Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina

Postări Recomandate

E posibil și asta ...și războiul economic poate fi dus cu arma înfectării porcilor din tările mărginașe ...care nu le-ar putea afecta celor ”interesați” afacerile!Așa ei(cei neinfectați) vor avea unde să-și vândă porcii la preț bun!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Inainte de 89, dar si o perioada dupa, cred ca pana la aderarea la UE, se practica vaccinarea porcilor impotriva pestei. In UE vaccinarea asta era interzisa. Se vaccina in complexele de crestere a porcilor si in gospodarii. Vaccinul asta era oarecum ineficient, nu trata boala, doar o tinea in stare latenta. Nu cumosc care sunt motivele (stiintifice) pt care s-a renuntat la vaccinare. Cei mai batrani sigur au consumat carne de porc vaccinat, oricum inainte de 89 calitatea mancarii de pe piata era mai buna.

De Craciun eu tai porcul meu.

Link spre comentariu
37 minutes ago, daniels said:

Inainte de 89, dar si o perioada dupa, cred ca pana la aderarea la UE, se practica vaccinarea porcilor impotriva pestei. In UE vaccinarea asta era interzisa. Se vaccina in complexele de crestere a porcilor si in gospodarii. Vaccinul asta era oarecum ineficient, nu trata boala, doar o tinea in stare latenta. Nu cumosc care sunt motivele (stiintifice) pt care s-a renuntat la vaccinare. Cei mai batrani sigur au consumat carne de porc vaccinat, oricum inainte de 89 calitatea mancarii de pe piata era mai buna.

De Craciun eu tai porcul meu.

Mi se pare de domeniul absurdului (magariei totale !) sa vii cu militianul acasa la om si sa-i omori porcul din cotet, care n-are nici cea mai vaga contaminare cu respectivul virus. Asta da de banuiala urata la dresa autoritatilor.

Link spre comentariu
1 hour ago, VAX said:

Dumneata chiar ai crezut minciuna cu pesta ? E cum a fost cu gripa gainii, cand au omorat milioane de pasari. Este razboi comercial, iar noi avem cozi de topor la conducerea tarii.

Nu-i asa ca Pamantul e plat, americanii n-au ajuns pe Luna in 1969-totul a fost filmat in desert, avem tunele in Bucegi care ajung pana in Shambala, aici e gradina Maicii Domnului, nu e nevoie ca bebelusii sa fie vaccinati contra rujeolei fiindca vaccinul contine mercur si e produs de masonerie, etc, etc?!:85

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pestă_porcină_africană

Desigur, exista si carti de specialitate("doar cartea te face neprost"), nu doar wikipedia, dar...romanika.

oricum inainte de 89 calitatea mancarii de pe piata era mai buna.

Posibil, dar pentru 99,99% din romani era...inexistenta.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Una dintre cele mai mari BATAI DE JOC, fata de amaritii de Romani...

Cum dreq de pe vremurile dinainte de anii 2000, nu erau peste porcine, gripe aviare, si alte rahaturi de gen?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Trebuie sa ai burta goala ca sa poti fi dresat la alegeri. Si apoi, ei te scapa de virus si iti dau si banii inapoi. Numai buni de votat, nu credeti?

Incercati si cu peste de Craciun, e bun si ala.

Link spre comentariu

VÍRUS, (1) virusuri, (2) viruși, s. n. 1. Agent patogen, invizibil cu microscopul obișnuit, care se reproduce numai în interiorul celulelor vii și provoacă diverse boli infecțioase; p. ext. toxina acestui agent. ♦ Fig. Sursă a unui rău moral. 2. (Inform.) Program având capacitatea de autoreplicare, conceput pentru a perturba funcționarea calculatoarelor [Pl. și: (1, m.) viruși] – Din fr., lat. virus.

sursa: DEX '09 (2009)

Link spre comentariu

La omu' sarac ... nici boii nu trag . Ma gandesc si la efecte pe orizontala ... locuri de munca pierdute , si la crescatorii , si la procesatori , si prin alte locuri . O ferma de 140.000 de capete ... greu sa o mai pui la loc . Rulajul e de 10 -15 % din efective ... de unde aduci atata " puiet " ? Ma rog , sant sectii pe varste ... trebuie refacut treptat efectivul . Probabil mai mult de 1 an . Ce sa faca in timpul acesta cei de la sacrificare ? S - au dat peste cap contractele de hrana , cele de distributie ... plus indoielile celor din domeniu . Mai risca cineva banii din nou ? ... evenimentele se pot repeta , reactia a fost fragila si inconsistenta . Epidemia se extinde . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări