sesebe Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Acum 2 ore, vasile eugen a spus: Am testat si eu ceva corectoare cu citiva ani in urma dar nu au fost probleme. Am facut acum pentru proba cu TL072 si functioneaza bine. Imi plac mult cele preluate de la rusi. Foarte interesanta schema! Forteaza clasa A permanent la etajul de iesire din integrate. Chiar foarte foarte interesanta. Cum suna? Are vreun timbru mai aparte? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 10, 2018 Partajează Postat Septembrie 10, 2018 Suna foarte bine,am facut testul pe un etaj final cu TDA2050. Vor fi in scopul vinzari. Link spre comentariu
GeX Postat Octombrie 11, 2018 Partajează Postat Octombrie 11, 2018 Puteti atasa si PCB-ul, va rog? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 (editat) On 9/9/2018 at 4:42 PM, paulb said: Am reproiectat 2 cablaje (proiectate diferit), le-am refacut cu piese noi si exact aceeasi problema. Daca vrea cineva sa faca corector de ton cu 4558, mai bine sa NU se apuce. E cel mai jalnic integrat pe care l-am intalnit. Le arunc la gunoi. De ce este cel mai jalnic integrat ca nu tia iesit tie proiectul,nu uita ca acest integrat este intalnit in orice aparatura audio,mai bine foloseste unul recuperat,actualmente este cel mai folosit integrat in etajele de intrare,corectie,etc,eu il vad cel mai bun impreuna cu fratele sau 358. Editat Octombrie 12, 2018 de Giorgi tv Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 (editat) La 12.10.2018 la 15:46, Giorgi tv a spus: ... nu uita ca acest integrat este intalnit in orice aparatura audio,mai bine foloseste unul recuperat,actualmente este cel mai folosit integrat in etajele de intrare,corectie,etc,eu il vad cel mai bun impreuna cu fratele sau 358. mai pune mina pe o carte si mai citeste si documenteaza-te si tu despre ... njm 4580 ... tl071 / 072 / 074 ... tl081 / 082 / 084 ... ne5532 / 5534 ... opa2132 / 2134 ... etc , etc ...poate asa te mai updatezi si tu mai aproape de 2018 ... Editat Octombrie 24, 2018 de validae Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 Mixer fabricat acum 3-4 ani era plin cu 5532. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 The RC4558 device is a dual general-purpose operational amplifier, with each half electrically similar to the μA741, except that offset null capability is not provided. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 Eu ii dau dreptate lui giorgitv in ceea ce priveste faptul ca lm358 si 4558 sunt folosite prin majoritatea chinezariilor. Ca ele sunt de performanta foarte slaba, nu asta e ideea 2 Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 4558 in audio...treaca mearga, la antichitati sau jucarii, dar 358 promovat ca operational pentru audio, culmea si pe post de foarte bun? Buna gluma Giorgi, 4558 am gasit numai in amplitunere sau radiocasetofoane vechi, si asta hat... in prezent este doar o relicva, este slab din multe puncte de vedere. Ca unele chinezarii bune de aruncat inca le mai folosesc, asta nu-i o regula, tot chinezii folosesc CI-urile alea idioate 8002, si o multime de integrate la care nici pdf-uri nu gasim deseori. SUnt de acorcd cu Sesebe si cu Dl Misura, in prezent 072, 5532, si altele fac regula ( in special 5532 ). Link spre comentariu
gheo23 Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 1 hour ago, modoran said: Ca ele sunt de performanta foarte slaba, nu asta e ideea Corect ! Indiferent de calitatea CI-urilor folosite corectorul trebuie sa functioneze.Asta e ideea 1 Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 23, 2018 Partajează Postat Octombrie 23, 2018 Toate boxele active chinezesti ce se gasesc in comertul actual,sunt echipate pe partea de corector cu 4558 ,alimentat cu +/-12V;cine este depanator stie ce vorbesc. Domnul Giorgi are dreptate. 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 23, 2018 Partajează Postat Octombrie 23, 2018 stifturi! nu au nici macar citeva condensatoare audiofile sau cabluri de retea din aliaje speciale care reliefeaza sunetul si ofera o senzatie spatiala deosebita. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 23, 2018 Partajează Postat Octombrie 23, 2018 Nu chiar, unele au "diamante" nenumărate, special pt a reda cit mai armonios (dacă s-ar putea asa ceva) melodiile lui Guță și Salam. 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 On 10/12/2018 at 1:00 PM, Marian said: ... 4558 am gasit numai in amplitunere sau radiocasetofoane vechi, si asta hat... in prezent este doar o relicva, este slab din multe puncte de vedere.... Mariane, zgomot mai mic decat 072, B1 aceiasi 3MHz, SR si distorsiuni diferite, dar in audio de casa nu prea fac o mare diferenta. S-a folosit mult si la mijlocul anilor 2000. Relicva inca nu este. Sunt de acord ca alte solutii (072, 5532, OPA) sunt de preferat, dar nici un 4558 nu e de lepadat. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Thunderer da citatul complet: On 10/12/2018 at 8:00 PM, Marian said: Giorgi, 4558 am gasit numai in amplitunere sau radiocasetofoane vechi, si asta hat... in prezent este doar o relicva, este slab din multe puncte de vedere. Ca unele chinezarii bune de aruncat inca le mai folosesc, asta nu-i o regula, tot chinezii folosesc CI-urile alea idioate 8002, si o multime de integrate la care nici pdf-uri nu gasim deseori. Aviz si lui Andrei. "Dl Giorgi" rareori realizeaza ce spune. Nu poti prezenta boxele chinezesti ca argument intr-o comparatie cat privesc AO performante... Revenind la tine Thunderer. Zgomotul este practic irelevant in conditiile in care nu faci un amplificator de microfon. Cu atat mai putin conteaza la un corector de ton unde castigul de cele mai multe ori nu-i nici macar 20db, chiar si zgomotul 072 asa aparent mare cum este, e prea mic sa conteze. Banda intr-adevar este la fel la 3Mhz. CMRR in schimb e mai bun la 072. In schimb ajungi la SR care la 4558 abea daca trece de 1V/uS, in timp ce la 072...pai vezi si tu cat e. SR este totusi important pentru ca iti spune cat de capabil este AO sa redea pantele abrupte de semnal muzical, si tocmai asta trebui sa faca la semnalul muzical unde factorul de creasta este mai mare decat la sinusoida clasica. Sigur, la semnale asa mici pe iesire ( 1-2Vrms ) probabil n-ar trebui SR prea mare, totusi 4558 e prea la limita, n-ai nici o scuza sa-l folosesti daca nu esti chinez zgarcit. La fel distorsiunile, conteaza pentru ca ele dau pana la urma raportul armonic, si armonicile sunt ceea ce nuanteaza sunetul. Cer scuze daca a parut ca fac o dizertatie tie, nu e cazul, doar am tinut sa argumentez de ce in mod personal consider folosirea 4558 o prostie demna de un chinez. Avem la dispozitie AO decente la preturi accesibile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum