catalin004 Postat Aprilie 16, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2023 Se poate verifica ceva si fara osc...scrisese un coleg gen semnal audio cu o casca..aduca acel tiuit intre e si g. Nu am testat dar cred ca nu a spus aiureli fiind un fost utilizator foarte bun Nu se va lasa poarta libera niciodata, eventual se lipeste o rezist de 22k tot timpul intre E si G. Nu bubuie daca becul este inseriat cu C. Eu pun tranzistorii pe spatele cablajului in aer..ptr proba folosesc tranzisori ieftini pana vad ca merge. Ca sa folosesti tensiune variabila trebuie sa cunosti bine schema, si sa "il minti" ca are tensiunea de 310v ok si chiar si pe iesire la unele( mintite comparatoarele). Pana la urma ii bagi 24v in intermediara si vezi ce iese...unele aveau un jumper ptr test ca sa dea drumul la impulsuri Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 16, 2023 Partajează Postat Aprilie 16, 2023 (editat) Acum 6 ore, dumitrumy a spus: Intrun etaj semipunte nu se poate intampla asa ceva. Si asta se poate explica. Teoretic poate da....practic nu. Editat Aprilie 16, 2023 de mac01 Link spre comentariu
bogdan1223 Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 Am mai verificat în circuitul de forță ce am putut și am mai găsit un condensator mort (CBB21 475K 250V). Sunt condensatori de polipropilena 4,7 uf pe care i-am putut testa doar cu capacimetru, nu am esr-metru. In rest cu multimetrul nu am mai găsit încă nimic defect.oricum am comandat din China atât driverul de comanda( sd6834) cât și IGBT-uri noi. Incerc să găsesc pe undeva ambii condensatori noi sa fie pereche .daca are cineva, sunt interesat. Link spre comentariu
catalin004 Postat Mai 19, 2023 Autor Partajează Postat Mai 19, 2023 (editat) Salutare...am un Procraft, semana cu cel de mai sus, insa am gasit, ca niciodata, probabil defect mecanic condensatorul de pe CT la inegratul UC3525 spart. Nu ii gasesc valoarea pe net, daca ma poate ajuta cineva macar cu frecventa de comutatie a acestui aparat - C24 in schema de mai sus Stima Editat Mai 19, 2023 de catalin004 Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Condensatorul este de 1nF...frecventa de lucru 45Khz. Link spre comentariu
catalin004 Postat Mai 20, 2023 Autor Partajează Postat Mai 20, 2023 Multumesc frumos Link spre comentariu
catalin004 Postat Mai 24, 2023 Autor Partajează Postat Mai 24, 2023 La 19.05.2023 la 14:12, catalin004 a spus: Salutare...am un Procraft, semana cu cel de mai sus, insa am gasit, ca niciodata, probabil defect mecanic condensatorul de pe CT la inegratul UC3525 spart. Nu ii gasesc valoarea pe net, daca ma poate ajuta cineva macar cu frecventa de comutatie a acestui aparat - C24 in schema de mai sus Stima am schimbat IGBT, placa este pe masa de lucru, l-am lasat in gol, adica fara sarcina si fara ventilator, mi se pare ca se incalzesc radiatorii destul de bine (40-50*C)...sa fie ceva normal? asta dupa vreo 15 min lasat sa mearga - in fine am vazut ca temperatura se cam stabiliza la un momentdat... Link spre comentariu
bogdan1223 Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Ce tensiune ai pe ieșire la borne? Link spre comentariu
catalin004 Postat Mai 26, 2023 Autor Partajează Postat Mai 26, 2023 Cred ca 56V, il masor mai excat peste vreo o ora asa, inca nu am dat cu electrod...totusi mi se pare ca se incalzeste in gol. App cum naiba face intarzierea intre impulsuri (interlock-ul)? ca la intrarea transf de impulsuri este acelasi semnal... Link spre comentariu
Comalion Postat Octombrie 2 Partajează Postat Octombrie 2 Buna seara. Daca la iesirea bornelor am 50V in loc de 24V, ce ar putea fi ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum