Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina

Postări Recomandate

40 minutes ago, daniels said:

Animalele astea care sunt simpatice pe la tv trebuiesc tinute sub control ca numar. Ciorile sunt o problema prin marile orase, iar mistretii strica porumbul oamenilor (cel putin aici unde stau eu). Sunt mistreti care nu mai au nicio traba cu padurea.

Eu stiu ca ciorile sunt protejate de lege. Pe timpul comunistilor (anii '60-'70) erau exterminate (vanatorii primeau patru cartuse pentru o pereche de picioare de cioara), pentru ca dobitocii de activisti de partid nu stiau ca ciorile omoara multe rozatoare de pe camp si de fapt contribuie la cresterea productiei agricole. Ulterior s-a dat lege de protejare a lor. Iar in marile orase oamenii (adunatura de jeguri inculte si rapace) sunt adevarata problema, nu cele cateva pasarele. 

Cu alte cuvinte, recunosti si matale ca animalutele puse in discutie n-au legatura cu pesta porcina.

54 minutes ago, maresaldeflota said:

Eee, aici vă contrazic puțin :hdgfhgdf

Cioara care e /ie/ cioară şi face crau crau craaaau... :da sa zicem ca a păpat puțin purceluş (mistreț ca sa fie mai de soi - mort din cauza pestei, și la care cioara nu se da înapoi căci îi este /fuame/ și să nu mai spunem că /ie/ delicatess) ia virusul :rzb NU!?

Se duce la nea-Mitică in curte sau în fundul grădinii de acolo ori ia contact cățelușul ori nea-Mitică ori vine cioara,, rea,, până la porcșor tot aia E, s'o 'nfectat guițatu' , săraca cioară "nevinovată:56" scapă de vină:nebunrau:

Oricum se poate tranamite și prin ploaie dacă în apa respectivă care s-a evaporat a murit Terente-mistrețu'! 

Sau prin aer etc. E groasa oricum! :96

Aste este o teorie teoretico-formala, neverificata serios de nimeni. E abureala.

Link spre comentariu

Din cate am inteles, daca omul mananca carne cu pesta se infecteaza si el si devine purtator (chiar daca nu-l afecteaza) si transmite boala mai departe. Eu cred ca ar trebui omorati si oamenii care au mancat carne de porc. Nu ? Daca tot e sa luam masuri...

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu
Acum 9 minute, VAX a spus:

Eu stiu ca ciorile sunt protejate de lege..... Iar in marile orase oamenii ...... sunt adevarata problema, nu cele cateva pasarele. 

Stati,staaaati putin!

La mine in localitate este o zona intr-o laterala a pietii agroalimentare a localitatii de vreo 2 ha plina cu plopi...raiul ciorilor!...cand se ridica stolul se intuneca piata !....o numarotoare absolut subiectiva ajunge la cel putin 1.000 de ciori...!!...vi se pare ca sunt putine...?!!....in Craiova ,in balta Craiovitei am vazut un stol imens....de asemenea in parcul Romanescu....la podul Jiului din localitatea Podari-7km de Craiova!- se intind perdele de plopi de o parte si de alta a albiei raului...cred ca acolo sunt mii de ciori....cand sunt tendinte de schimbare a vremii ,stolurile de ciori zboara sus-la cateva sute de metri inaltime-si nu aproape de pamant cum fac de obicei....un astfel de stol cuprinde zeci de mii de exemplare...si dvs. vi se par putine...??...le intalnesti peste tot,pe orice petic de spatiu verde....in Craiova sunt asa de obisnuite cu traficul auto incat spatiul verde de pe scuarul care desparte sensurile de mers pe bulevardele orasului sunt pline de ciori...un ganietat de cioara la urme ireversibile pe vopseaua masinii...oricat ai curata tot se vede diferenta de nuanta pe zona afectata fata de cea neafectata....asa ca -din punctul meu de vedere!- reducerea efectivului de ciori ar fi benefica!

Link spre comentariu

Ciorile sant peste tot in tara . S - au dus si prin alte tari ... de unde circuitul ciorilor in Europa . Mai nou , a fost inclusa si Canada . Cu efecte benefice ... in curand se vor reintroduce vizele , din cauza abundentei beneficiilor exportate o data cu purtatoriil lor . Asta - i ecologia globalizata ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Citat

un ganietat de cioara la urme ireversibile pe vopseaua masinii

Asa e...nu stiu ce naiba mananca dar parca fac gainat cu acid. Bancile din parcuri unde sunt copaci in care inopteaza "gainile'' comunitare, sunt inutilizabile.Chiar daca gainatul e uscat, iti e greata sa te asezi , ca sa nu mai spun ca acest mobilier stradal se degradeaza mai repede sub actiunea gainatului de cioara. Erau bune si campaniile alea de rarire a populatiei de ciori din orase.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Chiar ca nu ... In zona unde locuiesc eu ... sant cateva stoluri de sute de exemplare . Primavara , cand cuibaresc ... trebuie sa fii tare de urechi ! ... Daca trebuie sa treci ( fortat ) prin zona , e buna o pelerina impermeabila . Cred ca s - ar preta si fostele costume antichimice ... cine si le aminteste . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 16 ore, elmar a spus:

Așa o fi ...dar ai uitat (probabil o terminatie) care e valabilă azi ...adică, azi, avem de a face cu pesta porcină africană...care e mai a dracului decât cea pe care am avut-o și noi mulți ani ...și era pe cale de dispariție (se pare) pentru că porcii erau vaccinați ...contra acestei peste...acum nu știu din ce motive nu se mai vaccinează ...probabil sunt urmări ...pentru cei care consumă carnea ...o fi ceva ”studii” ale cercetătărilor londonezi după un pahar,două de whisky!:rade:

Da cine te pune frate să plătești !??...dacă te ține fă-ți stat în stat ...și nu mai plătești nimic !Îți faci ”domeniu” ca Țiriac ...și îl înconjori cu sârmă ghimpată,paznici... și nu mai plătești o ”grămadă de putori” de-ale statului!

Dacă or fi fericiți așa ...cine suntem noi să-i judecăm!?

Oricum ...viața trebuie să ți-o faci așa cum ți-o dorești ...până la urmă toți ajungem în același loc...chiar dacă unii au mai multe flori de-asupra!:mort

Măcar ...dacă nu pot fi și ei ca ăia bogații ...să moară demni ...nu cârpe de șters pe jos, la avari!

Urmărește cu răbdare și poate înțelegi ceva 

Link spre comentariu
39 minutes ago, flomar60 said:

Stati,staaaati putin!

La mine in localitate este o zona intr-o laterala a pietii agroalimentare a localitatii de vreo 2 ha plina cu plopi...raiul ciorilor!...cand se ridica stolul se intuneca piata !....o numarotoare absolut subiectiva ajunge la cel putin 1.000 de ciori...!!...vi se pare ca sunt putine...?!!....in Craiova ,in balta Craiovitei am vazut un stol imens....de asemenea in parcul Romanescu....la podul Jiului din localitatea Podari-7km de Craiova!- se intind perdele de plopi de o parte si de alta a albiei raului...cred ca acolo sunt mii de ciori....cand sunt tendinte de schimbare a vremii ,stolurile de ciori zboara sus-la cateva sute de metri inaltime-si nu aproape de pamant cum fac de obicei....un astfel de stol cuprinde zeci de mii de exemplare...si dvs. vi se par putine...??...le intalnesti peste tot,pe orice petic de spatiu verde....in Craiova sunt asa de obisnuite cu traficul auto incat spatiul verde de pe scuarul care desparte sensurile de mers pe bulevardele orasului sunt pline de ciori...un ganietat de cioara la urme ireversibile pe vopseaua masinii...oricat ai curata tot se vede diferenta de nuanta pe zona afectata fata de cea neafectata....asa ca -din punctul meu de vedere!- reducerea efectivului de ciori ar fi benefica!

Ciorile (pasarile in general) s-au imputinat mult de cand oamenii au acaparat tot pamantul. Nu au suficienti pomi unde sa cuibareasca, de asta se strang multe intr-un loc. Si nici mancare nu au destula, mai ales iarna, tot din cauza oamenilor. Consider ca inmultirea necontrolata (dupa lege exponentiala) a oamenilor este pericolul major. Mai ales ca cei mai multi sunt de calitate proasta.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări