Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme initializare modul GSM SIM800l

sonic11

Postări Recomandate

16 hours ago, pauly said:

Bună ziua.  Oameni buni!  Cred că o iau razna. După ce a funcționat o bună perioadă de timp, acum nu mai vrea să se conecteze la rețea.

- Am schimbat cartela  -  degeaba

- Am cumpărat alt modul SIM800L V2-0     - Nici cu acesta nu se conectează

- Am scimbat Placa de baza aarduino    - în zadar

- Pe serial nu apare nimic ân afară de Coneting...   (repeetat)

- Ledul de pe Modulul SIM pâlpâie de 7 ori din secundă in secundă, după care fce o pauză de 3 secunde, din nou pâlpâie de 6ori acum        -  și tot așa.

- Legăturile sun verificate, sunt bine    -  De fapt, dacă nu ar fi bine, nu s-ar alimenta (celelalte două Tx si Rx nu au legătură cu conectarea la rețea) dar totuși sunt conectate și ele.

- Am schimbat și antenele

Ce sfaturi imi puteți da?

Schimba si modulul de alimentare. Este singurul care a ramas neschimbat si daca restul a fost schimbat => numai la modulul de alimentare poate fi problema. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ce legătură are modulul de alimentare? Dacă nu era bun, nu funcționa, nu se conecta modulul SIM la rețea. Nu se poate conecta la Arduino. Pot suna de pe telefon cartela ce se află in SIM800l. Deci, este conectată la rețea. numai că nu se poate conecta la Placa Arduino. Apare pe serial Connecting.. (dar nu se conectează)

Placa Arduino este alimentată din USB, iar SIM800l din sursă. Am făcut legătura de masă intre sursă si placă.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, pauly a spus:

Oricum, nimeni nu este obligat a oferi un raspuns, un ajutor. Îl dă doar dacă vrea, dcă îl lasă inima, constiința.

Vă mulțumesc totuși pentru intervenție. 

Presupun ca si dumneavoastra va incadrati aici! Ca urmare, va rog sa nu mai solicitati ajutor in aceasta sectiune pana nu va revizuiti atitudinea!

Link spre comentariu

Nu, nu cred că mă incadrez. Eu și mulți alții ca mine, neștiitori, necunoscători, bătrâni sau tineri, care doresc să facă ceva, au nevoie de ajutor. Tocmai de aceea există un forum. Că cineva vrea sau nu să răspundă, să dea o mână de ajutor, este optiunea respectivului. Nu pot eu obliga pe cineva sa-mi răspundă, să-mi dea sfaturi dacă dumnealui nu dorește. Eu ce răspunsuri să dau dacă nu stiu? Dacă stiam, nu mai ceream ajutorul. 

Link spre comentariu

Pai ati primit de la altcineva un raspuns care v-a rezolvat problema. Daca nu vreti sa-l faceti public atunci cel putin prin mesagerie ii raspundeati celui care v-a adresat o rugaminte. Ma refer la userul LuciVTM care a scris aici: 

"Ati reușit să il initializati? Eu ma chinui de ceva timp și numai nu il pot face să functioneze . Ati putea sa ma ajutati cu un cod sursa? Am căutat pe toate forumurile, dar in romana/ pentru numere de romania nu prea am gasit nimic.

Multumesc anticipat!"

Domnia voastra v-ati eschivat si asta nu este OK. Revin si spun: va rog sa nu mai solicitati ajutor in aceasta sectiune pana nu va revizuiti atitudinea!

Link spre comentariu

Eu l-am ajutat sa faca actionarea releelor cu SIM 800.

Care ar fi diferenta, atunci cand e vorba de nu face public un cod, intre a posta codul in cadrul unui form si a-l distribui pe ascuns prin alte mijloace.

La articolul 3.14 din regulamentul acestui forum scrie: incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti, daca nu abtineti-va.@pauly nu a incalcat regulamentul si cred ca este exagerat sa-i interzica cineva sa nu mai ceara ajutorul atunci cand este vorba doar de un simplu hobby.

Link spre comentariu
7 minutes ago, Elison said:

Eu l-am ajutat sa faca actionarea releelor cu SIM 800.

Ok. (desi se spunea ca sunteti din afara forumului si plecat din tara).
Pentru a pune capat discutiilor, poate publicati codul realizat, cel pe care-l utilizeaza @pauly.
In felul acesta aflam si noi despre ce vorbim.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 minut, Elison a spus:

incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti

Iacata expresia magica! Putea, insa nu a vrut, eschivandu-se ca ar trebui sa primeasca acceptul celui care l-a ajutat.

Inteleg ca bucata de cod (sau tot codul) este acoperita de un secret de serviciu sau de vreun patent? In acest caz unul din voi nu a procedat corect raportat la restrictiile de utilizare a acelei bucati de cod, nu ti se pare? Altfel doar userul pauly nu a procedat corect si asta este motivul pentru care l-am rugat, si nuantez acest aspect, sa nu mai ceara ajutor in aceasta sectiune. Dar poate sa-ti ceara tie ajutor in continuare, pentru ca vad ca esti avocatul lui!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări