Vizitator Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 Va salut! Am achizitionat RR din titlu si principala problema este sunetul, cu volumul la maxim sunetul este foarte slab ( ca si perceptie aproximativ 1/4 din volumul unui RR Gloria ), fara a fi insa distorsionat. Cu alimentare de la baterii, am masurat curentul de mers in gol si era de 12mA, l-am reglat la 10mA, fara sa rezolve problema. Am gasit tensiuni diferite Colector-Emitor la cele doua tranzistoare finale - 2.6V respectiv 6.4V, ca i-am urmare am scos si i-am masurat . Rezultatul: AD161 - beta 242, Ic=5.3mA, UBE=95mV, ICE0=2.67mA AD162 - beta 64, Ic=1.3mA, UBE=90mV, ICE0=0.638mA Aceasta diferenta foarte mare intre castigul tranzistoarelor sa fie problema? Se mai poate face ceva sau trebuie cautate tranzistoare imperecheate? Va multumesc Link spre comentariu
ex.escu Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 Tensiunea mediana se regleaza din r343; verificati condensatorii c389,c392,c395.Daca tensiunea mediana nu se poate regla,poate fi c392 defect. Montati cu atentie finalii,nu au nimic, folositi pasta termoconductoare. Succes. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 "Diferenta" dintre factorii de amplificare e cauzata de curentii reziduali diferiti. Cum se aude daca-i dati semnal prin mufa DIN? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 (editat) Pana acum nu am verificat decat C395 si este bun. O sa verific si C292 si C293, o sa fac reglajul din R343 ( scot si osciloscopul de la "naftalina" ). Curios lucru, l-am lasat sa functioneze alimentat de la retea timp de aprox. 2 ore si cand am scos cordonul de alimentare pentru a-l desface pentru verificarile sugerate de @ex.escu a revenit la viata! Functioneaza perfect acum atat alimentat la baterii cat si la retea. Posibil vreo lipitura rece sau R343 cu contact imperfect? Vizual nu arata prea bine, cred ca o sa pulverizez putin spray contact si cateva ture stanga-dreapta cu radio-ul nealimentat si apoi sa incerc reglarea tensiunii mediane. Editat Septembrie 5, 2018 de octav_ro2002 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 Acum 12 minute, franzm a spus: "Diferenta" dintre factorii de amplificare e cauzata de curentii reziduali diferiti. Cum se aude daca-i dati semnal prin mufa DIN? Nu am incercat sa injectez semnal in mufa DIN, trebuie sa caut dupa una tata. Il tin sub observatie cel putin pana maine si dupa aceea probez. Apoi caut sa imi fac timp si pentru partea de AM, care este "moarta"; la prima verificare, oscilatorul local este nefunctional, nu am facut inca nicio alta verificare , o sa incep cu masuratori in cc la T302. Toate bobinele sunt neatinse. In aparat s-a mai intervenit la amplificatorul final, se observa la colectorul lui T309 unde s-a masurat curentul de mers in gol. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Se pare ca vinovat a fost C389, 1uF care pe tester arata 1.9uF, ESR=3.9ohm, Vloss=0.7%; l-am inlocuit provizoriu cu unul de 2.2uF ( cea mai apropiata valoare pe care am gasit-o prin sertare ). Am reglat tensiunea mediana la 4.6V si curentul de mers in gol la 10mA conform manualului de service. Ciudat comportament, functiona ore bune corect si deodata aparea problema amintita. Urmaresc zilele urmatoare daca problema se mai manifesta. Va multumesc Link spre comentariu
ex.escu Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) Daca mai apar probleme se poate schimba t 307;pe AM verificati regimul de cc la transistori,lipiturile si comutatoarele de game;gasiti modul de demontare in manualul de service,daca aveti un spray bun incercati mai intai cu el. Nu umblati la bobine. Aparatul merita reconditionat,are o acustica buna si un set de game AM deosebit. Succes. Editat Septembrie 7, 2018 de ex.escu Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Intr-adevar, acustica este foarte buna. O sa trec maine la masuratori in cc,sper sa nu fie probleme la comutatorul de game. OL nu functioneaza pe nicio gama, poate ca totusi comutatorul este bun, ca nu stiu daca ma descurc la depanarea lui, n-am mai facut asa ceva. Nu am putut sa observ aceasta problema pe gamele AM, axul CV era intepenit ... Partea buna este ca bobinele sunt neatinse. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) Problema a revenit, cand functioneaza cu volumul redus ( chiar cu potentiometrul de volum la max ), corectorul de ton functioneaza doar pentru frecventele inalte, la rotirea R334 corectorul de joase nu functioneaza. Posibil C371 sa fie cauza? Editat Septembrie 7, 2018 de octav_ro2002 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Verifica și cum se comporta cu semnal extern. La fel are toane cu nivelul (cind mai tare cind mai încet). Fiind un aparat vechi, eu personal as schimba toți electroliticii, nu neapărat ca ar fi defecți toți ci preventiv. Comportamentul poate fi generat chiar de un electrolitic defect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Dupa verificare cu semnal extern injectat in diverse puncte ( intrare mufa DIN, 304, 304, 305, C389, baza T306 ) am constat...o lipitura rece, nu ma steptam. Multumesc pentru sprijin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum