Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa variabila stabilizata 0-30V 6,7A

mihai 7

Postări Recomandate

Ideal ar fi sa aveti o priza la jumate pe infasurarea secundara a trafo si sa o comutati infunctie de ce domeniu de tensiuni doriti la iesire pentru reducerea disipatiei pe ERS,automat sau manual.

Link spre comentariu
La 07.11.2018 la 8:32, Marian a spus:

Pune ceva rezistenta de sarcina pe filtrarea principala ( conzii mari ), ceva asa cum s-a zis intre 1 si 2k la minim 3W

Domnule Validae, nu am rezistenţe de 2k4/3w, credeţi că ar fi potrivite două de 4k7/3w legate în paralel (rezultanta este 2k35, depăşeşte valoarea de 2k recomandată de Domnul Marian şi de ceilaţi)?

Apoi, Domnule Validae, ce să înţeleg prin ceea ce aţi afirmat mai sus "ar trebui testat în prealabil cu  partea de stabilizare decuplată", cu LM 317 deconectat din circuit, sau acest lucru presupune mai mult?

Link spre comentariu

A mai spus și colegul Thunderer acest lucru înaintea mea, decuplați partea de stabilizare tocmai ca să puteți vedea în siguranță ce tensiune de vârf mai  aveți pe condensatorul de filtraj în prezența rezistenței de 1k2 sau de valori apropiate.E posibil ca și cele două (sau chiar trei de 4k7/3W) în paralel să fie suficiente scopșului, dar nu avem cum ști dinainte, de aceea trebuie să încercați asta...

Link spre comentariu

Am legat în paralel cei trei rezistori de 4k7/3w (echivalent cu un rezistor de 1k5/9W), i-am conectat pe condensatorii de redresare şi tensiunea pe aceşti condensatori a rămas constantă la valoarea de 35 V. Deasemenea, aceşti rezistori nu se mai încind, sunt doar călduţi. În schimb, am observat că se încinde R17 (1k2/3W) până spre 70 grade celsius, poate funcţiona normal în aceste condiţii?

Link spre comentariu

Incercati sa mariti R7(6.8K, 8,2K, 10k), urmarind ca tensiunea pe C12 sa ramana 2,5V si sa fiti multumit de intensitatea luminoasa a ledului inseriat cu R7. Verificati disipatia pe R17 in aceste situatii.

Link spre comentariu

Aş vrea să mai întreb dacă sunt necesare siguranţe pe primarul transformatorului şi pe ieşirea regulatorului, şi dacă da, de câţi amperi fiecare? Am găsit un suport de panou pentru siguranţe, ataşez imagine aici, este potrivit?

Suport siguranţe.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări