bercioiu Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) Va salut! Am nevoie de schema pentru aceasta pedala wah. Am cautat cu google foarte mult, dar nu am gasit pentru acest model. Daca o are cineva, sau stie unde sa o caute, il rog sa ma ajute. Va multumesc! Editat Septembrie 7, 2018 de bercioiu Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Ma îndoiesc ca ai să-i găsești schema. Ce problema are? 1 Link spre comentariu
bercioiu Postat Septembrie 7, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Nu prea mai face nimic, nici by pass. Am gasit vreo 2 c smd cu mica explodati. I-am schimbat cu 2 c normale th (provizoriu), dar nimic... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Alimentarea e OK ? Fiindcă acei condensatori nu au explodat chiar din senin....și probabil ai ceva semiconductori afectați, poate chiar integratul din imagine, nu se vede ce scrie pe el. Link spre comentariu
bercioiu Postat Septembrie 7, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Alimentarea pare OK. Se pare ca acei condesatori erau pe lantul audio, ma gandesc ca a intrat ceva dc pe intrarea audio. Integratele sunt un CD4049 si un quad op MC33174. Am gasit o schema de la un model asemanator, dar difera destul de mult... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) Cel mai sigur mod de depanare la așa ceva, e să iei o cască dinamică sensibilă (minim 100 Ohmi) și s-o înseriezi cu un condensator de 100nF, apoi să urmărești cu ea traseele de semnal audio, injectând un semnal de test la intrare.Așa vezi clar unde e problema...e mai simplu decât orice măsurătoare.Eu folosesc căști recuperate din telefoanele fixe de la Telekom, au rezistența bobinei între 250-600 Ohmi (funcție de producător) și-s foarte sensibile, poți asculta direct semnale de ordinul zecilor de miliVolți.Când eram mai tânăr și auzeam mai bine, ascultam direct sunetul de pe capetele de casetofon cu căști din astea. Editat Septembrie 7, 2018 de validae Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) Condesatori SMD cu mica? Explodati? Cum arata? pt ca eu nu cred ca am văzut pina acum asa condesatori? Și dacă erau într-adevăr cu mica de ce ar fi explodat? Condesatorii cu mica sint printre cei mai fiabili și rezistenți la șocuri electrice dintre condesatori. Zi ce integrate sint pe acolo și cit au pe pini. Editat Septembrie 8, 2018 de sesebe Link spre comentariu
bercioiu Postat Septembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) Nici eu nu am văzut pana acum smd cu mică. În mod sigur erau explodati. Am rezolvat problema acum, am luat-o pe fir cu casca și am mai găsit o punte smd întreruptă. Am spus mai sus ce integrate sunt acolo. Vă mulțumesc pentru ajutor, în special colegului validae. Editat Septembrie 8, 2018 de bercioiu Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Și dacă nu ai văzut pina acum ăștia de unde știi ca erau cu mica? Eu zic ca nu erau cu mica ci erau ceva plastic - posibil mylar. Acolo nu are nici un rost sa pui condesatori cu mica, condesatorii cu mica sint pt alte tipuri de aplicații. Oricum, felicitări ca l-ai rezolvat! Link spre comentariu
bercioiu Postat Septembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Să-ți răspund strict la întrebare: pentru că știu cum arata mica. Link spre comentariu
bercioiu Postat Septembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) Uite, i-am facut poza unuia intreg: Editat Septembrie 8, 2018 de bercioiu Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) Eu sint aproape sigur ca acolo nu erau condesatori mica. In primul rind acolo nu se folosesc condesatori mica și apoi dacă ignoram acest lucru, dacă ar fi fost condesatori mica atunci nu ar fi avut cum sa explodeze pt ca pur și simplu într-o schema ca cea din poza nu au cum sa apară șocuri energetice asa de puternice incit sa ducă la explozia unor astfel de condesatori. Aceștia sint condesatori polymer: Poza este luata de aici: http://www.directindustry.com/prod/nic-components/product-34688-849475.html Q. E. D. O seara buna! Editat Septembrie 8, 2018 de sesebe Link spre comentariu
bercioiu Postat Septembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Eu nu l-am văzut în poza, l-am avut secționat pe masă, nu ai cum să confunzi mica cu nimic. Cât despre "explozie", mirosul îmbietor, pierzător de fum, este, de asemenea, inconfundabil. Nu mai insistați... Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Eu ramin la părerea ca ai confundat tehnologia de realizare a condensatoare lor. Un condesator polymer explodat arata foarte similar cu unul cu mica atita doar ca nu-i mica ci polymer. Link spre comentariu
bercioiu Postat Septembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2018 OK, posibil sa fie polymer. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum