Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema sursa LCD Philips

catalin004

Postări Recomandate

Condesatorul de 47uF/35-50V l-ați schimbat? În primarul sursei pe feedback. Asa se comporta cind aces condensator este cu probleme. Am mai spus ca masurarea ESR nu-i totdeauna concludenta. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

7

• dumitrumy

7

• stefanpecsi

6

• validae

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu l-am schimbat. Sursa s-a defectat in urma unei supratensiuni, avea bucata sarita din capsula. Mi-a dat corect pe ESR, am masurat suplimentar si capacitatea si nu m-am mai legat de el. ESR-ul e analog, facut de mine. Pana acum nu imi amintesc sa ma fi inselat vreodata.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

am comandat 2 bucati trafo st-by , si am in primar 1,5 ohmi , din ce imi amintesc parca trebuia s a fie in jur de 3 ohmi , sau ma insel?

rog dca stie cineva exact impedanta sa posteze ,

multumesc

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

E corecta valoarea, o infasurare are 1,5 ohmi, iar cealaltă are 2,5 ohmi: măsurate 2 choppere, aceleași valori exact!astăzi mi-au sosit și mie; eu am montat unul și e ok!

Editat de Budreala Radu
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Budreala Radu a spus:

E corecta valoarea, o infasurare are 1,5 ohmi, iar cealaltă are 2,5 ohmi: măsurate 2 choppere, aceleași valori exact!astăzi mi-au sosit și mie; eu am montat unul și e ok!

pai , asta e , ca cea de 2,5 are 1,5 (dealtfel este cea care intra in drena TNY)...

am sa comand altele din alta parte...

Link spre comentariu

Acesta este traful? Primarul este la 400V iar secundarul da 5V. Poate fi raportul 3R/ 1,5R la rezistenta infasurarilor?

tny.jpg

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

EDIT: Am masurat acum la un aux. de ATX: primar=5R, secundar=0,4R

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu
La 20.02.2023 la 14:53, Budreala Radu a spus:

E corecta valoarea, o infasurare are 1,5 ohmi, iar cealaltă are 2,5 ohmi: măsurate 2 choppere, aceleași valori

Eu ma refeream la afirmatia de aici. 

Link spre comentariu

Eu nu am tinut cont niciodata de masuratori in domeniul asta de valori facute cu multimetre normale / standard. 

Stiu ca o sa spuneti ca multimetrul pe care-l aveti este special si masoara perfect pina la nivel de zeci de miliohm dar nu-i chiar asa. Citi dintre voi face astfel de masuratori folosind conexiuni kelvin? Sub 10 Ω nu exista masuratori precise care sa nu fie facute in conexiune kelvin.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

@sesebe,

Tu zici ca la UT71E al meu care indica la taste in scurt 000.00 ohm, nu ma pot baza la masurari de zeci sute miliohmi?

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări