Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kituri aparate radio

flomar60

Postări Recomandate

Din cate mai tin minte, exista un fel de buton de acord care avea o tesitura cu care , prin rotire intro pozitie extrema, apasa pe o lamela ce introducea in circuit al doilea trimer. Eu am reusit sa folosesc acel buton,  care nu era un cerc complet, pe un CV si care avea miscarea de rotatie exact cat sa nu apara partea lipsa . La acea data , mie mi-a dat satisfactie.

Editat de mihai1953
Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

La zvezdocika trimerul era de tip diferit si special construit pt a se putea atasa un ornament din plastic pt antrenare din exteriorul aparatului.

Acestea sa fie trimerul si butonul la care va referiti?

IMG_0743 (FILEminimizer).JPG

IMG_0744 (FILEminimizer).JPG

Link spre comentariu

Trimerul e cel de 25-150 pF ? Existau si unele rosii ... dar tare greu ( incomod ) se actionau ... din cauza efortului depus la rotire ( unele truse au avut buton pe panoul frontal  un capac albastru ) se dezlipeau " butoanele " ... Eu am mai slabit un pic piulita trimerului ... trebuia finete , ca nu mai corespundea " scala " , si avea joc ... In fine ! 

Editat de gauss
Link spre comentariu
8 hours ago, mihai1953 said:

D-le Vranceanu, " Tasku radio", din cate mai tin minte, a fost si el un kit ( asa cum se spune acum ) pe care l-am montat de nou. Asa cum era conceput , avea 2 posturi fixe care se schimbau prin scoaterea sau cuplarea unuia din cele doua trimere. La aparatul prezentat a fost scos un trimer si  cu CV -ul cred s-a indreptat un neajuns al schemei . Aparatul, la data respectiva , satisfacea pe deplin, in sensul ca aveam ambele programe. Urmaresc de ceva timp forumurile de electronica dar un " Tasku radio" a aparut doar recent pe OLX. Asa cum apare in poza arata bine si cred ca poate fi repus in functiune si chiar in varianta initiala. Daca sunteti un impatimit si pe mine m-ati convins , cred ca aparatul poate sta in colectia dvs. Pana la urma este si acesta o "bucata" de electronica asa cum se facea in anii ' 70.

Deja m-am gandit  sa cumpar si acel aparat. Aveti dreptate ..... mai vorbim  ... Ma  limitez si eu dupa buget ...E greu  de impacat totul . Eu tocmai am trrecut prin  ceva cheltuile foarte mari din motive de sanatate  si e dificil sa mai fac achizitii  fara sa ma  gandesc destul de bine. Dar mai vorbim .Oricum , mi-ati dat un impul benefic .

Link spre comentariu
10 hours ago, vranceanu said:

Deja m-am gandit  sa cumpar si acel aparat. Aveti dreptate ..... mai vorbim  ... Ma  limitez si eu dupa buget ...E greu  de impacat totul . Eu tocmai am trrecut prin  ceva cheltuile foarte mari din motive de sanatate  si e dificil sa mai fac achizitii  fara sa ma  gandesc destul de bine. Dar mai vorbim .Oricum , mi-ati dat un impul benefic .

Am renuntat. Vanzatorul ,,grigan'' este o femeie ciudata care nu expediaza prin ramburs ci doar cu plata in cont la care trebuie sa adaugi comisionul de tranzactie, sa astepti pana se confirma nu stiu ce , bla,bla, bla .Parca as cumpara un MIG . M-am enervat si am renuntat. Poate are altcineva rabdare sa discute cu ciudata aia.Am expediat si am primit sute de colete fara absolut nici o problema pana acuma  insa  nu am mai intalnit asa ceva .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Francisc Visky

Recent am înlocuit trimerul cu un condensator "pe aer" ... recepţia s-a schimbat radical... Probabil că din cauza oxidărilor şi-a schimbat şi capacitatea şi calitatea contactelor nu au mai fost ca la... tinereţe. Funcţionează surprinzător de bine... 4 posturi clasice, începând cu Kosuth Budapesta şi terminând cu... nu ştiu ce post, că vorbea sârba sau ucraineana, nu am ascultat pînă la capăt....

Link spre comentariu

Interesant ce spuneti...pana la urma e vorba de o capacitate variabila. Imbatranirea ar insemna sa se schimbe pozitia la o anumita valoare, dar calitatea receptiei n-ar fi trebuit sa fie afectata. Detin inca un trimer din asta, chiar o sa-l masor sa vad ce mai stie sa faca. Ce retin de la al meu, reglajul pe o pozitie anume era greu de facut, actionarea ornamentului ala din plastic era destul de greoaie, mai mult cu unghia, dar in aparat nici nu incapea un variabil clasic, precum cele de S631 de ex, care erau atunci mai la indemana, pt ca erau mai inalte si nu incapeau in caseta. Spun asta pt ca am fost tentat si eu sa-l schimb.... Un CV  oferea o plaja de variatie a capacitatii mai mare decat avea trimerul, plus ca se misca incomparabil mai usor.

PS- se pare ca la modelul asta, imbatranirea inseamna cu totul altceva.L-am masurat pe cel ramas la mine printre alte smelturi, si chiar daca pe el scrie ca trebuie sa aiba de la 25 la 150 pf in realitate am gasit de la 600 la 750pf. Macar a imbatranit frumos, aspectul e impecabil...:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Abia m-am intors acasa , ...casa dulce casa, m-au asteptat o gramada de chestii comandate in ultima luna si ceva de absenta si receptionate de fiica-mea insa prima chestie (gasita si cumparata de pe o pagina FB) pe care vreau sa o impartasesc ar fi acest KIT de care nici nu auzisem . E nou , nemontat , nici nu stiu cum sa il pastrez. Adica asa cum este sau sa il ansamblez si sa vad daca componentele mai sunt in regula desi banuiesc ca nu au nici o problema .Cred ca il voi monta pana la urma sa vad cum merge. Stiu , prea mari pretentii de selectivitate nu poti avea de la un RR cu amplificare directa insa ...

3bPk70i.jpg

ckFrxkq.jpg

Gz3LWcR.jpg

Jjxpx87.jpg

FPdBja2.jpg

9WQGi4z.jpg

2a6Tdtt.jpg

14ClpDk.jpg

2q8Kme2.jpg

Link spre comentariu

Acel kit se cere montat :reytre

Kiev 4. Sincer, n-am auzit de acest radio. Dar n-aș avea liniste până nu l-aș aduce la forma finală, daca ar fi pe masa mea de lucru.:rade:

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Nici eu nu auzisem de el . Dupa stasul lor de atunci (GOST) pare lansat in '85 , iar data fabricatiei ar fi 2/91 dupa ce scrie pe cutie. Inca era CCCP pe atunci.Si pe mine ma mananca degetele sa il montez insa il mai las un pic pt ca am cateva treburi de rezolvat dupa atata absenta de acasa. Nici nu imi mai recunosc garajul/ atelierul acuma plus ca mai am de finalizat cateva tigai . Va veni si timpul lui , pacat ca nu am luat doua bucati pt ca au fost relativ ieftine, aprox 65 de lei cu transport cu tot . De pe calculatorul de acasa nu mai gasesc postarea , tipul avea mai multe kit-uri acum vre-o trei saptamani.

Link spre comentariu

Pai trebuie sa vezi cum ti-ar fi placut mai tare sa-l cumperi...montat sau neatins cum e acum. Cam asa o sa-l vrea si cel care il va cumpara, cand te vei hotara sa-l dai.

Va veni si momentul asta, cu siguranta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări