roscatu Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Salutare,sunt in cautare de o statie de dezlipit piese si am un buget de 1400 de lei MAXIM tras de par. Electronica e un hobby,dar imi place sa lucrez cu lucruri de calitate si sa nu imi plang de mila ca am dat banii aiurea. In gama asta de pret gasesc ceva mai bun decat Pensol SL-20-R? Am vazut si un Metcal la vreo 2600 de lei,dar momentan n-am nici banii si pentru o utilizare de o 1-2 zile pe luna nu cred ca imi merita. Marca Solomon Pensol este mai buna decat acele ZD-uri? (de ex zd-915) privind fiabilitatea in timp. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Cumpără Pensolul. E alta clasa fata de ZD. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Chiar iti trebuie asa ceva pentru o luna de zile si daca e doar un hobby ? Ai chiar asa multe componente THT de recuperat/dezlipit incat sa dai 1500 de lei pe asa ceva ? Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Imi place am scula gandita pentru fiecare lucrare. Sunt prea sarac sa imi permit lucruri ieftine. 1 Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 13, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2018 La 11.09.2018 la 13:09, dan cod a spus: Cumpără Pensolul. E alta clasa fata de ZD. Am vazut ceva statie de la ThermalTronics cu kit de dezlipire,mai exact TMT-2000S-SM si kit de dezlipire DS-KIT-3. Merita aceste doua 2600 de lei? Letconul e calitativ? Dar kitul? Gasesc ceva mai bun cu pistol si letcon in acesti bani? S-au raman la statie de dezlipire Solomon si sa iau o statie de lipit de la weller s-au ersa? Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 13, 2018 Partajează Postat Septembrie 13, 2018 (editat) Eu folosesc un Pensol SL30ESD de peste 10 ani și sint foarte multumit. Nu as schimba-o decit pt una cu citeva clase mai sus și implicit mai scumpa. Am avut ocazia la servici sa utilizez multe tipuri de stații de lipit dar numai una gen JBC sau Weller de peste 40mil-50mil ar putea sa ma convingă sa renunț la Pensol. Sfatul meu este ca dacă nu poți sa cumperi una JBC de vreo 50mil atunci cumpăra Pensol-ul, eventual varianta cu afișarea temperaturii și conexiune ESD ca a mea. Editat Septembrie 13, 2018 de sesebe Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 13, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2018 Ma intreb daca acel kit de la ThermalTronics "suge" mai bine fludorul decat un pensol care are pompa de vacuum interna,iar la thermal ai nevoie sa il atasezi la un compresor (am, nu-i problema),dar ma intreb daca merita diferenta aia de bani.Am auzit ca s-ar putea infunda aceea pompa de vacuum ce este in interiorul carcasei. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 13, 2018 Partajează Postat Septembrie 13, 2018 Cele care necesita compresor sunt greu de lucrat cu ele. Am un Pace MBT250 cu 3 puncte de lucru și am la ea letcon,penseta smd și letcon de vacuum. Pentru un preț corect poate as dă-o. Studiază pe net să vezi despre ce este vorba. Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 14, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Din ce considerente ar fi mai greu de lucrat cu cele cu compresor? Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Tragi furtun de compresor la statie. Mie mi se pare aiurea. Când poate fi ceva compact frumos. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Stai sa vezi cind trebuie sa muti statia pe masa din partea opusa a camerei sau chiar in alta camera....cari tot compresorul dupa tine. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Mie chestia asta cu compresorul mi se pare o porcărie totala. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Acum 42 minute, sesebe a spus: Stai sa vezi cind trebuie sa muti statia pe masa din partea opusa a camerei sau chiar in alta camera....cari tot compresorul dupa tine. Nu mai bine pui compresorul sub masa de operatie si ai scapat de belea Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Și dacă ai mai multe mese? Cum ai lucra cu un compresor sub masa? Cu antifoane? Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 1 minute ago, dan cod said: Și dacă ai mai multe mese? Cum ai lucra cu un compresor sub masa? Cu antifoane? Trei intrebari cinstite si corecte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum