Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina

Postări Recomandate

Nimic bun . Am scris in paginile anterioare ... nu s - au luat masurile necesare . Nu se iau nici acum . Rezultatul va fi acelasi ( pana la urma ) , doar ca va dura mult mai mult , si pierderile vor fi mult mai mari . In fine ...

P.S. - deja sant cazuri in Dambovita , si in Prahova .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai tifoida ne mai trebuia, ca  tantari si pesta avea destula... :26

Apropo... Mai nou, la noi in sat a aparut o boala foarte contagioasa la caini. Din cate ne-am interesat, banuim ca ar fi ceea ce se numeste "tusea de canișă" (Traheobronsita infectioasa a cainelui). In cateva zile s-a intins in tot satul. Din 5 caini pe care ii am, mi s-au imbolnavit 3 si unul este suspect. Celalalt pare ca nu a luat-o pentru ca il tin separat (nu se suporta cu ceilalti). Boala se manifesta prin tuse urata de tot. Nici n-am stiut ca pot tusi asa cainii. Se zice ca pot aparea complicatii, cum ar fi sa faca pneumonie. Am vorbit cu un veterinar si ne-a dat sa le facem niste injectii cu antibiotic. Sper sa se faca bine... :26 ca daca imi moare vreunu...... nu mai zic nimic.

Link spre comentariu
  • Vezi sa nu stranute vreun caine vreun puricee atunci!:85

Cauza principala a febrei tifoide este consumul alimentelor si al bauturilor infectate cu bacteria Salmonella typhi sau Salmonella paratyphi. Alte cauze pot fi contactul direct cu materiile fecale in care se regasesc bacteriile de acest tip, care pot sa supravietuiasca pana la patru saptamani in afara unei gazde.

Aproximativ 3%-5% din oameni devin purtatori ai bacteriei, dupa ce traverseaza faza acuta a febrei tifoide. Altii experimenteaza simptome usoare ale bolii, lasand-o nediagnosticata si ramanand contagiosi pe termen lung, fiind sursa imbolnavirii celor din jur ani la randul.

Link spre comentariu

Gata, mi s-au imbolnavit toti cainii... :26 Azi dimineata i-am auzit tusind si pe ceilalti doi... E incredibil ce se intampla. N-am pomenit in viata mea o boala asa de contagioasa la animale.

Ma gandeam sa ii anunt pe astia la televiziune sa vina sa faca un reportaj... poate se autosesizeaza cineva sa ia masuri, pentru ca v-am zis, nu sint doar cainii mei, e vorba de tot satul. O boala care a cuprins un sat intreg si e foarte contagioasa, mie mi se pare o problema de interes national. Dar pe de alta parte imi e frica sa nu se ia masuri ca sa se omoare cainii, cum s-a facut la pesta porcina.

Link spre comentariu

Sa stii ca, chiar le-ar trebui niste probiotice pentru ca acum le dam niste antibiotic. Pentru asta ziceai si tu, sau astea ajuta si in vindecarea bolii (desi nu vad cum) ?

Dar stii sigur ca alea se pot da si la caini ? Ca nu vad nicaieri sa scrie ca sint pentru caini...

http://www.jarrow.com/product/228/Jarro-Dophilus_EPS

Vad ca scrie sa le inghiti intregi capsulele, pentru ca invelisul ala trebuie sa protejeze la acidul din stomac, ca sa ajunga in intestin. Deci nu cred ca pot sa conving cainii sa inghita unul d-ala intreg fara sa-l roada...

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu

La porci trateaza multe boli infectioase :da,stiu de la cineva,iar cainele tot animal este,nu are treaba cu antibioticul(aia e reclama la tv ca sa vanda faramaciile in plus ceva ,baga spaima a distrus antibioticul flora ia repede probiotic,inainte nu se dadea asa ceva ,mai util laom ar fi niste antiacid ca omez sau ranitidina )nu de aia am zis sa le dai,vezi tu astea sunt niste bacterii din flora intestinelor ,ajunse acolo sa zice la caini vor trata si problema respectiva, vezi sa le dai la 6 8 ore peste antibiotic sa nu se bata cap in cap !Desfa capsula si toarna o doza in lapte si amesteca bine daca nu vrei sa le dai asa ceva(desi era mai buna marca) se gasesc si fiole cu solutie lichida sau de topit https://comenzi.farmaciatei.ro/farmacie/afectiuni_digestive/probiotice/enterolactis_12_pliculete_sofar-p10017413 (incearca pe asta da-le doua pliculete in laptic la toti cainii).

E pacat de ei totusi!

Ca fapt divers am vazut la tv (intr-un documentar ) o tanti care nu stia de ce atunci cand alapta ,laptele ei era roz a bagat o gramada de antibiotice degeaba ,deabia dupa ce a bagat acidophilus s-a facut bine si a putut sa isi alapteze bebelusul,cica luase nu stiu ce bacterie care facea laptele roz. 

In alta ordine de idei da-le enterolactis-ul ala fara frica !:)(cat mai repede)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări