Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina

Postări Recomandate

1 hour ago, gauss said:

De unde si expresia " oaie cu sorici " ! ...

P.S. - toate problemele au aparut de la marile combinate ... acolo hrana nu e ce da omul porcului " casnic " , cereale , vegetatie , resturi dela masa proprie ... de nevoie , si gandindu - se ca - l va consuma propriu , cu familia ... baza " industriala " e faina proteica ( s - a mai scris ) , cu vitamine si alte cele ... faina proteica e din resturi si oase macinate ... daca in " aval " a fost un singur animal bolnav , cu tare genetice , sau hranit cu ceva chimicale , sau plante modificate genetic ( mazare furajera , turte de floarea - soarelui etc . ) ... acestea se acumuleaza in oase , si rezultatul difuziei la cei hraniti e clar . 

Nu se putea sa fi adus virusul in cateva fiole si sa-l fi "activat" in regiune geografica unde sunt multe insecte (tantari, muste care inteapa, muste obisnuite, capuse, etc) care sa raspandeasca boala ? Lasati in pace furajele si faina proteica, ca aici e treaba de profesionisti ai razboiului economic, nu de accident.

Editat de VAX
Link spre comentariu

Astia (din Occident) care se joaca cu noi, ca pisica cu soarecele, se bazeaza pe prostia majoritatii populatiei si pe mituirea celor de la conducerea tarii. Prosti sunt la fel de multi, procentual, si in Vest. Dar aia sunt mai bine imbracati si hraniti, si mai cu aere in ei.

Boala asta a fost raspandita cu intentie criminala, este razboi economic. Gunoaielor din PSD (partid infiintat de americani, prin tradatorii din tara) le-a trecut prin cap sa interzica cresterea porcilor in gospodariile taranesti. Au renuntat sa puna in practica acest plan diabolic, pentru ca vor pierde la alegerile urmatoare.

Link spre comentariu
31 minutes ago, VAX said:

Nu se putea sa fi adus virusul in cateva fiole si sa-l fi "activat" in regiune geografica unde sunt multe insecte (tantari, muste care inteapa, muste obisnuite, capuse, etc) care sa raspandeasca boala ? Lasati in pace furajele si faina proteica, ca aici e treaba de profesionisti ai razboiului economic, nu de accident.

Pai se pare ca nu prea stiu geografie baietii astia care "activeaza" virusii ca au "activat" virusul si in Belgia :85 . 

https://www.dcnews.ro/pesta-porcina-africana-in-belgia-alerta-in-franta_613041.html

Da uite ca Franta nu doarme in papuci:

https://stirileprotv.ro/stiri/international/pesta-porcina-africana-in-belgia-apel-la-mobilizare-in-franta.html

P.S. Hai sa o lasam moarta cu teoria conspiratiei. Vad ca este la moda in Romania, dar totusi, nu-i musai sa fim si noi "a la mode"!

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
9 minutes ago, adrian_pic said:

Pai se pare ca nu prea stiu geografie baietii astia care "activeaza" virusii ca au "activat" virusul si in Belgia :85 . 

https://www.dcnews.ro/pesta-porcina-africana-in-belgia-alerta-in-franta_613041.html

Da uite ca Franta nu doarme in papuci:

https://stirileprotv.ro/stiri/international/pesta-porcina-africana-in-belgia-apel-la-mobilizare-in-franta.html

P.S. Hai sa o lasam moarta cu teoria conspiratiei. Vad ca este la moda in Romania, dar totusi, nu-i musai sa fim si noi "a la mode"!

Ma intreb de ce nu te-ai facut matale avocat, ca te plateau bine si francezii si belgienii.

Daca a fost pesta si acolo, inseamna nu puteau sa o bage si la noi ? Nu vi se par dubioase masurili luate de "conducerea de partid si de stat " ? Adica noi sa nu mai gandim, sa ne lasam dusi de nas (ca porcul cu belciugul) ? Cum adica nu si-au dat seama ca vectorul principal al acestei boli sunt insectele (tantari, muste, etc). Bietele ciori si bietele vulpi, cad prada exterminarii puse la cale ca sa se ascunda adevarul in privinta modului cum se transmite pesta porcina.

Link spre comentariu
2 hours ago, gauss said:

P.S. - toate problemele au aparut de la marile combinate ... acolo hrana nu e ce da omul porcului " casnic " , cereale , vegetatie , resturi dela masa proprie ... de nevoie , si gandindu - se ca - l va consuma propriu , cu familia ... baza " industriala " e faina proteica ( s - a mai scris ) , cu vitamine si alte cele ... faina proteica e din resturi si oase macinate ... daca in " aval " a fost un singur animal bolnav , cu tare genetice , sau hranit cu ceva chimicale , sau plante modificate genetic ( mazare furajera , turte de floarea - soarelui etc . ) ... acestea se acumuleaza in oase , si rezultatul difuziei la cei hraniti e clar . 

Omul asta a dat o explicatie care pe mine ca inginer ma convinge. Ce spui tu nu ma convinge absolut de loc. Chiar nu-i obositor sa te scoli dimineata cu teoria conspiratiei in cap si sa te culci tot cu ea? 

Daca au fost confirmate doua cazuri de pesta porcina in Belgia vrei sa cred ca au zburat tantarii si i-au contaminat sau este mai plauzibil ce zice gauss ? Eu iti pot spune ca in Iasi s-a produs din oua stricate (purtau masti cei care manipulau cofrajele) proteine pentru animale. Tot in Romania am vazut cum erau urcati in doua remorci porci morti, dusi pe coclauri pana trecea inspectia si apoi erau adusi inapoi pentru .... pentru ce? Eu fiind la curent cu asa ceva este normal ca inclin spre versiunea lui gauss , tu insa judeci si iti formezi opinia in functie de informatiile pe care le detii. Daca tu nu esti la curent ca din cacaturi se face papica pentru animale este normal ca vei converge catre teoria conspiratiei. 

Am mai zis, am vazut la TV cum in Franta mor gainile in custile suprapuse si ori ajung sa putrezeasca ori sunt ciupite de "vecine". Chestia asta chiar nu are nici o urmare? 

Asta este, suntem multi, nimeni nu mai vrea sa munceasca munca grea de la tara dar toti vrem bio. Bio nu se face cu curu' pe scaun! Cand vezi ca ai amici, cu vila, masina si bani dar se secoala dimineata inainte sa plece la birou ca sa isi ude rosiile din gradina, ce-ti trece prin cap? Ca este zgarcit si nu se duce sa cumpere niste rosii din piata sau ca are si omul pofta de o rosie cu gust de rosie? 

Se stie deja ca s-a produs primul kg de carne artificiala (costa parca 30.000$). Este clar ca acum batalia este sa micosreze pretul ala de productie la 3$ pe kg. Asta este viitorul. Asta ne asteapta. Prin vest toti incep sa promoveze papica facuta din viermi, insecte si alge. Unii incep sa consume, altii nu. 

Link spre comentariu
12 minutes ago, daniels said:

....si este preferata datorita faptului ca se recupereaza proteina. Porcul asimileaza cel mai bine proteina de porc, la fel si cu celelalte animale, adica un fel de canibalism. In felul asta proteinele denaturate/transformate continua sa se denatureze si la un moment dat apare nu stiu ce boala....

Explica fiecare dupa puterea lui de intelegere. Tot ce se recupereaza este prelucrat termic si nu scapa viu nici seful virusurilor.

• Like
     1
Link spre comentariu
1 hour ago, adrian_pic said:

Omul asta a dat o explicatie care pe mine ca inginer ma convinge. Ce spui tu nu ma convinge absolut de loc. Chiar nu-i obositor sa te scoli dimineata cu teoria conspiratiei in cap si sa te culci tot cu ea? 

Daca au fost confirmate doua cazuri de pesta porcina in Belgia vrei sa cred ca au zburat tantarii si i-au contaminat sau este mai plauzibil ce zice gauss ? Eu iti pot spune ca in Iasi s-a produs din oua stricate (purtau masti cei care manipulau cofrajele) proteine pentru animale. Tot in Romania am vazut cum erau urcati in doua remorci porci morti, dusi pe coclauri pana trecea inspectia si apoi erau adusi inapoi pentru .... pentru ce? Eu fiind la curent cu asa ceva este normal ca inclin spre versiunea lui gauss , tu insa judeci si iti formezi opinia in functie de informatiile pe care le detii. Daca tu nu esti la curent ca din cacaturi se face papica pentru animale este normal ca vei converge catre teoria conspiratiei. 

Am mai zis, am vazut la TV cum in Franta mor gainile in custile suprapuse si ori ajung sa putrezeasca ori sunt ciupite de "vecine". Chestia asta chiar nu are nici o urmare? 

Asta este, suntem multi, nimeni nu mai vrea sa munceasca munca grea de la tara dar toti vrem bio. Bio nu se face cu curu' pe scaun! Cand vezi ca ai amici, cu vila, masina si bani dar se secoala dimineata inainte sa plece la birou ca sa isi ude rosiile din gradina, ce-ti trece prin cap? Ca este zgarcit si nu se duce sa cumpere niste rosii din piata sau ca are si omul pofta de o rosie cu gust de rosie? 

Se stie deja ca s-a produs primul kg de carne artificiala (costa parca 30.000$). Este clar ca acum batalia este sa micosreze pretul ala de productie la 3$ pe kg. Asta este viitorul. Asta ne asteapta. Prin vest toti incep sa promoveze papica facuta din viermi, insecte si alge. Unii incep sa consume, altii nu. 

Explicatia matale, ca injiner, este apatoasa rau si nu se racordeaza cu ce se intampla acum. Iar hrana sintetica, in special din bacterii care se hranesc cu resturi vegetale, este solutia corecta. Nu numai din motive economice, ci si etice. Animalutele sacrificate in abatoare (adica ucise cu sange rece) sunt foarte apropiate de noi, au creier, au sentimente, le este frica si le doare si pe ele,....

Link spre comentariu
1 hour ago, adrian_pic said:

Tot in Romania am vazut cum erau urcati in doua remorci porci morti, dusi pe coclauri pana trecea inspectia si apoi erau adusi inapoi pentru .... pentru ce? 

Habar n-ai...plimbarea porcilor a fost facuta pt fragezire, aerare, sa-i mai bata musca.Comisia, la nevoie poate fi mituita si costa mai putin decat plimbarea porcilor.Cum pt ce sa-i aduca inapoi? Ca doar n-o sa arunce bunatate de mortaciuni.Stii cumva si de la ce depozit au plecat, daca tot ai vazut? Nu de alta, dar ma duc sa prind si eu o carcasa din aia, ca acusi vine Craciunul, si chiar as fi fost curios sa aflu cine are in procesul de fabricatie asemenea etapa.Trebuie sa recunosc ca are oo nu gluma cel care are curaj sa faca asemenea tratamente.

Link spre comentariu

Hrana sintetica se produce de mult . Nu dau link - uri , ca iar se incinge topicul . Pot doar sa spun ca promotorul este China ... usor de inteles de ce . Ideea nu este a unei proteine sintetice , ci a bucatii " fizice " care sa semene cu cea naturala . Se produc si oua sintetice ... aici pun link generalist :

https://www.google.ro/search?client=opera&q=sintetic+eggs&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

De asemenea peste , branzeturi ( nu alea dietetice de pe la noi , cu soia etc . , si gustul ala oribil ) , si alte alimente . Pana la urma , o sa se spuna ca proteina e tot proteina . Hai ca as admite ... problema e cu stabilizatorii , emulgatorii , aromele , colorantii si alte cele , care fac produsele sa " semene " cu alea de la Dumnezeu ... Cine are dubii , sa citeasca despre produsele " de post " de prin hipermarket - uri , chiftele , salamuri vegetale si alte delicatesuri ... mai bine mananc ceapa cu lipie nedospita  , ca in Pakistan , decat asa ceva . Ma rog , pareri personale .

Link spre comentariu
1 hour ago, daniels said:

da, fiecare după cum intelege

Au fost triburi unde s-a practicat canibalismul, iar in anumite perioade istorice a fost permis incestul din mai multe motive. In fiecare situație sunt perpetuate anomaliile genetice. Vezi ce s-a întâmplat.

Nici acum nu sant eradicate . Se pot gasi informatii . Despre canibalism , au fost inclusiv documentare la posturi TV cu staif ... National Geografic , si altele . " Interviuri " cu fosti(?) canibali , care povesteau cu seninatate ce si cum ... iar despre timpul curent negau ca ar mai " servi " . Fara motive ( contra ) si argumente , si destul de neconvingator , dupa zambete . Ma rog , parerea mea . Iar despre incest ... nu merita dezbaterea . Se poarta si in lumea civilizata , rezultand chiar si urmasi . O simpla cautare ... ofera rezultate , unele foarte credibile . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Canibalismul s-a practica cu un anumit scop ,ma rog, da aia nu mancau carne de om sau om ca sa se afle in treaba ci ca sa ii ia puterile ca ala mort ori era vrajitor ori vreun sugator de energii chipurile si asa stopau ei bolile,si mancau ceafa si țațe ca doar astea erau cu gust ceva:scarpin

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
37 minutes ago, maresaldeflota said:

Canibalismul s-a practica cu un anumit scop ,ma rog, da aia nu mancau carne de om sau om ca sa se afle in treaba ci ca sa ii ia puterile ca ala mort ori era vrajitor ori vreun sugator de energii chipurile si asa stopau ei bolile,si mancau ceafa si țațe ca doar astea erau cu gust ceva:scarpin

Cei din documentarul de care vorbesc locuiau intr - o zona de jungla unde se cam facea foamea , din cauza vanatului excesiv , si a disparitiei unor specii comestibile consumate traditional . Inclusiv sexul " fara " numar , triburile nu au notiuni de planing familial . Vanarea oamenilor era mai usoara decat a altor vietuitoare , se organizau " expeditii " in satele vecine , sau cand se intalneau la vanatoare sau cules in jungla . Aia cu " puterile " era contributia samanului local , sa - i motiveze si  sa le indeparteze eventualele temeri si remuscari . Nu ca ar fi avut prea multe ...

P.S. - documentarele se pot gasi pe net ... nu sant inventiile mele . Canibali moderni ( fara motivatii spiritual - mistice ) sant destui ... un mic exemplu din vecini :

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/09/26/russian-cannibal-couple-may-have-drugged-killed-and-eaten-as-many-as-30-people-police-say/?noredirect=on&utm_term=.dc5b86c0918f

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări