Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema sursa LCD Philips

catalin004

Postări Recomandate

• Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

7

• dumitrumy

7

• stefanpecsi

6

• validae

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema este perfecta...multumesc mult.Rog un mic ajutor....in loc de TNY274 am montat TNY277, insa am probleme acolo...daca pun o sarcina de 200mA pe iesirea de 5V imi intra in protectie acea parte de sursa cu TNY....nu stiu cauza....

Am facut acest test si fara integratul de pe PFC

Link spre comentariu

Ați verificat să nu existe un supraconsum pe partea de 5V ?  Nu ați găsit originalul TNY274 ? Fiindcă s-ar putea să nu fie chiar direct compatibile, fără unele modificări..

Editat de validae
Link spre comentariu

Din datasheet vad ca sunt identice....sursa am probat-o in gol, fara main-ul tv -ului. Si daca ii pun o rezistenta de 500 ohmi moare imediat....Eu vadca ar fi identic cu 274...deja am mai cumparat un TNY280

Link spre comentariu
11 minutes ago, catalin004 said:

Din datasheet vad ca sunt identice....sursa am probat-o in gol, fara main-ul tv -ului. Si daca ii pun o rezistenta de 500 ohmi moare imediat....Eu vadca ar fi identic cu 274...deja am mai cumparat un TNY280

nu sint  identice ,  mai  domnu` inspector  sef  . mosfet-ul  din  interior  este  din  ce  in  ce  mai  fortos ,  pe  masura  ce  incrementeaza  ultima  cifra .  concret ,  274  este  cel  mai  slab  din  toata  seria ,  iar  280  este  cel  mai  puternic  si  amarui din  toata  seria .  orice  ultima  cifra  superioara  poate  inlocui  fara  nici  o  grija  orice  ultima  cifra  inferioara ... singura  conditie  este  ca  integratele  sa  nu  fie  pocnitori ...:rzb

Link spre comentariu

Sincer nu...m-am gandit ca nu ar fi problema intrucat integratul l-am gasit explodat (tipului i-au bagat 380 in loc de 220 pe prize)....o sa ii verific cand ajung

Dle.misaura, stiu ca difera, dar am pus mai puternic nu cred ca ar fi problema...original 274, actual 277....

Link spre comentariu

Condensatorii sun ok pe ESR..am pus TNY280, si se cam incalzeste la alimentarea placii main...probabil ca si main-ul are ceva defect....in sarcina separata am vazut ca tine 200mA fara probleme acesta...am schimbat si controlerul PFC preventiv....mai caut...

Link spre comentariu

I-am dat 5V extern si placa main functioneaza cum trebuie...deci tot in sursa este problema...daca il las in gol nu se incinge...daca il bag pe placa se incalzeste...consum 0.75A...rog a se muta la depanari

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
La 10.09.2018 la 11:20, catalin004 a spus:

Trafo chopper cu spire in scurtcircuit (primar).

Acelas defect l-am avut si eu, TNY 277 explodat de la supratensiune. Dupa ce l-am schimbat aveam 5V in gol. Daca puneam rezistenta de 100 ohmi tensiunea era ok. Daca mai adaugam una de 100, tensiunea incepea sa pulseze. In afara de TNY si chopper nu am mai gasit nici o alta componenta defecta.

Stiu ca e tarziu, dar poate ca se mai loveste cineva de aceeasi problema

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări