Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina

Postări Recomandate

Inainte de aventura asta, 60...70% din carnea procesata era din import.Acum o sa fie 95%.Nu asta ar fi o mare problema.Problema este pt populatia obisnuita sa creasca porcul in batatura. Pe aia n-o sa-i convingi prea usor sa renunte la asa ceva si sa cumpere de la market carnea pt masa de craciun. Cei de la oras, in mare, s-au cam obisnuit cu aspectul asta, chiar daca nu recunosc.

Link spre comentariu
Acum 36 minute, daniels a spus:

Da. ai dreptate, ere inexistenta pt ca se exporta, nu pt ca nu se producea (!!!!!)

Nu am auzit pe nimeni sa refuze exportul sau sa se imbolnaveasaca pt ca in Romania se vaccinau porcii de pesta.

Da ...dar pe vremea aia nu existau atâtea tembeliziuni...care folosesc ”momentul” să-și atace adversarii!

Editat de elmar
Link spre comentariu
10 hours ago, Spitfire said:

Nu-i asa ca Pamantul e plat, americanii n-au ajuns pe Luna in 1969-totul a fost filmat in desert, avem tunele in Bucegi care ajung pana in Shambala, aici e gradina Maicii Domnului, nu e nevoie ca bebelusii sa fie vaccinati contra rujeolei fiindca vaccinul contine mercur si e produs de masonerie, etc, etc?!:85

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pestă_porcină_africană

Desigur, exista si carti de specialitate("doar cartea te face neprost"), nu doar wikipedia, dar...romanika.

Posibil, dar pentru 99,99% din romani era...inexistenta.

Mancarea nu s-a gasit in magazine in anii '80, cand s-a platit datoria externa si s-a fortat exportul (de orice). Dar inainte, in anii '60 -' 70, se gasea mancarea berechet, bani sa fi avut destui. Vad ca toti care clampanesc (inclusiv comentatorii de la TV) sar peste acest interval si extind criza din anii '80 pe intreaga perioada de existenta a regimului defunct. Acum sunt marfuri multe, de calitate indoielnica, dar nu sunt bani (somaj la aproape 50% din populatia apta de munca - din datele Bancii Mondiale).

Link spre comentariu

Mi - amintesc cu nespus interes si satisfactie vara de dinainte de cartelare ... am stat pe la cozi impreuna cu toata suflarea ( tinta era zaharul si uleiul ) ... cate 3-4 ore ... frumoasa vacanta ! Si - aminteste cineva ce an era ? ... Cert este ca am inceput sa iubesc regimul mai cu patos ... nu ca n - as fi facut - o pana atunci .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu m-am plictisit de vorba asta cu inainte era mai bine. Si de asta cu porcul crescut in ograda, intre noroaie, resturi de mancare sau te miri ce alte gunoaie cu un miros greu de reprodus. 

Taranul ala care abia asteapta craciunul sa-i dea cu tapina-n frunte porcului sa-l ameteasca. 

90% din gospodarii sunt insalubre, n-au macar o idee clara in tot procesul asta de cresterea animalelor. Toti sunt niste betivi sinistrii. 

Va zic eu povesti cu Avicola cu mult inainte de Revolutie, unde puii isi mancau gainatul ca nu era suficiente cereale pentru ele. O astfel de pasare consuma in medie 0.5Kg pe zi. 

Link spre comentariu

Una din marile " gainarii " era la Baicoi , judetul Prahova . Pasarile din curtile celor care lucrau acolo erau adevarati centurioni ... un cocosel " de curte " domina un pluton de intreprindere . Secretul ? Furajele concentrate de uz dual ... privat si industrial . Las la aprecierea dumneavoastra procentele ... Multi si - au tras case si masini din slujbe de " gainari " ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Posibil . Multi vor manca basca ... in loc de sorici . In occident are alta destinatie , si nu ne trimit comanda speciala . Ma rog , primim si de la fostii tovarasi . Polonia si Ungaria se " incalzesc " deja ... conturile bancare au fost deschise , zugravite , rafturi etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Asta cu porcul care a stranutat in Braila si virusul s-a dus "Pe aripile vantului" pana in Satu-Mare si a fost inhalat de un porc gura-casca care statea si se minuna de prostiile pe care le debitau autoritatile sanitar veterinare s-o creada doar cei care nu au habar pe ce lume traiesc.La un moment dat porcului, ca animal omnivor i se dadeau in furajele concentrate si proteine in special hemoglobina animala(sange colectat de producatorii de furaje de la abatoarele de porci).Asa ca mai degraba cred ca porcii sunt virusati prin intermediul furajelor si nu anaerob.

Link spre comentariu
2 hours ago, doru3160 said:

. Cei de la oras, in mare, s-au cam obisnuit cu aspectul asta, chiar daca nu recunosc.

Buna

S-au obisnuit vrand-nevrand,eu am cunoscut o familie in Cluj-Napoca in anii '90 care tineau porci

in Gruia.Apoi a fost interzisa activitatea.Au renuntat "din proprie initiativa".

Altfel se pune problema cu taranul roman,el efectiv traieste din asta.

Despagubirile simbolice,"din ochi".Daca vor fi onorate toate.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
....@haralambie,cand vad ce scrii mi se face greata.Nu te opreste nimeni sa cumperi carne cu steroizi de la supermarchet,sa-ti aiba fetele ciclu la 6 ani si baietii musteata la 7 ani.Nu mai cresteti fratilor nimic in batatura ca va dau Ei papa.Apa la fantana nu mai este buna de baut(AU PUS ETICHETE PE TOATE FANTANILE),e buna aia de la RETEA CA E ALBA DE CLOR...si aia de la supermarchet ca e pe bani.Incet incet va puneti jug singuri la gat,nu faceti ce vi se spune...se face brusc criza la supermarchet,cand iesiti in strada sa cereti drepturile de care v-ati lepadat din nepricepere ...se strange surubul.Incet incet va lepadati de bunavoie si de valori reale in favoarea celor virtuale,munca de o viata se duce la o apasare de buton(avem noi grija de banii d-voastra).Tiganii fara scoli au trecut peste multe oranduiri si au rezistat pt ca au stiut sa-si apere/ascunda avutul ,nu s-au lasat la mila boierului,partidului,bancherului.E de actualitate dictonul:dormiti fara grija,veghem noi asupra d-voastra.Ma uit cum oameni invatati nu vad mai departe de sticla ochelarilor,nu vad cortina care se trage peste ochii boborului pt a nu vedea ce ticluiesc ei in umbra,crearea unei noi ere a sclavagismului,dar un altfel de sclavagism,unul de bunavoie.Cine controleaza papa si apa controleaza totul...aerul mai aste la liber,dar nici ala nu lipseste mult si va fi si el contracost(in Japonia se vinde aer de munte ambalat :d)
Si inca ceva @ haralambie,gospodarii nu sant betivani sinistrii,cel putin nu la mine in zona...poate la tine...si apropo schimba avatarul ca nu te prinde.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cind prostia e mare aici se ajunge.

Toata povestea e cusuta cu ata alba, rosie, verde, de care vreti voi.

Nu stiau cum sa faca sa isi mai mareasca conturile supermarketurile (companiile) ce le administreaza si sa circule "banii" (spagile) in scara magarului.

Treaba este ca cei de la sate, majoritatea batrini, nu au cum si nu stiu sa se impotriveasca.

Daca eram in SUA, nu pasea vreunul pe proprietatea privata fara mandat, altfel isi lua glontul in carne.

Iar mandatul nu il luau fara o analiza biologica indeamanuntita, acolo o greseala de gen, ii dai in judecata si esti aranjat pe viata daca cistigi.

La noi se bazeaza pe slabiciunea amaritilor de la tzara si pe necunoasterea legilor sau a drepturilor.

Tara asta nu mai are nicio sansa. Poate peste 3-4 generatii cind s-or stirpi jigodiile astea.

11 minutes ago, cristi_74 said:
Ba @haralambie,cand vad ce scrii mi se face greata.Nu te opreste nimeni sa cumperi carne cu steroizi de la supermarchet,sa-ti aiba fetele ciclu la 6 ani si baietii musteata la 7 ani.Nu mai cresteti fratilor nimic in batatura ca va dau Ei papa.Apa la fantana nu mai este buna de baut(AU PUS ETICHETE PE TOATE FANTANILE),e buna aia de la RETEA CA E ALBA DE CLOR...si aia de la supermarchet ca e pe bani.Incet incet va puneti jug singuri la gat,nu faceti ce vi se spune...se face brusc criza la supermarchet,cand iesiti in strada sa cereti drepturile de care v-ati lepadat din nepricepere ...se strange surubul.Incet incet va lepadati de bunavoie si de valori reale in favoarea celor virtuale,munca de o viata se duce la o apasare de buton(avem noi grija de banii d-voastra).Tiganii fara scoli au trecut peste multe oranduiri si au rezistat pt ca au stiut sa-si apere/ascunda avutul ,nu s-au lasat la mila boierului,partidului,bancherului.E de actualitate dictonul:dormiti fara grija,veghem noi asupra d-voastra.Ma uit cum oameni invatati nu vad mai departe de sticla ochelarilor,nu vad cortina care se trage peste ochii boborului pt a nu vedea ce ticluiesc ei in umbra,crearea unei noi ere a sclavagismului,dar un altfel de sclavagism,unul de bunavoie.Cine controleaza papa si apa controleaza totul...aerul mai aste la liber,dar nici ala nu lipseste mult si va fi si el contracost(in Japonia se vinde aer de munte ambalat :d)
Si inca ceva @ haralambie,gospodarii nu sant betivani sinistrii,cel putin nu la mine in zona...poate la tine...si apropo schimba avatarul ca nu te prinde.

Bine scris omule!

Editat de Vizitator
păstrează-ți scula pentru femei, n-o folosi pe forum....
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări