Ovidanie Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Am primit la reparat un amplificator oaudio se se pare ca in loc de folie de mica sau cauciuc siliconic constructorul a folosit banda kapton pentru a izola electric tranzistorii pr radiator. Din cate stiu eu kapton-ul este izolator termic. Poate am identificat gresit materialul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) Are culoarea auriu spre maro si se testeaza cu suflanta la 350-400 C . Am mai vazut aici pe forum dar nu tin minte in ce topic . Nu este recomandata pentru izolarea tranzistorilor pe radiator datorita faptului ca este izolator termic . Se foloseste in operatiunile de sodering BGA pengru protejarea componentelor de plastic de pe placi (conectori ,mufe etc.) ,aflate in zona componentei lipite . Primul material recomandat este mica cu vaselina siliconica si in lipsa paduri termice siliconice tot cu vaselina . Probabil cel care a pus banda nu a avut in momentul montajului nici unul din materialele corecte si a ales varianta de compromis . Editat Septembrie 7, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Acum 52 minute, razvan-l1 a spus: Primul material recomandat este mica cu vaselina siliconica si in lipsa paduri termice siliconice tot cu vaselina . Padurile siliconice NU se monteaza cu nimic, doar mica se monteaza cu vaselina siliconica. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Un mare depanator de aici de pe forum se lauda ca asa izolează el tranzistorii. 1 Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Izolează transferul termic fata de radiator? Link spre comentariu
morarul Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Acum 6 minute, dan cod a spus: Izolează transferul termic fata de radiator? Normal, de ce sa stea radiatoarele fierbinti tot timpul! Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) Discutia a fost in unul din topicurile lui djLeco, el folosea kaptonul. Au fost facute si niste masuratori comparative mica/capton pt aceasi grosime cu o camera de termoviziune, cred ca de Raimondaudio. Puteti lua legatura cu ei. Editat Septembrie 8, 2018 de daniels Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Acum 15 ore, modoran a spus: Padurile siliconice NU se monteaza cu nimic, doar mica se monteaza cu vaselina siliconica. Am paduri recuperate cu zecile din diferite aparate si toate au vaselina pe ele . Dar nu contrazic pe nimeni . Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Ideal e ca pe orice pad sa se puna o picatura de ulei siliconic... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 10, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2018 E clar, e kapton. Am dezlipit un colt si am incercat sa-l topesc cu letconul. La 320 grade nici o reactie. Asta este. Speram sa fie altceva, mi-ar fi convenit de minune sa am o folie autocolanta care permite transferul termic. Link spre comentariu
George Postat Septembrie 16, 2018 Partajează Postat Septembrie 16, 2018 (editat) On 9/8/2018 at 10:29 AM, daniels said: Discutia a fost in unul din topicurile lui djLeco, el folosea kaptonul. Au fost facute si niste masuratori comparative mica/capton pt aceasi grosime cu o camera de termoviziune, cred ca de Raimondaudio. Puteti lua legatura cu ei. Topicul a fost deschis de MLGore, nu de Leco. Tot MLGore a facut si masuratorile respective. Tin minte acel topic dupa titlul "Țâţe mici - 10w clasa A SE". Iniatorul topicului a spus ca l-a numit asa dupa ce a baut niste coniac. https://www.elforum.info/topic/115736-ţaţe-mici-10w-clasa-a-se/?do=findComment&comment=1379581 Editat Septembrie 16, 2018 de George Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 16, 2018 Partajează Postat Septembrie 16, 2018 Mulțumesc, acesta este, nu mi-am mai amitit exact. Scuze pentru colegii pe care i-am menționat greșit. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 16, 2018 Partajează Postat Septembrie 16, 2018 (editat) Acum 2 ore, daniels a spus: Testul de acolo, deși pare foarte conclusiv, nu este de încredere pt ca nu este făcut cum trebuie. Nu se aplica pe tranzistor o putere constanta și bine controlata. Deci nu va bazați pe concluzia de acolo! Editat Septembrie 16, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum