Vizitator un_nene Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 Salut, Doresc un rezistor pe care să-l pot folosi ca sursă de căldură, direct de la priză. Vreau să fie genul din ceramică sau metal în formă de radiator, care să poată fi lipit de o bucată de tablă. Ce specificații ar trebui să aibă?, astfel încât să stea pe la 50-70 de grade Celsius fără să se streseze. Dacă puteți să-mi dați 2-3 modele în particular, cu atât mai bine. De asemenea, cu ce fel de ciment/adeziv pot lipi rezistorii de metal? Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 Sint rezistente incapsulate deja in metal cu urechi pt fixarea pe radiator. Se gasesc intr-o gama larga de puteri. Ai aici niste poze: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180903152746&SearchText=Aluminum+Power+Metal+Shell+Case+Wirewound+Resistor Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 Singura problema e ca daca vrei sa aiba temperatura fixa de "50-70 de grade Celsius" si sa fie alimentate "direct de la priza" o simpla rezistenta nu este de ajuns, mai trebuie un montaj electronic sa tina temperatura constanta. Daca nu vrei temperatura constanta merge si cu un simplu rezistor, dar va trebui sa-i calculezi singur valoarea in ohmi si puterea disipata maxima la valoarea de 230V. Te mai poti uita la rezistentele de tip PTC, dar nu cred ca sunt disponibile pentru 70 de grade celsius ( astea mentin prin constructie temperatura constanta fara montaj suplimentar ) Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 Fără un termostat mecanic sau electronic nu putem vorbi de obținerea și menținerea unei anumite temperaturi chiar și cu o eroare de 20 de grade. Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 Acum 19 ore, un_nene a spus: un rezistor ... direct de la priză ... care să poată fi lipit de o bucată de tablă ... să stea pe la 50-70 de grade Celsius. La transferul caldurii de la resistor spre mediul ambiant mai trebuie tinut seama de: - natura, suprafata si grosimea tablei - natura si temperatura mediului ambiant (aer?) - agitatia mediului (ventilator?) In functie de astea va rezulta o putere necesara (Watti) si implicit o valoare a rezistorului (Ohmi). Ar fi utila precizarea aplicatiei, care poate fi de la mentinerea calda a unei cani de cafea pana la un calorifer. Link spre comentariu
radu42 Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 Va dau eu solutia : in aparatele contra tantarilor ,cred ca si in cele cu pastile si in cele cu lichid se gaseste un rezistor care se incalzeste binisor.Ele se alimenteaza direct de la priza fara alte "adaosuri" .Am desfacut asa ceva si era o rezistenta ceramica.Incercati..... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 Până nu specificați și la ce doriți să-l folosiți, cred că singura variantă sigură e rezistorul de la aparatele contra țânțarilor.Bănuiesc că nu-l țineți în priză doar ca să fie cald, trebuie să încălzească ceva... Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 La astea mai noi de obicei este un rezistor ca o pastila fixata între 2 plăcute, posibil sa fie termistor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum