Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kituri aparate radio

flomar60

Postări Recomandate

1 oră în urmă, okean a spus:

Din categoria cu amplificare directa, romanesti, a fost si " 6 ABC" alimentat la 3v ! Tot pentru clatire de ochi...

getpicw.jpg

Va salut,puneti si schema va rog daca se poate.

Link spre comentariu
La 26.12.2019 la 21:25, adi1967 a spus:

Cred ca au fost radiouri portabile cu amplificare directa care sau vandut si gata asamblate nu doar kituri.Am un radio iunga( Юнга ) care arata ca cele asamblate in fabrica.http://rr20.ddns.net/Item.aspx?ItemId=de9559a6-ae51-452f-8766-10c968a54c7a.Cel putin lipiturile asa arata.

Da, lipiturile arata dubios de bine dar  in zilele bune ale unui electronist pot iesi asa si acasa. Sincer eu nu stiu nici un apparat ,,comercial'' cu amplificare directa dar …  nu zic ca nu ar putea exista . Astea din KIT-uri , toate pe care le-am vazut arau cu amplificare directa si reactie  insa am vazut pe net si KIT-uri de superheterodine. Acuma nu prea stiu cum ar putea un incepator sa il acordeze si alinieze acasa .

Acum 23 ore, okean a spus:

Din categoria cu amplificare directa, romanesti, a fost si " 6 ABC" alimentat la 3v ! Tot pentru clatire de ochi...

getpicw.jpg

Il aveti Dvs ? Daca da, felicitari maxime .Stiam ca exista , am reparat cu multi ani in urma unul gata montat , insa nu am avut norocul sa gasesc un KIT nou .

Link spre comentariu

L-am avut si asamblat cu succes in 1979, la data aparitiei... a ramas pe undeva prospectul  original , daca dau de el il public pe forum !

Cablajul si restul era practic de CORA 5, fiind inscriptionat corespunzator, sensibilitate avea multumitoare insa nu era prea selectiv...

A costat in jur de 100lei, piesele erau bune, la cat costa un tranzistor la vremea aceea  a fost  afacere buna !

Editat de okean
Link spre comentariu

Mici modificari au fost pe partea de RF, in rest identic AJF are aceesi schema si cablaj, pe cablaj pe partea de RF se vede ca au ramas gaurile de la trafo FI si restul pieselor de la CORA...

Cora12.thumb.jpg.b7e4c6339fa72a1f97448e00de7dd64b.jpg

Link spre comentariu

Cred ca au fost radiouri portabile cu amplificare directa care sau vandut si gata asamblate nu doar kituri.Am un radio iunga( Юнга ) care arata ca cele asamblate in fabrica.http://rr20.ddns.net/Item.aspx?ItemId=de9559a6-ae51-452f-8766-10c968a54c7a.Cel putin lipiturile asa arata.

Am si eu unul la fel, gasit cu vreo 5 lei prin targ. Si pe mine m-a mirat faptul ca pare fabricat industrial, chiar daca este cu amplificare directa.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Se pare ca tot set montaj era si Ionga  . Intre timp am procurat si eu unul dar nu mai are lipiturile ca acolo . Ala se pare ca a fost montat in fabrica pentru prezentare . Descrierea zice cam asa

De la începutul anului 1979, jucăria radio „Jung” pentru copii a fost produs de fabrica de instrumente Leningrad. Jucăriile radio funcționează în zonele din Orientul Îndepărtat și SV și este destinată copiilor cu vârsta de peste 10 ani. Diverse tipuri de tranzistoare de siliciu și parțial de germaniu, precum și diferite tipuri de difuzoare, au fost utilizate succesiv în receptoarele de radio Young. Sensibilitatea receptorului în ambele benzi este de aproximativ 20 mV / m. Putere nominală de ieșire 50 mW. Interval de frecvență 300 ... 3500 Hz. Alimentare de 9 volți de la bateria de tip Krone. Curent de 5 mA. Dimensiunile receptorului 125x75x38 mm. Greutate 300 gr. Preț 13 ruble. Din 1991, prețul radioului a crescut la 18 ruble, vara la 22 de ruble, până în august deja la 28 de ruble. Începând cu anul 1992, s-a întrerupt lansarea radioului „Jung”

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Eu am avut o Steluta, kit cumparat in ro din bucuresti prin 76 max 78 , rosie, cu ceva ornament din tabla de aluminiu. Carcasa foarte draguta, de mers mergea prost.

Link spre comentariu

Am avut si eu o Steluta. Mergea bine, doar postul local, tare si fara probleme, insa manca bateriile pe paine. Scaparea era cu doua baterii de 4,5V inseriate, sau la priza, cu alimentator. Cred ca prin 75...76 a fost.

zwezdochka01.jpg

ABC-ul a aparut intr-o perioada in care nu mai prezenta interes, de aia nu l-am cumparat. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări