Vizitator kta Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 Salut tuturor . As dori si eu niste scheme de amplificatoare auto cu mos-fet-uri de puteri cat mai mari(de preferinta in jurul valorii sau peste 100w) pt ca as dori sa-mi construiesc de la 0 un sistem audio pt masina cat mai eficient si fidelitate cat mai mare , ptr. ca tranz. mos au performante superioare in lucru in comutatie si , cred ,ca si in etajele de amplificare sau macar asemanatoare cu TB-urile.De asemenea as dori sa incerc pe mos-uri ptr. faptul ca am mai realizat niste amplificatoare (de casti ) cu acest tip de tranz. si sunt foarte multumit de ele, dar si pt faptul ca am mai observat ca majoritatea statiilor auto de ex JBL lucreaza cu acest tip de tranz. si functioneza ireprosabil ...multumesc Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 nu ai cum sa scoti 100w cu un amplificator facut cu componente discrete alimentat la 12V, ai nevoie neaparat de o sursa ridicatoare de tensiune.Pt a livra 100w pe un difuzor de 4 ohmi trebuie sa alimentezi amplificatorul cu +/- 40V, deci fara sursa nu se poate. Amplificatoarele auto de putere mare (fie ele de orice firma) au in ele pe langa amplificator si acea sursa ridicatoare.Bafta :smt003 Link spre comentariu
Vizitator kta Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 stiam acest lucru din faptul ca mos-urile-s controlate in tensiune in comparatie cu tb-urile,m-ar interesa in principiu o schema de ampl. pe mos-uri care sa cuprinda si aceasta parte ridicatoare de tensiune ,adica o schema completa , daca se poate Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 Salut. Vezi ca la sectiunea almentatoare este un topic de vreo 40 de pagine despre SMPS-urile auto. Acolo vei gasi link-uri catre scheme care ridica tensiunea de la 12V la cat vrei tu.Construieste un astfel de montaj si apoi poti folosi ORICE SCHEMA de amplificator - cu MOS-FET sau BIPOLARI. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum