Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare curent primar smps

Galagie

Postări Recomandate

Va salut,  ma gandesc la constructia unui smps forward in half/full bridge cu putere pana in 2kw.

Pe mine ma intereseaza masurarea curentului in primar, stiu ca de regula se foloseste traf de curent, dar ma gandeam sa folosesc un shunt rezistiv imediat dupa mosfetii de pe low-side, shunt care intra intr-un filtru rc si operational cu ofset de intrare mic.

Ma gandeam la un shunt de 0.01 ohmi smd, la un 10 amperi ar disipa max 1watt.

Ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• Galagie

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Pai zgomotul din ce stiu se poate filtra cu o retea RC.

Iar acei 100mV se pot amplifica. 

Pe mine ma interseaza sa pot citi curentul folosind circuite ADC

Din cate retin, la surse de puteri mari se evita suntirile rezistive din cauza puterii disipate, ar mai fi si aspecte ce tin de costuri la nivel de "mass production". 

Vruiam sa stiu daca exista un avantaj semnificativ prin folosirea unui trafo de curent fata de rezistor

Link spre comentariu
17 hours ago, Galagie said:

Pai zgomotul din ce stiu se poate filtra cu o retea RC

Si eu stiu asta, numai ca nu-i asa simplu sa filtrezi tensiuni asa mici dintr-un zgomot care ar putea fi cel putin comparabil ca si amplitudine.

Sigur, poti incerca, nu te opreste nimeni. 

Principalul avantaj ( din punctul meu de vedere ) la traful de curent este flexibilitatea, poti obtine cam orice tensiune de lucru doresti, fara sa fie nevoie de amplificare.

Plus ca ai si izolatie galvanica, dispare problema disipatiei de pe shuntul rezistiv...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări