Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina


Postări Recomandate

nush ce fel ce oale are dl. Vax, dar vreau si eu dinalea care au 100 grade peste tot. Cred ca or fi oale cu facultate. Chiar acuma am facut marinata de peste  intr-o  oala de presiune din inox de 12 litri (are o inaltime de 26cm). Am umplut oala cu 1 cm mai sus de semnul de pe oala care marcheaza maximul (17 cm) . Am un termometru digital ceva mai scump care masoara temperatura in 3 moduri. Flacara de la aragaz are 430 grade. Fundul oalei are 108 grade. La doar 5 cm in sus, pe margine,  temperatura e de doar 84 grade. La jumatatea inaltimii oalei, temperatura e 62 grade iar la partea de sus, langa capac, temperatura e de doar 47,8 grade. Aburul care iese prin supapa are 99,7 grade. Capacul are intre 48 grade (pe margine) si 85 grade in mijloc.

Dupa cum se vede apa e un lichid care conduce temperatura destul de prost. Si daca in apa mai sunt si bucati solide care sa-i impiedice circulatia, atunci e dezastru. Asa ca sunt putine sanse ca virusul sa moara intr-o oala care se gaseste la magazin, chiar daca e de presiune. Cred ca mai multe sanse ar fi ca virusul sa fie omorat intr-un cuptor decat intr-o oala cu apa care fierbe.

In plus carnea mai trebuie pregatita inainte de a o pune in oala. Asta inseamna ca virusii o sa se imprastie peste tot in bucatarie si dupa ce se termina operatiunea, trebuie sterilizat peste tot.

Editat de cimitavita
Link spre comentariu

am cautat de mult un astfel de sb, printre electronisti, dar se vad ca

sunt putini crescatori de suine,inraiti,ca electronisti,crescatori obisnuiti ,sunt( batrini,ori oameni putin instariti s-au mai putin amariti ),din capul Locului va spun PPA nu exista,totul se bazeaza pe niste fitile aruncate populatiei,sa vada cum prind la public, omul de la sat (pe care UE nu-l vrea) vorbeste destul de prost, ce a auzit el,ca vin si ii ia porcul si daca nu raspunde intra peste el, asadar cei din prima paranteza se speri F usor si permit luatul suinelor, abuziv din proprietate,despre marile crescatorii nu stiu ce sa cred cit e de adfevarat,

Link spre comentariu

rideti faceti ce vreti dar, in scurt timp o sa va ia si locul din curte, la cei ce depasesc 500mp ,ce pomi si iarba de livada ,asta doar in fata casei, sa vezi cum intra pe locul tau o domnita,  si se duce la casa ei ,in fundul  gradini unde cresteai porci,pina la urma ne va place!!! Mie nu!!!!!!.am o familie fata de care sunt dator, incit ma urc si pe un Mikoian fara aparatura de bord ,doar cu un scut termic intre cur si propulsor, sau sa mai scap un Suhoi, parca dublu propulsor? numai sa am o tinta fixa din UE

 

 

 

Link spre comentariu

nu exageram dle, dar se gindesc, ca nu prea mai avem ce face; cu hambarul, porumbarul, cotetul si locul de gepozitarte a gunoiului fie PPA sau PMR se va lua hrana lasata direct de DZE, prin JUD IASI e un primar intr-o comuna in care el impreuna cu satenii nu vor permite ridicarea suinelor, Bravo lui, sper sa se tina de cuvint, eu unul daca nu ma inrolez, vin si ma opun alaturi de sateni!!!

Link spre comentariu
2 hours ago, cimitavita said:

nush ce fel ce oale are dl. Vax, dar vreau si eu dinalea care au 100 grade peste tot. Cred ca or fi oale cu facultate. Chiar acuma am facut marinata de peste  intr-o  oala de presiune din inox de 12 litri (are o inaltime de 26cm). Am umplut oala cu 1 cm mai sus de semnul de pe oala care marcheaza maximul (17 cm) . Am un termometru digital ceva mai scump care masoara temperatura in 3 moduri. Flacara de la aragaz are 430 grade. Fundul oalei are 108 grade. La doar 5 cm in sus, pe margine,  temperatura e de doar 84 grade. La jumatatea inaltimii oalei, temperatura e 62 grade iar la partea de sus, langa capac, temperatura e de doar 47,8 grade. Aburul care iese prin supapa are 99,7 grade. Capacul are intre 48 grade (pe margine) si 85 grade in mijloc.

Dupa cum se vede apa e un lichid care conduce temperatura destul de prost. Si daca in apa mai sunt si bucati solide care sa-i impiedice circulatia, atunci e dezastru. Asa ca sunt putine sanse ca virusul sa moara intr-o oala care se gaseste la magazin, chiar daca e de presiune. Cred ca mai multe sanse ar fi ca virusul sa fie omorat intr-un cuptor decat intr-o oala cu apa care fierbe.

In plus carnea mai trebuie pregatita inainte de a o pune in oala. Asta inseamna ca virusii o sa se imprastie peste tot in bucatarie si dupa ce se termina operatiunea, trebuie sterilizat peste tot.

Nu mai debita domnule prostii, ca te vede lumea.

Link spre comentariu

De unde si expresia " oaie cu sorici " ! ...

 

P.S. - toate problemele au aparut de la marile combinate ... acolo hrana nu e ce da omul porcului " casnic " , cereale , vegetatie , resturi dela masa proprie ... de nevoie , si gandindu - se ca - l va consuma propriu , cu familia ... baza " industriala " e faina proteica ( s - a mai scris ) , cu vitamine si alte cele ... faina proteica e din resturi si oase macinate ... daca in " aval " a fost un singur animal bolnav , cu tare genetice , sau hranit cu ceva chimicale , sau plante modificate genetic ( mazare furajera , turte de floarea - soarelui etc . ) ... acestea se acumuleaza in oase , si rezultatul difuziei la cei hraniti e clar . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări