Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema invertor sudura Proweld

Postări Recomandate

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 8 minute, catalin004 a spus:

nu cred ca ar trebui sa varieze mult...hai sa incercam din aproape in aproape...pe iesirea potentiometrului (pin 6 modul) iti variaza tensiunea?

LED -urile stau aprinse sau stinse?

Pe pinii 2 si 3 ai CA ce tensiuni avem?

Acum sunt la munca si nu am cum sa verific dar dupa ora 5  ajung acasa unde  ma ocup de reparatia invertorului de sudura . Apreciez foarte mult ajutorul pe care mi l dati si imi cer si imi cer scuze ca nu pot fi prompt .

Va multumesc.

Link spre comentariu

Pe pinul 2 de la U2 ce tensiuni sunt pentru aceeasi variatia a potentiometrului de curent?

Daca puneti pinul 2 la masa ce tensiune e pe 6?

Pe R8 exista tensiune?

Problema e in zona respectiva.. tensiune la iesirea U2 este prea mare si tine Q1 aproape saturat, astfel ca factorul de umplere e f mic, respectiv tensiunea de iesire mica.

Editat de iop95
Link spre comentariu

Pe pinul 2 al U2  am : - 0,19volti  cu potentiometrul la minim  si  - 0,24volti(negativa) cu el la maxim iar daca pun pinul 2 la masa tensiunea in pinul 6 creste la 9,73 volti si tensiunea de pe iesirea principala scade la 0  .

Mentionez ca cele 2 leduri dintre pinul 6 si rezistenta inseriata cu pinul 2 lumineaza tot timpul si nu pare sa si schimbe intensitatea in timp ce modific pozitia potentiometrului .

IMG_20190912_175013.jpg

IMG_20190912_175034.jpg

IMG_20190912_175056.jpg

IMG_20190912_175104.jpg

IMG_20190912_175112.jpg

IMG_20190912_175123.jpg

IMG_20190912_175346.jpg

Editat de adrianvmx
Link spre comentariu

Se pare ca s a rezolvat si totul de la o lipitura rece ....totusi desi am urmarit traseul nu pot sa mi dau seama ce si cum .Cert este ca prin acea lipitura intre iesirea principala de minus si minusul partii de comanda  invertorul a prins viata : tensiunea de iesire este de 62 de volti , ledurile din portile IGBT urilor s au aprins , cele din pin 6 /U2 s au stins pe pin 2/U2 am tensiune pozitiva  cuprinsa intre 0,008 si 0,055 (potentiometru min/max) pe pinul 6 /U2 am 0 volti , cat despre SG3525 pe pinul 8 am 4,75volti iar pe pinul9 am 3,75volti.

Atasez mai jos locul unde am lipit :

IMG_20190912_193804.jpg

Link spre comentariu

Este borna de minus   ...dar e normal sa fie asa ?!! Nu trebuiau sa fie separate galvanic cele doua trasee de minus ...din cate se pare aceea lipitura a mai fost facuta si in trecut doar ca probabil smucind cupla de minus plus ceva incalzire de la contact imperfect s a desfacut . 

Semireglabilul nu stiu daca a fost actionat cert este ca eu le am miscat putin stanga dreapta (foarte putin) dar nici nu stiu cum sa fac reglajele .

Link spre comentariu

Deci nu corespunde cu schemele postate pe partea de citire curent (cea denumita ARC_160 citea curentul de pe siguranta aflata pe borna plus...); citirea de curent se poate face teoretic pe oricare din borna; in ultima schema postata apare un shunt de 0.32mOhm care e insa pe borna plus si ofera informatia de curent catre acel PIN4 printr-o tensiune negativa fata de masa modulului de comanda.

Daca la aparatul reparat se foloseste borna minus atunci aceasta e intradevar conectata la masa modului de comanda si trebuie sa mai existe o conexiune dupa un shunt care duce informatia de curent la acel PIN4.

Nu e nevoie sa fie separate galvanic... ar fi bine sa dublati lipitura cu un fir flexibil care sa stea netensionat si sa asigure contactul chiar daca lipitura cedeaza.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări