Stefan Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) Cum este redata imaginea, dpdv al proportiei de aspect, unui program HD (ex: PRO TV HD) pe un TV cu rezolutia HD 1366x768? Pe TV cu rezolutia maxima suportata de 1280x1080 imaginea programelor HD este redata cu proportia de aspect 16:9 si rezolutia 1080i, fara benzi negre laterale. La TV Full HD nu am posibilitatea de a selecta "aspect ration-ul", selectia o face autonat si o face corect. Dar la un receptor DVB-C stand alone programele HD aveau benzi negre in laterale, desi era setat pe rezolutie auto si aspect ration auto (am incercat si cu manual 1080 si 16:9). Intreb pentru ca o sa cumpar un tv HD (nu full hd) si nu vreau sa vad benzile alea laterale. Editat Septembrie 7, 2018 de Stefan. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Majoritatea tv-ulurilor au in meniu functie de scalare ( zoom ) ce tv e ala ce spuneti ca nu avea ? 1366x768 e tot 16:9, ca si 1920x1080, se va vedea "la fel". Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 7, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Cand ajung acasa iti spun ce are cel cu full HD iar cel HD nu il am inca deci nu stiu daca are scalare sau nu. Orium pe mine ma intereseaza sa functioneze corect scalarea pe autonat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Eu sincer iti spun ca am citit ce ai scris de mai multe ori dar nu inteleg ce vrei sa intrebi... Dar o sa incerc totusi. Ideea e ca proportiile ecranului trebuie sa fie aceleasi cu ale imaginii care vine din cablul TV, daca vrei sa nu ai dungi negre sau imaginea deformata. Daca vrei sa vezi programe HD, astea sint mai mult in format 16:9 din cate am vazut, atunci iti iei un TV 16:9. Iar cand te vei uita la cele vechi SD in 4:3 o sa ai dungi negre in dreapta si in stanga. Asta e, nu ai ce-i face. Nu exista nici o minune care sa faca din 16:9 un 4:3 pe tot ecranul fara sa deformeze imadinea. Ori iti taie din imagine (sus si jos) ori ti-o deformeaza si se vad oamenii mai grasi. Trebuie sa alegi modul favorit, si pentru ala sa cumperi TV. Eu zic ca 16:9 e de viitor. Link spre comentariu
orgasmo Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 50 minutes ago, Giuseppe Bagarella said: Eu zic ca 16:9 e de viitor. 21:9 https://en.wikipedia.org/wiki/21:9_aspect_ratio Link spre comentariu
gsabac Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Acum o saptamina am cumparat un televizor LG 32LK500BPLA diagonala 80cm, rezolutie pixeli 1366/768, fabricat in august 2018 in Polonia, 900lei. Sunt conectat pe un cablu analogic cu abonament minim 26 lei si internet, la UPC, total circa 60 lei pe luna. Acest televizor are tuner digital DVB-T/T2 (terestru), DVB-C(cablu) si DVB-S/S2(satelit) si nu este smart. La initializare m-a obligat sa introduc o parola, apoi am incercat o selectare automata a canalelor si din 3 meniuri diferite am ales toate tipurile de programe. A cautat circa 20 de minute si a gasit vreo 230 de programe video si multe canale radio. Ecranul este 16/9, de la Nr.1 la 46 sunt canale analogice si am ales ca modul video sa respecte formatul statiei de emisie, din urmatoarele setari "RATIO" 1 - 16:9 2 - Format original 3 - Lat complet 4 - 4:3 5 - 14:9 6 Zoom Am gasit citeva posturi care emit in format 4/3 cu imagine uneori latita, alteori alungita pe care se pot corecta din meniul Ratio, dar aproape toate posturile analogice, sunt dublate si in format digital necodat, la care am observat ca transmisia este pe tot ecranul in format 16:9 si mult mai clara decit pe canalele analogice si in plus sunt mult mai multe canale necodate decit cele analogice. Deasemenea a descoperit multe canale codate care se pot vizualiza cu cartela( are prevazut un conector special) si posturi TV necodate care transmit in format HD, de o claritate exceptionala, de exemplu PRO-TV HD sau TVR-HD Asa cum s-a mai spus, daca se transmite un film 4:3 ce apare cu dungi negre laterale si se doreste vizualizarea pe tot ecranul, evident se va lati(deforma) imaginea adica corpurile se vor lati. Uneori sunt si transmisii 16/9 alungite la care nu am reusit sa fac nimic, dar probabil televizoarele cu format 19:10 le poate viziona corect. @gsabac Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Multumesc @gsabac, Pana la urma am cumparat un alt TV dar tot cu rezolutia 1366x768 si formatul imaginii este corect redat, fara benzi laterale, la majoritatea programelor. Ex: Rai 3 sau National 24 Plus sunt in format 4:3 dar nu apar benzi laterale dar la HIT Music in 16:9 unele clipuri sunt cu benzi laterale. Oricum din peste 100 de programe maxim 10 sunt urmarite. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) 10 minutes ago, Stefan. said: Rai 3 sau National 24 Plus sunt in format 4:3 dar nu apar benzi laterale Pentru ca iti taie din imagine. Daca nu te deranjeaza, e ok. Dar eu nu as putea sa accept sa ma uit la tv si sa vad doar jumate din ce se emite. Mai bine vad benzi laterale dar stiu ca am imaginea intreaga. Editat Septembrie 9, 2018 de Giuseppe Bagarella Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Mai mult ca sigur ca taie din imagine dar programele ce apar ca fiind format 4:3 nu ptezinta de interes. Culmea e ca uneori si pe RomaniaTV / Realitate apar doua dungi laterale dar nu mereu. Multumesc. Editat Septembrie 9, 2018 de Stefan. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 Quote Asa cum s-a mai spus, daca se transmite un film 4:3 ce apare cu dungi negre laterale si se doreste vizualizarea pe tot ecranul, evident se va lati(deforma) imaginea adica corpurile se vor la Fara "evident"-Kaon-ul de la Digi stie sa transforme un film cu Stan si Bran 4:3 in 16:9 fara nici o deformare, si fara pierderi de suprafata a rastrului. La fel placile video incluse in procesoarele AMD cu APU.(A6,A8,A10 cu nucleu Kaveri). Ce motiv aveti de cumparati in 2018 un TV HD-ready, nu full HD? Diferenta de pret e nesemnificativa, iar imaginea e incomparabil mai buna la full-HD. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 tv-urile astea 1366x768 apar in mod frecvent "la oferta", diferenta intre ele si cele "full hd" de aceeasi diagonala poate fi chiar dubla in unele cazuri. Daca vrei sa vezi programe tv si atat ce rost are sa dai bani in plus pentru rezolutie mai mare ca oricum posturile tv nu transmit nativ in full hd ? ( doar unele posturi transmit ) Acum 34 minute, Spitfire a spus: Fara "evident"-Kaon-ul de la Digi stie sa transforme un film cu Stan si Bran 4:3 in 16:9 fara nici o deformare, si fara pierderi de suprafata a rastrului. La fel placile video incluse in procesoarele AMD cu APU.(A6,A8,A10 cu nucleu Kaveri). Si cum se realizeaza minunea asta ? Sa convertesti un film din 4:3 in 16:9 sa vezi fullscreen si fara sa latesti sau sa tai din imagine ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 42 minutes ago, modoran said: Si cum se realizeaza minunea asta ? Asta vreau sa stiu si eu. Link spre comentariu
orgasmo Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 Image scaling: https://en.wikipedia.org/wiki/Image_scaling Image Scaler Technology that convert various input resolution to other resolution.(ex. 640* 480 to 1024*768) Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 (editat) Asta nu explica absolut nimic. Poti schimba rezolutia, evident, dar cum poti face asta sa pastrezi acelasi aspect ratio si fara sa deformezi imaginea ? https://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_(image) Editat Octombrie 1, 2018 de modoran Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 (editat) Oarecum la chestiune ... am cumparat ( constient ) in vara un Sony Bravia smart ( 1366 X 768 ) , diagonala 81 , oferta 1.000 RON ... cu toate acareturile ( card CI + , DVB - T2 , wireless etc . ) , nu reusesc sa vad deosebiri la imagine fata de un Samsung full HD , de 2 ori si ... mai scump , model 2018 . Si m - am " jucat " destul la ele ... inclusiv blu - ray si o camera SONY full HD , HDR - SR12 . Nici la posturile HD de pe cablu ( UPC ) . Ba chiar mi se pare ca se vede mai bine la Bravia ... probabil o perceptie subiectiva . Editat Octombrie 1, 2018 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate