Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda Kapton

Ovidanie

Postări Recomandate

Am primit la reparat un amplificator oaudio se se pare ca in loc de folie de mica sau cauciuc siliconic constructorul a folosit banda kapton pentru a izola electric tranzistorii pr radiator. Din cate stiu eu kapton-ul este izolator termic. Poate am identificat gresit materialul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

2

• sesebe

2

• daniels

2

• modoran

1

Are culoarea auriu spre maro  si se testeaza cu suflanta la 350-400 C .

Am mai vazut aici pe forum dar nu tin minte in ce topic .

Nu este recomandata pentru izolarea tranzistorilor pe radiator datorita faptului ca este izolator termic .

Se foloseste in operatiunile de sodering BGA pengru protejarea componentelor de plastic de pe placi (conectori ,mufe etc.) ,aflate in zona componentei lipite .

Primul material recomandat este mica cu vaselina siliconica si in lipsa paduri termice siliconice tot cu vaselina .

Probabil cel care a pus banda nu a avut in momentul montajului nici unul din materialele corecte si a ales varianta de compromis .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 52 minute, razvan-l1 a spus:

Primul material recomandat este mica cu vaselina siliconica si in lipsa paduri termice siliconice tot cu vaselina .

Padurile siliconice NU se monteaza cu nimic, doar mica se monteaza cu vaselina siliconica.

Link spre comentariu

Discutia a fost in unul din topicurile lui djLeco, el folosea kaptonul. Au fost facute si niste masuratori comparative mica/capton pt aceasi grosime cu o camera de termoviziune, cred ca de Raimondaudio. Puteti lua legatura cu ei.

Editat de daniels
Link spre comentariu
Acum 15 ore, modoran a spus:

Padurile siliconice NU se monteaza cu nimic, doar mica se monteaza cu vaselina siliconica. 

Am paduri recuperate cu zecile din diferite aparate si toate au vaselina pe ele .

Dar nu contrazic pe nimeni .

Link spre comentariu

E clar, e kapton. Am dezlipit un colt si am incercat sa-l topesc cu letconul. La 320 grade nici o reactie. Asta este. Speram sa fie altceva, mi-ar fi convenit de minune sa am o folie autocolanta care permite transferul termic.

Link spre comentariu
On 9/8/2018 at 10:29 AM, daniels said:

Discutia a fost in unul din topicurile lui djLeco, el folosea kaptonul. Au fost facute si niste masuratori comparative mica/capton pt aceasi grosime cu o camera de termoviziune, cred ca de Raimondaudio. Puteti lua legatura cu ei.

Topicul a fost deschis de MLGore, nu de Leco. Tot MLGore a facut si masuratorile respective. Tin minte acel topic dupa titlul "Țâţe mici - 10w clasa A SE". :)  Iniatorul topicului a spus ca l-a numit asa dupa ce a baut niste coniac. 

https://www.elforum.info/topic/115736-ţaţe-mici-10w-clasa-a-se/?do=findComment&comment=1379581

Editat de George
Link spre comentariu
Acum 2 ore, daniels a spus:

Testul de acolo, deși pare foarte conclusiv, nu este de încredere pt ca nu este făcut cum trebuie.

Nu se aplica pe tranzistor o putere constanta și bine controlata. 

Deci nu va bazați pe concluzia de acolo!

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări