Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina


Postări Recomandate

Just now, doru3160 said:

Am auzit si eu...a murit pana la urma bietul liliac, nu era vaccinat antirabic.

Am vazut la TV ca s-a lasat omu analizat si s-a descoperit ca este un pic diferit de noi (de aia a putut sa bea si sa se drogheze in halul ala si n-a dat coltul). S-a mentionat si de ce nu a dat coltul dupa ce a muscat din liliacul ala, dar nu imi mai aduc aminte acum. Cert este ca omuletul.... nu era un exemplar de serie ci ceva mai special. 

Link spre comentariu
15 hours ago, Giuseppe Bagarella said:

Ok, deci 10 ore la 60 de grade si 5 minute la 100 de grade... dar intre ele ???? Ar fi bine de stiut si pe la 80 de grade ce se intampla. La 60 e irelevant, pt ca nici o mancare nu o prepari la 60 de grade. Orice ciorba sau friptura are mai mult de 60 de grade. Poate ca la 80 de grade rezista 30 min virusul deci cam cat dureaza sa faci mancarea.... si atunci e perfect.

Dumneata ce mancaruri prepari la 80 grade ? Eu si cand fac mamaliga (imi place cu lapte sau cu branza), o tin la 100 grade cel putin un sfert de ora.

La 80 de grade se cam degradeaza ADN-ul virusului si nu cred ca mai este atat de periculos. Asa s-au facut primele vaccinuri, cu virusurile zapacite la temperatura mai joasa de 100 de grade.

12 hours ago, alcon said:

Am vazut ca Andrew Zimmern mananca si nu moare, carne cu puroi dela supermarketuri sau alte asezaminte, important este sa  vrei...

Ai mancat si matale de multe ori, dar nu ti s-a spus.

Link spre comentariu
1 hour ago, VAX said:

Dumneata ce mancaruri prepari la 80 grade ? Eu si cand fac mamaliga (imi place cu lapte sau cu branza), o tin la 100 grade cel putin un sfert de ora.

Lumea evolueaza nu ramane tot la mamaliga ca tine :limb:.

Uite aici: http://www.lilietsesrecettes.com/2015/06/roti-de-porc-cuisson-basse-temperature.html

Je n'ai pas encore de sonde pour tester la température de la viande pour compter 68 °C à cœur. 

traducerea: Nu am inca sonda (termometru de bucatarie) pentru a testa temperatura carnii pentru a verifica 68 °C in interior. 

si nu-i o greseala, in alta parte scrie clar:

Lorsque la température à coeur atteins les 65° ( vous pouvez pousser à 68° si vous préférez) sortez votre rôti de porc du four, déposez le sur une planche à découper.

http://www.lapetitecuisinedenat.com/2014/12/roti-de-porc-cuisson-basse-temperature.html

Deci in interior, in mijloc, temperatura nu depaseste 68°C desi sta si cate 3 ore carnea in cuptor cu temperatura reglata la maxim 90°C

 

P.S. Glumesc, prefer de 1000 de ori o mamaliga fiarta cum trebuie (se pare ca stii sa faci mamaliga de o lasi cel putin un sfert de ora la fiert) decat porcarii din astea unde mananci carne semicruda. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Stai un pic, aceleasi masuri (chiar mai dure) le vom aplica acum fara sa comentam. Acum nu mai putem exporta si nu vom mai avea voie sa mai crestem porci o anumita perioada. 

Timp de 2 ani ai timp berechet sa eviti rezultatul catastrofal pe care il produce pesta porcina. 

Acum ca ii ia porcul din batatura la taran si ii da cateva sute de lei despagubire ii OK? Taranul ramane cu un mare gol in ceea ce priveste resursa de mancare. Un porc inseamna mult pentru un taran. 

Refuz sa cred ca nu se putea evita pierderea uriasa pe care o inregistram acum si care se va repercuta si in viitor. 

Link spre comentariu
8 hours ago, adrian_pic said:

SRI a informat despre posibilitatea de aparitie la granitele tarii noastre a pestei procine....

Este de datoria ministerelor agriculturii si sanatatii publice sa informeze si sa ia masuri. De comun acord cu ministerele din tarile învecinate.

Oare daca ma doare capul si-mi trebuie o aspirina, ma duc la SRI? Sa-mi dea ceva de cap?

On 9/12/2018 at 9:08 PM, doru3160 said:

Am auzit si eu...a murit pana la urma bietul liliac, nu era vaccinat antirabic.

Si protectia animalelor? Nu a luat masuri?

Editat de franzm
Link spre comentariu
2 hours ago, franzm said:

Este de datoria ministerelor agriculturii si sanatatii publice sa informeze si sa ia masuri. ...]

 

Realitatea e si mai trista.

Informatia la nivel inalt deja exista de muuulti ani, venita atat pe canale externe cat si interne. De exemplu, inca de acum 5 ani niste indivizi "pe felie" de la ANSVSA au facut un studiu privind eventualitatea aparitiei PPA in Ro:

 

http://www.ansvsa.ro/download/analize_de_risc/Analiza_risc_calitativa_PPA_1.pdf

 

Cam 80% din ceea ce au prevazut ei atunci s-a cam confirmat acum, si se facusera si recomandari.

Prevazusera inclusiv reactia populatiei si facusera recomandari pentru informarea ei din timp, atrasesera atentia asupra importantei coordonarii actiunilor, etc. pentru ca sansa de oprire a molimei este doar in prima perioada de la confirmarea ei, ceea ce clar necesita pregatire din timp. Insa din pacate la noi exista o neoficiala dar cunoscuta rotire a cadrelor de conducere in functie de partidul aflat la guvernare...

 

Exista si ceva informari si conditii legate de UE, in speta de muuulti ani existau atat informari cat si -paremi-se- o directiva dedicata PPA (cred ca din 2002) in care sunt specificate in amanunt conditiile si actiunile obligatorii a fi luate, inclusiv datele necesare a exista in informarile trimise UE erau specificate, asa cum sta bine oricarei birocratii serioase. Insa la un audit european in Ro pe tema PPA se constatasera probleme, inclusiv inexistenta incineratoarelor necesare... d'aia la noi porcii din zonele contaminate nu se incinereaza ci se ingroapa... si nici dupa aceea nu s-a intamplat nimic... guvernantii care ar trebui sa administreze tara asta fiind ocupati cu luptele politice si servirea Partidului (oricare ar fi acesta), administrarea tarii fiind pe locul doi. Sau trei, patru... etc., in functie de cat de aproape sunt liderii de puscarie.

 

Adevarul este ca din pacate Ro este puternic problematica si vulnerabila la astfel de probleme, avand o situatie particulara in UE datorita densitatii mare de animale crescute in gospodariile populatiei in conditii de biosecuritate nu minime ci inexistente, la care se adauga din pacate acea "verticalitate" traditionala cu care unii se lauda pe aici, foarte bine ilustrata de versurile:

 

 

 

 

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări