Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare tensiune celula in baterie

one

Postări Recomandate

Cat ma duce pe mine capu' ... nu cred . E ca si cum ai masura diferente de potential ( caderi de tensiune )  pe rezistori inseriati , in mod individual , fara sa ai acces la terminalele inseriate . Si sa fie si dupa 2-3 ecrane , opace optic , magnetic , electrostatic , termic etc .  Daca era vreo metoda , se facea vorbire pe la scoli . Ma rog , parere personala ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pentru alte marimi fizice exista. De exemplu, cu un ecograf poti vedea diferentele de densitate in corpuri moi iar cu un "ground penetrating radar" poti vedea ceva similar la adancimi mici in pamant. Ma gandeam ca poate exista vreun mod pentru a studia diferente de potential in diverse puncte ale unui circuit, avand acces la capete.

Bineinteles ca daca ar fi fost ceva studiat in scoli problema ar fi rezolvata dar poate nici nu este posibil. Foarte multe lucruri nu exista si pentru ca nimeni nu a avut inca nevoie.

Multumesc pentru link-uri, nu cred ca se pot aplica in cazul meu, deoarece nu am acces in interior in timpul functionarii, dar voi studia utilitatea. Deci asa functioneaza testerele fara contact... cum ar fi Fluke T6-1000......

Link spre comentariu

Ma bucur ca pentru alte marimi fizice exista . N - am stiut ... Dar poate va puteti inspira de acolo . Nu e deloc greu , principiile sant aceleasi . Ca tot marimi sant . Sau nu ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cu tot respectul dl. gauss, dar ar fi bine să folosiți fie forma veche ,,sînt,, fie forma nou (re)adoptată de Academie ,,sunt,,. Varianta ,,sânt,, nu există în dicționar....

Cât despre măsurarea potențialelor unor elemenți înseriați, fără acces la punctele de înseriere, aș vrea s-o văd și pe asta. Poate apare vreun ,,tricorder,, din Star Trek, capabil de asta. Orice analogie cu principiile GPR sau ale altor mărimi non-electrice nu cred că ar avea rost...

Editat de validae
Link spre comentariu

Mulțumesc pentru atenționare si info . Vedem ce pot sa fac , am deja o idee . Scuze pentru off - topic , se poate șterge !

P.S.- așa a considerat telefonul , de pe el am postat .Altfel , n - am folosit diacritice , se poate verifica ( ușor ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

@ Validae analogia este in modul de abordare nu este din puct de vedere al principiului de functionare. 

Exista o infinitate de probleme in aparenta irezolvabile iar unele au o solutie chiar simpla dar dupa ce o afli.

Nici eu nu imi imaginez ca exista vreo metoda dar nu vreau sa elimin orice posibilitate de aceea am intrebat.

@gauss, te rog sa recitesti primul rand din primul post si ai sa iti dai seama ca nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Ma intereseaza raspunsuri pertinente. Nu e nimeni obligat sa raspunda daca nu are nimic de spus.

Editat de one
Link spre comentariu

Pai m - am exprimat ca n - am nimic de spus . In 13 septembrie . Ceva care sa ofere o solutie . Ma bucur ca am aflat noutati , din alte domenii . Altfel ... sant greu de convins , vine o data cu varsta . La alea tehnice , cu experienta si cunostiintele din domeniu . Multe , putine , aproape zero ... Nu ca ar avea vreo importanta . Inteleg din topic ca n - a oferit nimeni vreo solutie ( recunosc ca o astept cu mare interes ... ma rog , platonic ) , deci ... vorbim discutii . La astea pot sa iau parte , cu placere ! Daca e voie , bineinteles .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Fara acces direct la elemente, doar diferentele de temperatura pot da informatii despre cele defecte. Am un termometru optic (cu IR) micut si dragut, luat de pe Internet de la o firma din Brasov. Pe el scrie "CPS Temp-Seeker TMINI12". Masoara temperatura cu rezolutia de 0,1 grade C sau F intr-un unghi mic (1:12). Are si ghidaj cu laser.

Link spre comentariu

Foloseste exact la nimic ( in cazul de fata ) :

https://www.cpsproducts.com/product-details/tmini12/

Masoara pana la 500 grade Celsius . S - a mai scris in topic , inclusiv de initiator , ca temperatura e un pic mai mare . Cu vreo 300 de grade . Pe pagina anterioara ... de asemeni ca celulele sant termoizolate . Ar fi fost productiv de citit ... Banuiesc si faptul ca bateria are ceva carcasa ... si mai multe straturi pana la exterior . Macar pentru cele 7-800 grade la care inteleg ca functioneaza . Nu cred ca apar diferente semniificative de temperatura la exterior , din motive ( cred eu ) evidente . Ma rog , pot fi si alte pareri . Daca si cu argumente , si mai bine ... eu personal sant deschis neconditionat catre cunoastere .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am la dispozitie termometru infrarosu de la Fluke, camera Flir de la Fluke, nu se poate vedea inauntru.

Multumesc pentru eforturi, se pare ca era o idee falsa, nu este posibila masura. Daca apar noutati va comunic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări