Vizitator Nato Postat Iulie 10, 2007 Partajează Postat Iulie 10, 2007 Imi doresc un amplificator pt casti.....ma intreb daca un amplificator de la boxe de PC este bun.....vad ca pe ele nu scrie domeniul de frecvente sau putere. Ma gandeam doar sa ii fac o cutie mai mica, sa ii tai firele de la difuri si sa las iesirea de casti inafara unei cutii de Al. Ar arata mai DIY :yawinkle: :yawinkle: Nu am gasit nici un kit pe care sa il construiesc....am mai vazut amplificatorul ZEN pe aici pe forum si sincer....200RON pt piese....ar fi cam mult. Daca are cineva un PCB, un necesar de piese pt un amplif mic de casti, as fi recunoscator. Am vazut unele in cutii de bomboane. Multzam fain. Link spre comentariu
hugo Postat Iulie 10, 2007 Partajează Postat Iulie 10, 2007 Cauta pe net CMoy(foloseste Op-Amp-uri) si vezi daca te multumeste. Sau poti incerca LM386 pentru ceva simplu si ieftin. LM4881, TDA1308 pentru ceva mai "dedicat". Pentru mai multe sugestii: http://tangentsoft.net/audio/ http://headwize.com/projects/ Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 10, 2007 Partajează Postat Iulie 10, 2007 pe la red circiuts este si o schema cu ~3 trz care merge pe la 3v(si 3,7 pt aculmulatori cu litiu) Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 10, 2007 Partajează Postat Iulie 10, 2007 salut eu am construit amplificatorul asta http://headwize.com/projects/showfile.p ... on_prj.htm am folosit NE5532 ca operational si BD139/140 ca tranzistori, nam avut decat atat pe moment, si asa au ramas. eu sun multumit de el, isi face treaba, piese nu scumpe. daca ai casti de 32 ohm sau ceva mai mult, s-ar putea ca un amplificator cu un simplu operational gen NE5532 sau TL072 sa ajunga. eu am testat pe o pereche de casti mai ieftine si se auzea bine, alimentat la 4 acumulatori, deci 2x2,4V tensiunea de alimentare, desigur un volum nu excesiv de mare. la o tensiune mai mare de alimentare mergea ceva mai bine. Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iulie 10, 2007 Partajează Postat Iulie 10, 2007 Daca vrei ceva frumos il poti face pe acesta http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=9 ... tasy#99158 nu costa mult partea amplificatorului si are o calitate foarte buna. Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 Ce tranzistor se poate folosii in loc de acel ztx450? :partyman: Link spre comentariu
zal Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 Se mai poate refolosi un final de casti de la un walkman, sau radio, sau cd portabil. Asta daca comoditatea e importanta, ca si alimentarea la baterii. Link spre comentariu
Vizitator Nato Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 Va multumesc pt sugestii. Sa scot deci din calcul treaba cu ampliful de la boxele pt PC? Am sa iau una din schemele care are si PCB-ul si "stuffing scheme". Multumesc inca odata. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 merge bine pentru casti un d-ala de boxe de pc,dar calitatea e .... ca sa nu mai zic ca la f joase are unele probleme,si potentiometrul se uzeaza rapid Link spre comentariu
Vizitator Nato Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 De asta ce parere aveti....12V, 8W max....sa pun 2 buc pt stereo? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 11, 2007 Partajează Postat Iulie 11, 2007 pai depinde de zgomotul intren,ca in casti,orice gomot se aude nu tocmai placutspune de nume ai gasit cu aceste caracteristici,dar 8w e cam mult(acum depinde si de casti-puterea lor si impedanta) Link spre comentariu
Vizitator michael Postat Iulie 12, 2007 Partajează Postat Iulie 12, 2007 Pentru Eaton-ul recomandat de Bogdan atasez o varianta de cablaj care contine si alimentarea si ampli-ul pe aceeasi placa. L-am facut si sunt foarte multumit de el. Link spre comentariu
Vizitator Nato Postat Iulie 14, 2007 Partajează Postat Iulie 14, 2007 multumesc pt montaj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum