gauss Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 (editat) Ați greșit adrisantu' ... Altfel , eu n - am nici oi , nici câine . Mi se cam rupe , inclusiv de porci . Cu 2 salate și un biscuit , am trecut iarna ! ... Si - mi rămâne si pentru Paști ... Editat Septembrie 14, 2018 de gauss 2 Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 cea mai buna leguma e porcul 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 La 08.09.2018 la 20:51, Giuseppe Bagarella a spus: Pai daca pesta e porcina, ce legatura are cu ciorile si cotofenile ? Mai raman cartuse de la porci! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 5 hours ago, daniels said: cea mai buna leguma e porcul si apa vinul!! 1 Link spre comentariu
cimitavita Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 (editat) nush ce fel ce oale are dl. Vax, dar vreau si eu dinalea care au 100 grade peste tot. Cred ca or fi oale cu facultate. Chiar acuma am facut marinata de peste intr-o oala de presiune din inox de 12 litri (are o inaltime de 26cm). Am umplut oala cu 1 cm mai sus de semnul de pe oala care marcheaza maximul (17 cm) . Am un termometru digital ceva mai scump care masoara temperatura in 3 moduri. Flacara de la aragaz are 430 grade. Fundul oalei are 108 grade. La doar 5 cm in sus, pe margine, temperatura e de doar 84 grade. La jumatatea inaltimii oalei, temperatura e 62 grade iar la partea de sus, langa capac, temperatura e de doar 47,8 grade. Aburul care iese prin supapa are 99,7 grade. Capacul are intre 48 grade (pe margine) si 85 grade in mijloc. Dupa cum se vede apa e un lichid care conduce temperatura destul de prost. Si daca in apa mai sunt si bucati solide care sa-i impiedice circulatia, atunci e dezastru. Asa ca sunt putine sanse ca virusul sa moara intr-o oala care se gaseste la magazin, chiar daca e de presiune. Cred ca mai multe sanse ar fi ca virusul sa fie omorat intr-un cuptor decat intr-o oala cu apa care fierbe. In plus carnea mai trebuie pregatita inainte de a o pune in oala. Asta inseamna ca virusii o sa se imprastie peste tot in bucatarie si dupa ce se termina operatiunea, trebuie sterilizat peste tot. Editat Septembrie 14, 2018 de cimitavita Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Bre, ii dau la gioale lui Vax dar cand in viziunea mea nu are dreptate. Tu la oala sub presiune ai abur, atunci uite aici: Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 am cautat de mult un astfel de sb, printre electronisti, dar se vad ca sunt putini crescatori de suine,inraiti,ca electronisti,crescatori obisnuiti ,sunt( batrini,ori oameni putin instariti s-au mai putin amariti ),din capul Locului va spun PPA nu exista,totul se bazeaza pe niste fitile aruncate populatiei,sa vada cum prind la public, omul de la sat (pe care UE nu-l vrea) vorbeste destul de prost, ce a auzit el,ca vin si ii ia porcul si daca nu raspunde intra peste el, asadar cei din prima paranteza se speri F usor si permit luatul suinelor, abuziv din proprietate,despre marile crescatorii nu stiu ce sa cred cit e de adfevarat, Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 rideti faceti ce vreti dar, in scurt timp o sa va ia si locul din curte, la cei ce depasesc 500mp ,ce pomi si iarba de livada ,asta doar in fata casei, sa vezi cum intra pe locul tau o domnita, si se duce la casa ei ,in fundul gradini unde cresteai porci,pina la urma ne va place!!! Mie nu!!!!!!.am o familie fata de care sunt dator, incit ma urc si pe un Mikoian fara aparatura de bord ,doar cu un scut termic intre cur si propulsor, sau sa mai scap un Suhoi, parca dublu propulsor? numai sa am o tinta fixa din UE Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Acum 16 minute, ovidiu grigore a spus: in scurt timp o sa va ia si locul din curte, la cei ce depasesc 500mp sa nu exageram, totusi Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 nu exageram dle, dar se gindesc, ca nu prea mai avem ce face; cu hambarul, porumbarul, cotetul si locul de gepozitarte a gunoiului fie PPA sau PMR se va lua hrana lasata direct de DZE, prin JUD IASI e un primar intr-o comuna in care el impreuna cu satenii nu vor permite ridicarea suinelor, Bravo lui, sper sa se tina de cuvint, eu unul daca nu ma inrolez, vin si ma opun alaturi de sateni!!! Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 2 hours ago, cimitavita said: nush ce fel ce oale are dl. Vax, dar vreau si eu dinalea care au 100 grade peste tot. Cred ca or fi oale cu facultate. Chiar acuma am facut marinata de peste intr-o oala de presiune din inox de 12 litri (are o inaltime de 26cm). Am umplut oala cu 1 cm mai sus de semnul de pe oala care marcheaza maximul (17 cm) . Am un termometru digital ceva mai scump care masoara temperatura in 3 moduri. Flacara de la aragaz are 430 grade. Fundul oalei are 108 grade. La doar 5 cm in sus, pe margine, temperatura e de doar 84 grade. La jumatatea inaltimii oalei, temperatura e 62 grade iar la partea de sus, langa capac, temperatura e de doar 47,8 grade. Aburul care iese prin supapa are 99,7 grade. Capacul are intre 48 grade (pe margine) si 85 grade in mijloc. Dupa cum se vede apa e un lichid care conduce temperatura destul de prost. Si daca in apa mai sunt si bucati solide care sa-i impiedice circulatia, atunci e dezastru. Asa ca sunt putine sanse ca virusul sa moara intr-o oala care se gaseste la magazin, chiar daca e de presiune. Cred ca mai multe sanse ar fi ca virusul sa fie omorat intr-un cuptor decat intr-o oala cu apa care fierbe. In plus carnea mai trebuie pregatita inainte de a o pune in oala. Asta inseamna ca virusii o sa se imprastie peste tot in bucatarie si dupa ce se termina operatiunea, trebuie sterilizat peste tot. Nu mai debita domnule prostii, ca te vede lumea. Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Ieri am vazut in Piata Moghioros ca s-au bagat carcase de porc, de care or fi? Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 De oaie sub acoperire. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 15, 2018 Partajează Postat Septembrie 15, 2018 Acum 8 ore, doru3160 a spus: De oaie sub acoperire. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 15, 2018 Partajează Postat Septembrie 15, 2018 (editat) De unde si expresia " oaie cu sorici " ! ... P.S. - toate problemele au aparut de la marile combinate ... acolo hrana nu e ce da omul porcului " casnic " , cereale , vegetatie , resturi dela masa proprie ... de nevoie , si gandindu - se ca - l va consuma propriu , cu familia ... baza " industriala " e faina proteica ( s - a mai scris ) , cu vitamine si alte cele ... faina proteica e din resturi si oase macinate ... daca in " aval " a fost un singur animal bolnav , cu tare genetice , sau hranit cu ceva chimicale , sau plante modificate genetic ( mazare furajera , turte de floarea - soarelui etc . ) ... acestea se acumuleaza in oase , si rezultatul difuziei la cei hraniti e clar . Editat Septembrie 15, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate