Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Craciunul si pesta porcina

Postări Recomandate

34 minutes ago, franzm said:

De câte ori se hraneste femela tântarului în decursul vietii sale? Transmite virusurile urmasilor sai?

Asa ceva?

Da, dar nu asa de multe. Insa unele au crescut mai mari (la baiatul meu, pe picior si pe talpa). Eu am multe papiloame de dimensiuni mici. Cel mai nasol este ca am si in intestinul gros si mi-au creat probleme. Sotia a avut multe la nivelul colului uterin, care ulterior s-au cancerizat. Trebuie sa faceti control periodic (colonoscopie, rectoscopie, la colul uterin - sotia). Insa la doctori bine pregatiti si care sunt meticulosi, isi fac treaba corect. Eu am facut colonoscopie in spital de stat (am dat si spaga) si nu mi-a vazut papiloamele, desi erau la vedere. Ma uitam si eu pe monitor si am vazut unul pefect cilindric, ca guma de la creion. Am repetat la o saptamana, la clinica particulara, si nici atunci n-ar fi vazut daca nu insistam la "cucoana" sa fie mai atenta.

Link spre comentariu

Cu medicii ( umani ) chiar e o problema . Atat la consulturile si tratamentele de specialitate , cat si la medicina de urgenta . Spunea un user pe forum ca a stat 4 ore ( in asteptare )  la Urgente . La mine in oras , e un termen rezonabil . Ma rog , e si un factor agravant ... din cauza calitatii slabe a medicinei de familie ( functionari medicali ) , cat si a policlinicilor cam tot asa , toata lumea vine la Urgente , pentru probleme ce ar fi mers tratate la precedentii mentionati . Apropo de UPU , unei rude indepartate i - au facut glucoza , desi era diabetic ( sever ) ... La clinicile particulare , parca e un pic mai bine . Si ca timpi de asteptare ... La cardiolog ( de stat ) , in Ploiesti , cam 3 luni . La privat , pana intr - o saptamana . Mai putin , sau mai mult ... marja de eroare . Termenele sant in crestere oricum . Problema e ca in multe specialitati , au ramas unul sau doi doctori ... aceiasi la stat si privat . Mai vin unii din Bucuresti , au interes in timp scurt sa aiba cat mai multe consultatii ... ca nu iau ei toti banii , si vor sa castige mia de euro pe zi . Ca asta - i standardul ... De fapt , problema e ca exodul nu s - a stopat ... nici macar incetinit . Medicii tot pleaca ... vorbeam de niste rude de la SMURD si UPU , acum 2-3 luni , nu mai tin minte . Astazi ( mai ) vorbim in roaming ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
6 minutes ago, gauss said:

La cardiolog ( de stat ) , in Ploiesti , cam 3 luni . La privat , pana intr - o saptamana .

E bine...care trece de timpul de asteptare, sigur mai are de pedalat, care nu, se duce fericit.Selectie naturala.

Se tot plang ca n-au medici, dar la rezidentiat tot scot posturi cu mana tremuranda, iar un tanar medic nu are nici o sansa sa intre intr-un spital mai mare unde sa profeseze decat daca parintii sunt doldora de bani sau are rude bine infipte in sistem.Pana nu se termina cu fosilele astea, nici n-o sa fie medici si cei care vor fi, vor pleca in lumea normala...eu nu-i condamn.

Link spre comentariu

Nici eu . In curand , vor intra " la sentinte " cei care deja stiu tot ce e gresit sau bine pe lumea asta , si in special in Romania . Ca nu vor mai avea pe cine sa dea vina , astia mai batrani n - o sa imparatim lumea ... vor avea totul ... intre colegii de generatie ( frumosi si liberi ) . Aia patrioti , ca restul fac coada la vize si celelalte , destinatia unde totul e pe bani ( munciti ) , nu pe bloguri , simt civic ( retribuit ) si onegeuri . Avantaj primire ... c'asa - i in democratie . Sau nu ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
53 minutes ago, franzm said:

L-au întepat tântarii în talpa? Cele din poza nu sunt provocate de HPV. Si HPV-urile sunt de câteva sute de tipuri diferite, fiecare cu efecte specifice. Asa ca nu-i de mirare daca medicii de rând sunt depasiti de situatie.

Nu l-au intepat in talpa, presupun, dar virusul se raspandeste in tot corpul. Apar papiloame si pe intestine, in plamani, etc.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pesta africana poate fi eradicata doar cu o megaslujba ținută de toți subalternii lu' preafericitul, poate interveni și Bivolaru cu o spirală energetica și o urinoterapie la oră matinală. 

De Crăciun se pot tăia porcii..... de pe lista :57

Link spre comentariu

D-le Vax. Nu am lipsit deloc de la orele de fizica. Daca tot lichidul care fierbe intr-un vas ar avea aceeasi temperatura, cum explicati curentii de fiebere? Cel mai simplu e sa luati un vas inalt de 40 - 50 cm, il puneti cu apa la foc si cand incepe apa sa fiarba, cu un termometru cu sonda masurati temperatura la fundul vasului si la suprafata apei. In functie de taria focului, o sa fiti uimit de diferentele de temperatura. Daca vasul are capac, diferentele de temperatura sunt mult mai mici. De chestiile astea m-am lovit cand a trebuit sa fac un expresor de cafea si aveam nevoie de apa fierbinte la 82 - 84 grade.

Vasul in care tot lichidul are tot timpul aceeasi temperatura, ar fi ideal pentru producatorii de alcool. Il pui la 79 grade si s-ar evapora doar alcoolul fara sa iasa deloc apa :freaza::retyutru

Link spre comentariu

Da ... unele  sculptate sant adevarate opere de arta . Ma rog , asa zic unii . Din pacate , la schnaps nu ajuta . Ca virgula cazanul e inchis , sa nu se piarda vaporii pretiosi ... si sigilat , adesea cu mamaliga ... in schimb am vazut - o omniprezenta " la iesire " , se omogenizeaza produsul finit , si se mai gusta rezultatul din cand in cand , gen gospodinele la ciorba . Tot ceva din trecut ( gospodinele si gatitul ) ... acum nu mai gatesc decat " chefii " si pizzeriile , ca asa - i de bon - ton .

P.S. - in vremurile trecute ... nu le mai categorisesc , sa nu supar pe nimeni , am vazut o instalatie care ar fi facut gelos concernul Bayer ... Patru cazane , de 25 de galeti cel mai mic , inox , ventile , site etc . Si cu agitator , motor electric exterior cu presetupa etc . Bineinteles ilegal , d' aia treceau in control militienii acreditati , plecau cu probe incriminatoare in bidoane de plastic modeste ( si etanse ) de 5 litri , sa ajunga pentru " analize " . Ba unii verificau ( competent ) si organoleptic , la fata locului , cu slanina de rigoare ... 

Editat de gauss
Link spre comentariu
2 hours ago, doru3160 said:

Se tot plang ca n-au medici, dar la rezidentiat tot scot posturi cu mana tremuranda, iar un tanar medic nu are nici o sansa sa intre intr-un spital mai mare unde sa profeseze decat daca parintii sunt doldora de bani sau are rude bine infipte in sistem.Pana nu se termina cu fosilele astea, nici n-o sa fie medici si cei care vor fi, vor pleca in lumea normala...eu nu-i condamn.

Iti dau o veste proasta: fosilele au odrasle! :nervGhici ce viitor au odraselele?! Deci .... nu va bate inca un vant de schimbare. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări