Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator casti

Vizitator Nato

Postări Recomandate

Vizitator Nato

Imi doresc un amplificator pt casti.....ma intreb daca un amplificator de la boxe de PC este bun.....vad ca pe ele nu scrie domeniul de frecvente sau putere. Ma gandeam doar sa ii fac o cutie mai mica, sa ii tai firele de la difuri si sa las iesirea de casti inafara unei cutii de Al. Ar arata mai DIY :yawinkle: :yawinkle: Nu am gasit nici un kit pe care sa il construiesc....am mai vazut amplificatorul ZEN pe aici pe forum si sincer....200RON pt piese....ar fi cam mult. Daca are cineva un PCB, un necesar de piese pt un amplif mic de casti, as fi recunoscator. Am vazut unele in cutii de bomboane. Multzam fain.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• bogdan_

1

• Extasy2525

1

• hugo

1

Top autori în acest subiect

salut

eu am construit amplificatorul asta http://headwize.com/projects/showfile.p ... on_prj.htm

am folosit NE5532 ca operational si BD139/140 ca tranzistori, nam avut decat atat pe moment, si asa au ramas. eu sun multumit de el, isi face treaba, piese nu scumpe.

daca ai casti de 32 ohm sau ceva mai mult, s-ar putea ca un amplificator cu un simplu operational gen NE5532 sau TL072 sa ajunga.

eu am testat pe o pereche de casti mai ieftine si se auzea bine, alimentat la 4 acumulatori, deci 2x2,4V tensiunea de alimentare, desigur un volum nu excesiv de mare. la o tensiune mai mare de alimentare mergea ceva mai bine.

Link spre comentariu
Vizitator Nato

Va multumesc pt sugestii. Sa scot deci din calcul treaba cu ampliful de la boxele pt PC? Am sa iau una din schemele care are si PCB-ul si "stuffing scheme". Multumesc inca odata.

Link spre comentariu

merge bine pentru casti un d-ala de boxe de pc,dar calitatea e .... ca sa nu mai zic ca la f joase are unele probleme,si potentiometrul se uzeaza rapid

Link spre comentariu

pai depinde de zgomotul intren,ca in casti,orice gomot se aude nu tocmai placutspune de nume ai gasit cu aceste caracteristici,dar 8w e cam mult(acum depinde si de casti-puterea lor si impedanta)

Link spre comentariu
Vizitator michael

Pentru Eaton-ul recomandat de Bogdan atasez o varianta de cablaj care contine si alimentarea si ampli-ul pe aceeasi placa. L-am facut si sunt foarte multumit de el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări