gauss Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 (editat) Pe iesire nu ar trebui ( siguranta ) . Ar trebui schimbata destul de des ... Ma rog , parerea mea . Daca lucrezi cu consumatori pretentiosi ( foarte scumpi ) , adauga o protectie crow - bar , cu reglaj independent . Este esentiala in cazul defectarii sursei . Eu asa procedez de mult , nu vreau sa am palpitatii ... si minusuri ( mari ) la buget . Editat Noiembrie 14, 2018 de gauss Link spre comentariu
mihai 7 Postat Noiembrie 14, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 (editat) Din ce spune domnul Dan85 nu înţeleg prea bine, se referă la o siguranţă de 1-2 A pentru primarul transformatorului? Apoi, rapidă nu însemnă una care să permită un curent mai mic şi lentă una care să permită un curent mai mare? Editat Noiembrie 14, 2018 de mihai 7 postare incompletă Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 https://www.littelfuse.com/~/media/electronics/product_catalogs/littelfuse_fuseology_selection_guide.pdf.pdf Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 Daca vei cumpara sigurantele de la mivarom sau alt magazin din asta, acolo nu exista nici o diferenta intre "lenta" sau "rapida". Doar la magazinele gen tme, protehno, etc poti cumpara exact ce vrei Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 (editat) Mihai pune o chinezarie care o fi de siguranta de 3-4A si ai rezolvat cu primarul trafului. Nu tragi in veci atat in regim normal, fie ea rapida sau lenta, n-ai s-o arzi decat atunci cand sunt probleme grave ( adica exact atunci cand trebuie ). In pe iesire nu trebui nici o siguranta ori un alt fel de protectie, reglajul curentului este in cc, setezi un anumit curent si pe ala o sa-l ai indiferent de sarcina sau alimentare. Editat Noiembrie 14, 2018 de Marian Link spre comentariu
mihai 7 Postat Noiembrie 14, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 Mulţumesc pentru răspunsul la obiect, domnule Marian. Tocmai am comandat una de 4A. Domnule miticamy, am răsfoit pe larg documentul recomandat şi mi se pare destul de greu să stabileşti valoarea siguranţei după formulele de acolo, mai ales că sunt variabile pe care nu le cunosc (de ex. forma undei din tabelul 1, sau mă înşel eu?). După exemplele date, eu am înţeles că pentru un curent de lucru de 0,73A (cât am eu în primarul transformatorului) ar fi suficientă o siguranţă de 1A (cu 25% mai mare). Mulţumesc şi celorlalţi pentru ajutor. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Noiembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Bună seara. Folosesc o bucată de tabla ca panou frontal şi urmează să montez cele două potenţiometre pe aceasta, corpurile metalice ale acestora find în contact cu tabla. Am verificat cu multimetrul dacă corpul metalic este în contact cu vreuna din bornele potenţiometrului, acesta nu indică continuitate şi nici nu apare vreo rezistenţă între aceste puncte. Totuşi, mă tem ca cele două corpuri metalice ale potenţiometrelor, aflate în contact electric, să nu genereze vreun scurtcircuit. Este necesară izolarea acestora faţă de panoul de tabla? Vă rog, ajutaţi-mă. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Noiembrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Bună seara! Cu îngăduinţa Dvs., vă mai deranjez cu o nelămurire legată de sursa realizată. Conectând pe ieşirea regulatorului, setat pe 12 V, un bec de 12 V/20W, am observat că trei dintre tranzistorii folosiţi se incind, iar al treilea rămâne rece. Am verificat acest al patrulea tranzistor cu multimetrul şi rezultatul indică că tranzistorul este bun. Este posibil să fie ars? Apoi mi-am dat seama de alt aspect: pentru tranzistorul rece am folosit ca izolator foiţa de mica, iar pentru cei care se incind am folosit nişte plăcuţe dintr-un material elastic, de culoare gri, pe care mi le-a recomandat vânzătorul de la un magazin de profil ca fiind înlocuitoare a foiţei de mica. Care este problema? A greşit cumva vânzătorul şi mi-a dat plăcuţe care izolează termic în loc să conducă, sau chiar al patrulea tranzistor este defect? Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Verificati circuitul ca poate e ceva intrerupt.Sau rezistenta inseriata cu el este defecta....verificati Link spre comentariu
mihai 7 Postat Noiembrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Am verificat, rezistenţa este în regulă, la fel şi conexiunile la circuit (tranzistorii sunt legaţi în paralel şi acest al patrulea tranzistor este legat alături de ceilalţi). Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 (editat) Citat pentru tranzistorul rece am folosit ca izolator foiţa de mica, iar pentru cei care se incind am folosit nişte plăcuţe dintr-un material elastic, de culoare gri La conditii identice de lucru, poti sa ceri regim identic de lucru. Daca cel rece e cu mica, e lesne de inteles ca are un transfer termic mai bun decat cei cu cauciuc siliconic.Cand o sa ai aceeasi izolatie termica la toti, si unul va lucra la alta temperatura decat ceilalti, atunci ai o problema.Acum mi se pare ca te alinti.Schimba macar la inca unul izolatia aia, s-o pui cu mica si te lamuresti si singur, daca vei avea doi reci si doi calzi. Editat Noiembrie 28, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 sa nu fie cumva chinez Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Masoara curentul prin fiecare daca iti permite montajul sau muta mica la altul cald si adu cauciucul la cel rece si vezi daca se misca efectul termic odata cu mica. Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 alt tranzistor Link spre comentariu
mihai 7 Postat Noiembrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Am măsurat intensitatea prin colectorul tranzistorului suspectat Iaprox.=250mA . Am măsurat şi intensitatea prin colectorul altor doi tranzistori şi am obţinut Iaprox=360mA. Este normal să difere valorile? Sunt valori normale pentru sarcina existentă pe ieşirea regulatorului? Domnule doru3160, am înlocuit izolaţia de cauciuc siliconic cu una de mica la încă un tranzistor, şi acesta din urmă nu se mai încălzeşte la fel de tare, dar există diferenţe faţă de tranzistorul suspectat a fi defect. Este adevărat că folosesc un radiator compus din mai multe radiatoare mai mici montate pe o placă de aluminiu, tranzistorul suspect este montat in alt punct al acestui radiator, fapt care ar putea justifica, cred eu, diferenţele de temperatură. Dar menţionez că radiatorul nu s-a încălzit în vecinătatea niciunui tranzistor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum