facut frumoase daca nu ai bani sau timp sau dorinta de a le vedea facute cu orice pret.as fi preferat ca felixx sa apara in hi-fi magazin sau intr-o revista celebra de prezentari pt aparatura audio.cu hai sa facem si hai sa dregem nu mai reusim s-o scoatem la capat niciodata si o spun din proprie experienta.sa vad si eu ca zice unu:ba eu fac trafuri de iesire cu tole de va rup in gura si pe altul;ba eu torn socluri din ceramica cu model apoi pe altul ;ba,eu fac niste pcb-uri cu niste performante de zgomot de va las in cur! si sa zica toti astia:ma asociez cu ai mai smecheri ca sa deschidem fabrica!degeaba l-am vazut pe elvis daca nu imi da si mie un autograf sa-l duc lu' fiica-mea!

Link spre comentariu

felixx e un caz special,il respect si il tratez ca atare.e un designer bun si un om foarte consecvent. nu stiu cat de bine se aud sculele lui.poate sunt foarte bune.nu pot contesta ce nu stiu.el a lucrat si-a aratat ce a facut.punct."hai sa aratam ce a facut fiecare...bla bla bla...zice altul"apoi el a facut monoblocuri diy.amplificatoare.amplificatoarele finale sunt usor de facut.sunt greu de facut frumoase daca nu ai bani sau timp sau dorinta de a le vedea facute cu orice pret.as fi preferat ca felixx sa apara in hi-fi magazin sau intr-o revista celebra de prezentari pt aparatura audio.cu hai sa facem si hai sa dregem nu mai reusim s-o scoatem la capat niciodata si o spun din proprie experienta.sa vad si eu ca zice unu:ba eu fac trafuri de iesire cu tole de va rup in gura si pe altul;ba eu torn socluri din ceramica cu model apoi pe altul ;ba,eu fac niste pcb-uri cu niste performante de zgomot de va las in cur! si sa zica toti astia:ma asociez cu ai mai smecheri ca sa deschidem fabrica!degeaba l-am vazut pe elvis daca nu imi da si mie un autograf sa-l duc lu' fiica-mea!

Imi este greu sa urmaresc ce spui si totusi nu ma simt asa batrin.Multumesc pentru gindurile bune insa pe un forum nu se pot asculta scule si nici privind revistele de specialitate nu ai sa le poti auzi.Pentru asta exista showroom pentru auditii.Poti incerca acolo.Amplificatoarele finale nu sunt deloc usor de construit,mai ales sa poti reusi transformatorul de iesire-piesa de baza intr-un amplificator.Am avut aici pe forum tole de vinzare.Din pacate am epuizat stocul tocmai datorita faptului ca am facut transformatoare de iesire cu precadere pentru piata de dincolo.Preturile de vinzare au fost cam maricele insa calitatea costa.Ar fi bine ca tu sa postezi montajele asa cum sunt si sa poti face cite o scurta descriere a lor,a masuratorilor,a dificultatilor aparute in decursul realizarii montajelor,etc.Unii de aici chiar au facut cite ceva.Ar fi mult mai constructiv decit sa spui ca unele sunt mai usor de facut decit celelalte.Fiecare montaj cu tuburi are bataile lui de cap specifice.Nimic nu e usor de facut si ceea ce este usor nu intotdeauna este si performant.
Link spre comentariu

Va respect opinia si ma las pagubas. Sincer sa fiu nu am reusit sa diger mesajele gen"unul arunca piatra" dar probabil ca si el face parte din categoria celor care au impresia ca "lungimea conteaza". O ZI BUNA SI SPOR LA TREABA!Laurentiu

Link spre comentariu

probabil mai mult ca sigur ca probabil...ma rog... ma dau batut.faceti ce vreti numai faceti!eu ma uit de un an jumate pe retro audio si mai mult de zece realizari si alea,timide,nu cred sa fi vazut...probabil ca asta e ritmul!poate o sa va arat si eu ceva, ca sa nu mai fiu responsabil cu productia de pietre si bate!sa nu subestimezi niciodata pe cineva care se supraestimeaza!

Link spre comentariu

Eu am o singura observatie , in momentul in care topicul suna "...sa vedem cat de meseriasi suntem" mi se pare obligatoriu ca initiatorul sa faca primul pas . In rest , noi sa fim sanatosi :partyman:

Link spre comentariu

Cu putina indemanare se gasesc deja postate pe forum, dupa cum spunea cineva mai sus, realizarile fiecaruia dintre cei care au avut un cuvant de spus in executia aparaturii pe lampi:

Imi permit sa trimit link-uri catre topicele mele (ramanand ca si ceilalti constructori care au realizari demne de lauda sa trimita link-uri, desi cred ca o parcurgere a forumului ar da roade):

E88CC-AAF

E88CC-Buffer

ARITMA 6VA Stereo

Si evident mai sunt si multe altele probabil mai putin semnificative.

Spor la construit,

ALEKS

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Bravo domnilor, idea lui Laurentiu este f. buna, dar chiar daca sti ce si cum se face si nu ai tehnologia necesara, nu iese. M-am uitat cu invidie la sculele lui Felixx pe http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=14511, arata traznet. Banuiesc ca si merg la fel, dar . . .daca nu ai acces la tehnologie nu iese si te faci de ras. Nu stiu din ce sunt facute sasiele dar daca sunt din Al. sablat - de unde? Nu il critic pe Felixx dar sa le construiesti numai pentru performanta ??? Bravo. Da sunt formidabile. dar de ce ??? In ultimii ani am descoperit o zicala " Cine poate nu stie, iar cine stie nu mai poate". In orisice caz sculele sunt de expozitie. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

accesul la tehnologie este relativ in ziua de astazi, sint sigur ca felixx are niste scule simple dar de calitate si o indeminare pe masura. problema este ca un amplif. cu tuburi necesita in afara de cunostinte in domeniu si pricepere in mecanica dublata de multa rabdare. multe discutii din forum sant prea filozofice, lucrurile practice sant mult mai greu de facut!! asa ca invit pe mai tinerii colegi din forum sa lucreze din greu fiindca tema forumului este fascinanta iar rezultatele pe masura. daca felixx este un standard ,merita sa ne apropiem de el !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări