Haralambie Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Interesant cum altii isi dau cu parere despre persoana mea. Eu nici nu ma gandesc la voi, ci doar la ce scrieti. Observ ca va place sa bateti campii, ca pe vremea bunicului. Nici macar nu mananc carne in mod constant, am zile cand nu mananc mai nimic. Craciunul dpdv alimentar nu-mi place, defapt cam orice alta sarbatoare in care se bate aceeasi idee posomarata cu sa fie indestulare, probabil a ramas ceva din urma cand nu era tot timpul si macar acum, de sarbatori. Constant lumea cauta sa atace, sa-mi arunce mie pisica moarta peste gard. Nu se poate avea o discutie relativ ratioanala, ca deja apare Lorin furtuna. Am impresia ca vorbesc cu niste voiajori de intreprinderi, ala e nivelul. Hai, fiecare la prispa lui. Editat Septembrie 9, 2018 de Haralambie Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Terminați cu bătutul câmpilor și cu aluzii la alți useri, că umblăm la cartonașe..... Link spre comentariu
d2134 Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 In privinta vaccinarii cred ca unii useri confunda pesta porcina africana cu pesta porcina clasica. Pentru pesta africana NU exista vaccin eficient. https://ro.wikipedia.org/wiki/Pestă_porcină_africană dixit: "Nu există un tratament sau vaccin specific. În absenţa unui vaccin eficient, singura modalitate de a opri răspândirea virusului în rândul porcinelor este sacrificarea tuturor porcilor din regiunile infectate şi instituirea carantinei. " Sacrificarea tuturor porcilor inseamna si a celor infestati si a celor neinfestati fara a mai pierde vremea cu alte analize. Pentru pesta porcina clasica https://ro.wikipedia.org/wiki/Pestă_porcină_clasică exista vaccinuri. "Vaccinurile virale modificate vii sunt eficiente în cazul în care virusul este enzootic, dar nu eradică infecţia. În ţările care sunt libere sau unde este în curs de eradicare, vaccinarea este de obicei interzisă." Romania a fost declarata tara libera de pesta porcina clasica in 2017. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) 4 hours ago, gauss said: Kaufland si Profi sant printre cei mai mari angajatori din Romania ... Daca te referi ca ofera locuri de munca Romanilor, n-am ce sa comentez. Sint niste simplii vinzatori, daca daca raportam la procesul tehnologic de a inmulti, a creste animalele, a le aduce la galantar, erau mult mai multe locuri de munca de la A la Z decit simplii vinzatori sau magazionerii de la cele 2 companii. De sefoi, sefi, sefisori, nu discut. Pe managerul de magazin de la mine de la mega image, l-as calca pe cap, in fiecare zi schimba locul produselor, care da spaga mai mare, are produsele in rafturile bine iluminate, bine pozitionate, fraierimea, in fundul curtii. De multe ori am iesit din magazin pentru ca n-am avut chef sa rascolesc tot magazinul sa gasesc produsul X, acolo unde era acum 1 zi, era cu totul altceva... Footwot neamul in gura si plecat! Stiu e o strategie de marketing sa cauti si sa vezi involuntar si alte produse ca sa le cumperi, dar de multe ori ideea te scoate din sarite... Si nu sint singurul care a plecat injurind, din magazin... 3 hours ago, d2134 said: In privinta vaccinarii cred ca unii useri confunda pesta porcina africana cu pesta porcina clasica. Pentru pesta africana NU exista vaccin eficient. https://ro.wikipedia.org/wiki/Pestă_porcină_africană dixit: "Nu există un tratament sau vaccin specific. În absenţa unui vaccin eficient, singura modalitate de a opri răspândirea virusului în rândul porcinelor este sacrificarea tuturor porcilor din regiunile infectate şi instituirea carantinei. " Sacrificarea tuturor porcilor inseamna si a celor infestati si a celor neinfestati fara a mai pierde vremea cu alte analize. Pentru pesta porcina clasica https://ro.wikipedia.org/wiki/Pestă_porcină_clasică exista vaccinuri. "Vaccinurile virale modificate vii sunt eficiente în cazul în care virusul este enzootic, dar nu eradică infecţia. În ţările care sunt libere sau unde este în curs de eradicare, vaccinarea este de obicei interzisă." Romania a fost declarata tara libera de pesta porcina clasica in 2017. Nici pentru "boala" baschetbalistului american, nu "exista" vaccin, si uite-l ca o duce bine mersi... Parerea mea este ca peste 80% din "virusurile" acestui secol inceput de 18 ani, ba chiar si inainte, in mileniul trecut, sint facute in laborator si exista demult antidoturile. Interesele sint altele decit "cercetarea" si "bunastarea" oamenilor. Editat Septembrie 9, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Eu am mentionat cei doi angajatori in contextul ideii ca cine are asa multi salariati , are si profit pe masura . De - aia e bataie pe locatii potential profitabile ... apar pe harta si PUZ cu simbolul Euro , urmat de zerouri fara numar sau virgula . O investitie de hipermarket se amortizeaza in 6 luni , mai ales daca vadul e corespunzator si ai o politica agresiva de preturi ... ma uit la mine in Ploiesti , unde puterea de cumparare e sub jumatate fata de Bucuresti . Si sant cozi permanente , lumea asteapta la usi dimineata la deschidere . Sub 10 persoane la coada n - am prins niciodata , mai des 20 ... exceptand Metro care nu mai e ce - a fost de ani buni . Eu as fi preferat ca romanii sa munceasca la romani ... din multe motive , in afara de patriotismul de tastatura . Nu se poate , din motive in principal subiective si foarte putine obiective . Unele sant destul de ascunse ... dar asta e o alta discutie . In fine .... Aaaaa ... sa nu uit ! Schimbarea locurilor produselor e o idiotenie romaneasca , in afara de desele schimbari de sefi mari si mici , fiecare cu viziunea lui de kkt despre cum e " mai bine " in magazin , angajatii sant f .... ututi ca - n armata , dintr - un amestec de motive , toate puerile si inconsistente ... la genul " sa fie activitate " . Lipseste si o educatie economic - comerciala ... la Harrods in Anglia raioanele sant aceleasi ca locatie de aproape 200 de ani ... P.S. - apropo de bolile " civilizatiei " , la oameni si animale , ... (si) parerea mea e ca sant create in laborator ... unele nu ca obiectiv declarat , sant chestii colaterale de la alte lucruri mai importante , microbiologia e una din stiintele cu potential nelimitat si exploziv . Cred ca au fost " scapate " la aer , neintentionat . Doar ca multe nu au antidot ... si evolueaza poliform , precum gripa . Bine ca nu au aparut chestii ( dorit cu intentie ) agresive , adica sant bine pazite , cu ordine de marime mai strict decat zburdalniciile colaterale curente . A se vedea chestii mai simple ... nu maladii , ci neurotoxine gen Noviciok , pot face ravagii . Editat Septembrie 9, 2018 de gauss Link spre comentariu
Haralambie Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 2 hours ago, DjLeco said: Pe managerul de magazin de la mine de la mega image, l-as calca pe cap Parca nu erau bune supermarketurile Claudiu, pai ce facem, tot la ele mergem? De ce nu la tarani? Ca doar pe ei vrem sa ii sustinem Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Taranii nu pot si nu au cum sa asigure mâncarea unei mari aglomeratii urbane. Ei sunt producători de nisa aau produc pentru uz personal. oricum, ai o realitate ciudata Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Daca taranii ar fi la tarabe seara cind ajung de la munca (stiti si voi ca mereu, sotia, isi aduce "aminte" ca "mai trebuie ceva"), ar fi altceva... Problema este ca la tarani nu gasesti chiar tot ce ai nevoie, piper, sare, o apa minerala, un somon afumat sau file ansoa... Din market-uri cumpar strict ceea ce nu gasesc la tarani.. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Multi tarani isi cumpara marfa tot din hipermarket-uri si zic ca e de la ei din curte... S-au zmecherit ! Editat Septembrie 9, 2018 de Giuseppe Bagarella 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Nu taranii fac asta ci intermediarii...aia invatati sa cumpere ieftin si sa vanda scump.Taranul nostru inca nu s-a spurcat la ''glume'' din astea. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Se intampla si la turismul rural , ala cu " margarete " ... Am povestit in alt topic ... " Spuneti ce doriti sa serviti in zilele urmatoare " etc . O data , de 2 ori , de 3 ori intr - un sfert de ora . Am intrebat daca e vreo graba ... " Pai pleaca sotul la Metro , pentru aprovizionare ... " . Nu ne - a prins seara , am plecat urgent pentru probleme importante si insolubile la (prin) telefon , internet etc . Editat Septembrie 9, 2018 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 On 9/8/2018 at 8:51 PM, VAX said: Dumneata chiar ai crezut minciuna cu pesta ? E cum a fost cu gripa gainii, cand au omorat milioane de pasari. Este razboi comercial, iar noi avem cozi de topor la conducerea tarii. Cozile de topor olandeze au dispus omorârea a 12 milioane de porci în 1997 iar cozile de topor nemtesti au ordonat în 2006moartea a 92000 porci nîntr-un singur judet. Astia marionetele cui au fost? Chiar nu vreti sa întelegeti ca este un caz de forta majora? Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 4 minutes ago, franzm said: Cozile de topor olandeze au dispus omorârea a 12 milioane de porci în 1997 iar cozile de topor nemtesti au ordonat în 2006moartea a 92000 porci nîntr-un singur judet. Astia marionetele cui au fost? Chiar nu vreti sa întelegeti ca este un caz de forta majora? Uite ca eu sunt suspicios la maxim, pentru ca nu sunt prost. De ce nu izoleaza fermele contaminate cu virusul respectiv ? Am inteles ca porcii bolnavi mor rapid de boala asta si astfel s-ar stinge focarul. Porcii supravietuitori nu ar avea virusul. Daca se lucreaza corect, cu echipament de protectie, muncitorii n-au cum sa transporte virusul. Cu porcii din cotetele taranilor ce au ? Aia sunt izolati, la distanta mare unul de celalalt, nu au de unde sa ia boala. Si de ce nu ii vaccineaza, daca la noi se vaccinau inainte de '89 ? Fermierii din Olanda si Germania sunt despagubiti integral de stat in caz de asa calamitate ? Asta ar explica de ce inghit usor pastila asta. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Acum 14 ore, VAX a spus: Mancarea nu s-a gasit in magazine in anii '80, cand s-a platit datoria externa si s-a fortat exportul (de orice). Dar inainte, in anii '60 -' 70, se gasea mancarea berechet, bani sa fi avut destui. Vad ca toti care clampanesc (inclusiv comentatorii de la TV) sar peste acest interval si extind criza din anii '80 pe intreaga perioada de existenta a regimului defunct. Acum sunt marfuri multe, de calitate indoielnica, dar nu sunt bani (somaj la aproape 50% din populatia apta de munca - din datele Bancii Mondiale). am citit pe undeva ca multa lume a continuat sa traiasca si dupa 1970 iar altii au avut chiar neobrazarea sa se nasca dupa, deci au prins doar foame, frig si intuneric! Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 10, 2018 Partajează Postat Septembrie 10, 2018 6 hours ago, Marele Savant said: am citit pe undeva ca multa lume a continuat sa traiasca si dupa 1970 iar altii au avut chiar neobrazarea sa se nasca dupa, deci au prins doar foame, frig si intuneric! Ati fost membru PCR ? Sa spuneti cinstit, ca va cunosc multi forumisti si pot sa confirme sau sa infirme. Eu sunt cinstit si am refuzat sa ma bag in ceva ce nu-mi placea, nu sunt oportunist. Nu apar fostul regim, sunt enervat de ce este acum. Ar fi putut sa fie altceva, mult mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate