paulb Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) Salutare, am si eu o problema cu un corector de ton stereo realizat cu rc4558. Corectorul de ton nu reactioneaza in niciun fel, nu regleaza bass-ul, nu regleaza inaltele si nici mediile.. regleaza doar volumul. L-am alimentat cu tensiune simpla(totusi am o banuiala ca se alimenteaza cu tensiune dubla 12-0-12). Ma poate ajuta cineva ? Nu reusesc sa ii dau de cap.. Am folosit pe volum potentiometru liniar si pe bass, medii si inalte potentiometru logaritmic. Las mai jos si schema originala (cu rezistente in pinul 1 si 7) si schema realizata de mine (cea cu 2 condensatoare in pinul 1 si 7). Multumesc mult! Editat Septembrie 7, 2018 de paulb Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Schema se alimenteaza la tensiune simpla...cel putin 12V....divizorul rezistiv din pinul 3 si 5, acele 2 rezistente de 10k dovedesc acest lucru....mai verificati o data schema realizata practic....lasati maxim 10cm de fir la legaturile potentiometrilor...ce aveti acolo este exagerat!....repet ,undeva dvs ati facut o greseala ,schema este functionala.... Link spre comentariu
paulb Postat Septembrie 7, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Acum 1 minut, flomar60 a spus: Schema se alimenteaza la tensiune simpla...cel putin 12V....divizorul rezistiv din pinul 3 si 5, acele 2 rezistente de 10k dovedesc acest lucru....mai verificati o data schema realizata practic....lasati maxim 10cm de fir la legaturile potentiometrilor...ce aveti acolo este exagerat!....repet ,undeva dvs ati facut o greseala ,schema este functionala.... Am uitat sa precizez ca se aude mai incet amplificatorul atunci cand folosesc corectorul de ton, se aude mai tare fara corector... nici asta nu-mi explic... O sa urmez sfaturile dvs. Multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Pune-ți o lista cu tensiunile pe fiecare pin de la integrat masurate fata masa. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Vezi să nu fi greșit cumva valorile rezistorilor marcați în codul culorilor.Se mai întâmplă... Link spre comentariu
George Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) 7 hours ago, paulb said: Am folosit pe volum potentiometru liniar si pe bass, medii si inalte potentiometru logaritmic. O remarca....bine, nu din cauza asta nu functioneza corectorul, dar de regula pentru volum se foloseste potentiometru logaritmic iar pentru bas, medii, inalte, potentiometri liniari. Editat Septembrie 8, 2018 de George Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Am testat acum corectorul in simulator si este functional in schema prezentata, deci singura explicatie ar fi erori de executie. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) Se aude cu nivel mai mic fiindcă reacția negativă este foarte puternică.Pentru compensare e necesar un etaj amplificator înaintea corectorului.Sînt de părere să alimentezi simetric și intrările neinversoare direct la gnd cu conzi pe OUT. Editat Septembrie 8, 2018 de Nostalgic Link spre comentariu
paulb Postat Septembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Am reproiectat 2 cablaje (proiectate diferit), le-am refacut cu piese noi si exact aceeasi problema. Daca vrea cineva sa faca corector de ton cu 4558, mai bine sa NU se apuce. E cel mai jalnic integrat pe care l-am intalnit. Le arunc la gunoi. Editat Septembrie 9, 2018 de paulb Link spre comentariu
George Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 De curiozitate, de unde ai cumparat integratele? Sunt cumparate dintr-o sursa sigura? Link spre comentariu
paulb Postat Septembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Toate piesele le-am achizitionat de pe adelaida.. Link spre comentariu
MVS Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Ar fi indicat sa schimbati furnizorul pentru aceste integrate. Link spre comentariu
gheo23 Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Fa doua poze ale cablajului fata/verso sa vedem unde e greseala.E pacat sa arunci la gunoi asa usor munca ta. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Am testat si eu ceva corectoare cu citiva ani in urma dar nu au fost probleme. Am facut acum pentru proba cu TL072 si functioneaza bine. Imi plac mult cele preluate de la rusi. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Acum 3 ore, paulb a spus: Am reproiectat 2 cablaje (proiectate diferit), le-am refacut cu piese noi si exact aceeasi problema. Daca vrea cineva sa faca corector de ton cu 4558, mai bine sa NU se apuce. E cel mai jalnic integrat pe care l-am intalnit. Le arunc la gunoi. Se poate sa fi ramas aceesi problema tehnologica. Am lucrat si cu 4558 si nu mi-au facut probleme. Editat Septembrie 9, 2018 de Nostalgic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum