Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina

Postări Recomandate

10 hours ago, VAX said:

Ce ma tot iei domnule cu articolele ISI ? Pe mine m-au adus (m-au cerut ei) la facultatea aia pentru ca eram bun la partea experimentala si aveau nevoie sa puna la punct laboratoarele (toate cele de la anii mari, mai complicate, erau picate). Aparatura era facuta zob, nu erau lucrari puse (solid, semiconductoare, microunde, DCE, etc). Normal era sa angajeze inginer electronist, dar nu gaseau unul care sa se priceapa la aparatura de fizica si nici nu venea de la salariu bun la unul de cacao (2750 lei in toamna lui '90). 

Dumneata ce ai facut la viata matale, ca vad ca te dai rotund ? In PCR ai fost bagat ? 

Iar la facultatile de medicina veterinara se duc absolventi de liceu mai slabuti la carte si nu cine stie ce de desteptepti. Nu din pasiune sau pentru ca le este mila de animale si vor sa le trateze de boli, ci ca sa ajunga stapani pe stampila cu care se certifica faptul ca produsul vandut (carnea de porc) nu are trichinela si sa plece acasa cu plasa cu carne (zilnic).

Am mai spus ca n-am fost decat pionier pe timpul lui ceasca.

Nu cred ca la ora actuala foarte multi profeseaza doar pentru ca le place meseria aleasa. Foarte putini au sansa sa profeseze in domeniul in care are si hobby-ul sau pasiunea. Ceilalti muncim ca sa primim un ban. Nu-s medicii veterinari singurii "pacatori". Primii care sunt cei mai pacatosi sunt popii. Apoi pe urmatoarea treapta sunt medicii (nu, nu aia veterinari), profesorii universitari si lista este foarte lunga. Nu are rost sa ne luam doar de unii si sa ii exoneram pe ceilalti. 

Pe vremea lui ceasca si imediat dupa se consumau porci taiati care nu au vazut veterinarul neam. Aveam la bloc un vecin care se ducea si cumpara carne de la tara si facea carnati afumati in spatele blocului. Nu se atingea de ei decat dupa cateva zile. Inainte sa consume, se ducea la cel de la care cumparase carnea (isi facea drum chipurile) si ii intreba pe copii daca a fost buna carnea si se simteau bine. De abia dupa aceea se infingea si el in carnati. Deja vecinii il luau la misto ca stia ca se ducea sa intrebe copii daca se simt bine sau nu. 

De-a lungul istoriei au fost multe epidemii si nu-i putem face raspunzatori pe americani de ele (nici nu stiam de existenta lor in decursul unor epidemii). Carantinele erau foarte la moda pe vremuri. 

Americanii, australienii si multi altii verifica la aeroport ca turistii sa nu introduca mancare, lemn, seminte si chestii din astea care le pot infesta lor tara. 

Nu cred ca este bine sa ne focalizam doar pe scenarii paranoice. Mai tragic mi se pare afirmatia unui ministru al agriculturii:

Nu am inteles cum intr-un complex care are o singura intrare si o singura iesire, cum a putut intra virusul.

Cu asemenea ministru .... nici nu cred ca putem iesi la liman. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 14 ore, DjLeco a spus:

Grasimea si soriciul nu cred ca sint penetrabile de catre tintari.

Imi aduc aminte ca la scoala, prin nus' ce clasa am invatat ca pentru a scapa de viperele cu corn in padure cind intrau oamenii, dadeau inainte drumul la o turma de porci (nu mai stiu daca mistreti) si degeaba muscau serpii din ei ca nu ajungea veninul in zone periculoase.

Insa erau "tocate" de copitele lor.

Cred că te aflai la ora de povești nemuritoare , tovarașa vă spunea povești cu balauri.

Neică , pielea este vascularizată , inclusiv stratul adipos ( slana ) , adică dacă pe animalul porc sau mistreț îl mușcă balaurul cu corn .....veninul ajunge in singe si da colțul porcul .

Mai pune si tu mâna și mai citește cite ceva , pentru cultura ta generală , o să te intrebe ăla mic cite ceva si ce o să ii spui ? Povești cu balauri si porci blindați ?  Încă ceva ....viperele cu corn nu traiesc in paduri , in cel mai bun caz traiesc in marginea padurii că să poata iesi repede la soare , in padure fiind tot timpul umbră nu au cum să își regleze temperatura viperele  , adică trebuie să stea si la soare să se încălzească , bine ....tu nu știi asta că tovarășa nu vă povestea si despre reptile , doar povești cu balauri si crescatori de porci mistreți .

Editat de viobio
Link spre comentariu

DjLeco nu aveau cum sa fie mistreti. De unde sa iei atatia mistreti? In plus nu cred ca o turma de porci merge grupat ca un pluton. Ca ai avut parte de un dascal tembel .... nu esti vinovat tu (erai in perioada de formare). Dar daca dupa ani buni dupa terminarea scolii nu filtrezi informatia din scoala .... tu esti vinovat. Stiu ca in scoala exista ideea ca dascalii sunt cei mai invatati dar dupa cum ai vazut si tu (cand ai ajuns si tu om in toata firea) sunt departe de ce credeai cand erai in scoala. Multi sunt mediocri (unii chiar n-au ce cauta in sistemul de invatamant, dar din lipsa sunt buni si aia). 

Link spre comentariu

Nu denigrati dascalii ! Face si ei ce poate ... oricum nu intereseaza pe nimeni . Scolile sant noile Facebook - cafe , unde progeniturile socializeaza pe banii ( fara numar ai ) babacilor !

https://www.observatorulph.ro/national/99167-corpul-romanilor-s-a-transformat-radical-in-ultima-vreme-ficatul-s-a-mutat-in-stanga-si-inima-in-dreapta-cel-putin-asa-spune-noul-manual-de-biologie

Editat de gauss
Link spre comentariu

Mai, ce perfecti sint unii...

Am povestit ce mi s-a povestit.

Iar dascalii de atunci vs dascalii de acum, no comment.

Cit despre elevii de acum, ce sint aia?!? :)

Oricum, nici paduri nu prea mai avem.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 1 oră, adrian_pic a spus:

DjLeco nu aveau cum sa fie mistreti. De unde sa iei atatia mistreti? In plus nu cred ca o turma de porci merge grupat ca un pluton. Ca ai avut parte de un dascal tembel .... nu esti vinovat tu (erai in perioada de formare). Dar daca dupa ani buni dupa terminarea scolii nu filtrezi informatia din scoala .... tu esti vinovat. Stiu ca in scoala exista ideea ca dascalii sunt cei mai invatati dar dupa cum ai vazut si tu (cand ai ajuns si tu om in toata firea) sunt departe de ce credeai cand erai in scoala. Multi sunt mediocri (unii chiar n-au ce cauta in sistemul de invatamant, dar din lipsa sunt buni si aia). 

Este greu să treci prin filtrul minții ceva....inainte de a scrie ceva .

Știi bancul ăla cu " lasă dragă să intrebe că asa învață " ? 

Link spre comentariu

Uite totusi o tanti care stie totusi ce vorbeste :53   Pentru unii o fi prea greu de inteles(nu limba engleza) ,asa ca puneti.mana pe cutit si hai la beregata porcului cat inca nu a ajuns in judetu' vostru,si hai pe carbuni cu fleicile!!!!:wtrqweCa mai e mult pana la Craciun !

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări