DarkAvenger Postat Septembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) S-a ajuns la scheme cu lampi? Uite unde am ajuns eu: DLH-ul lui Diego de pe diyaudio. Un singur canal construit ca mai jos. Ascultat: Plastic Angel (), MS, Sabaton, ACDC, Accept, Dickinson, Dire Straits, Manowar. Sunet clar, usor de distins instrumentele (am ales si melodii cu chitara acustica, dar si picolo-bass). Setup: - alimentare stabilizata 2x16Vcc, 4R incinta acustica (SPL estimat intre 85-87dB) - deci nici un CRC folosit - bias maxim 1.3A (dupa cum se vede in poze am pus in paralel 2xTO220 - caci credeam sa am o pereche de IRFP250... dar numai unul aveam, deci o capsula anemica), destul de stabil (variatie de ordinul 20-30mA) - offset greu de reglat la 0, caci n-am pus multiture, dar l-am adus sub 20mV - stabil - liniar intre 10 si 30kHz - aceeasi valoare Vpp pe osciloscop. LE: RT sub 1us la 10kHz. - 2n3904 si 3906 in loc de BC550 si 560. - ascultat direct, fara corector, dar si cu corector. Sunet mai distins fara corector. Din potentiometrul de 500R se face trecerea intre SE si PP. Cred ca mi-a placut mai mult PP - asta daca am inteles eu bine ca PP este cand cursorul merge catre BC550. Intrebare: de ce monstrul ala de 4700uF la boostrap? Editat Septembrie 8, 2018 de DarkAvenger Text edit Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Am postat ca raspuns pentru colegii alin_cj si maxente....cer scuze pentru off-topic ,rog un moderator sa steraga postul meu anterior si pe acesta inclusiv!....toate bune! Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) Eu zic ca nu e nevoie sa se stearga ce a pus @flomar60 sunt de inspiratie chiar daca sunt hibride 56 minutes ago, DarkAvenger said: Ascultat: Plastic Angel (), MS, Sabaton, ACDC, Accept, Dickinson, Dire Straits, Manowar. Sunet clar, usor de distins instrumentele (am ales si melodii cu chitara acustica, dar si picolo-bass). Plastic Angel - Trancespotting sau care ? Iti place muzica electronica (trance) ''clasica'' ? Da' chiar asa, cum se aude muzica electronica prin acel amplificator ? Eventual ar fi bine sa se faca o comparatie cu alte amplificatoare ''normale'' Editat Septembrie 8, 2018 de maxente Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Playlist: Nu ascult trance, dar uneori pentru teste de dinamica e numai buna. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Pai dupa parerea mea, ca sa faci o comparatie ok, intre doua amplificatoare sa zicem, trebuie sa pui doar muzica pe care o asculti (adica exact ce preferi si asculti zi de zi). E cam irelevant testul cu muzica pe care in mod normal nu o asculti, pentru ca nu o stii. 1 Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2018 (editat) Nu cred ca ne intelegem, dar tot din acea lista ascult in mod curent (cunosc orice sunet, inflexiune, tonuri, etc) exceptie facand Plastic Angel. Altfel, cine mai asculta azi Accept din '85... in afara de fanii die-hard. Dickinson a avut o cariera aparte de Maiden. Si-a pus in valoare vocea. In afara de unul dintre lampari (pe care il rog sa se abtina) mai stie cineva cine e MS? Legat de sunet, cred ca trebuie sa ascult mai mult ca sa pot emite o parere pertinenta. In plus, mai trebuie urcat curentul de mers in gol la 2A. Curent care este 0 in lipsa unei sarcini la iesire. Alt aspect: incintele trebuie sa fie pe masura asteptarilor. Altfel, upgrade la 20-30W ca sa auzi bine muzica. Editat Septembrie 8, 2018 de DarkAvenger Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Chiar asa, de ce 4700u bootstrap pentru un mosfet? Si de de 4700u pe intrare? Editat Septembrie 9, 2018 de Marian Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2018 La intrare 10u. Cu asta am incercat eu. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Eu m-am referit la desenul schemei. Valorile alea nu au nici un sens. Si mai sunt mici detalii care nu au sens in acea schema... Editat Septembrie 9, 2018 de Marian Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Ei, Marian, tu încă nu știi toate cucurile haudiofile care exista? N-ai văzut numai cite idei de modificare au fost și la proiectul tău audio public? Cu 4700uF banda audio se extinde pina sub 0.0(000)1 Hz. Numai stabilizarea PSF-ului la un astfel de amplificator poate dura zeci-sute de secunde numai din cauza condesatorilor, timp în care difuzoarele sint stresate continu pt ca nu ai voie sa pui releu la ieșirea unui amplificator asa de fidel pt ca strica tot sunetul. Astfel de valori într-o schema mie îmi indica ca acea schema nu a fost proiectata de un inginer adevarat (nu neapărat unul cu diploma) ci unul care înțelege fenomenele. 2 Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Si, ce valoare de bootstrap are sens acolo? Intreb deja pentru a 2-a oara, poate raspunde cineva la subiect. @sesebe, cam 3s ca sa se stabilizeze curentul de mers in gol. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Acum 17 ore, sesebe a spus: Ei, Marian, tu încă nu știi toate cucurile haudiofile care exista? N-ai văzut numai cite idei de modificare au fost și la proiectul tău audio public? Asta se intampla cred eu datorita interesului ridicat pentru audiio, combinat cu nivelul ridicat de naivitate la destul de multi dintre cei interesati. Decat sa se invete teorie ( un lucru mai anevoios care necesita un efort intelectual ), se iau pe post de legi nescrise aberatiile unor pretinsi guru in domeniu de pe diyaudio... Facand abstractie de asazisul "reglaj" SE/PP, scopul condului de bootstrap este sa suplimenteze energia de comanda a finalului/finalilor de pe ramura respectiva. Si daca la etaje finale cu bipolari se practica valori de pana la 100uF, atunci cam ce valori ar fi suficiente pentru un mosfet tinand cont ca spre deosebire de baza unui bipolar, poarta unui mosfet consuma 0Acc? Pai cu siguranta mai putin. Editat Septembrie 10, 2018 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Acum 1 oră, DarkAvenger a spus: Si, ce valoare de bootstrap are sens acolo? Intreb deja pentru a 2-a oara, poate raspunde cineva la subiect. @sesebe, cam 3s ca sa se stabilizeze curentul de mers in gol. La TDA7293-TDA7294, care are etaj de iesire pe MOSfet-uri valoarea recomandata pt condesatorul de bootstrap este de 22uF. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 Ar fi fost mai bine sa faceti schema cu stabilizarea offsetului (aia cu înca doua tranzistoare). Maestrul Diego s-a dovedit a fi foarte refractar la sfaturi si a ales solutii si valori dupa propriul sau gust. Eu am recomandat schema pentru ca are potential, nu pentru ca ar fi o reteta numai buna de pus în aplicatie. Ia vedeti ce se întâmpla cu curentul prin MOSul dinspre plus daca folositi 100µF si puneti semireglabilul în pozitia SE. La 10Hz. Link spre comentariu
clausnc Postat Septembrie 10, 2018 Partajează Postat Septembrie 10, 2018 O rezistenta de 10-30ohm intre emitorii tranzistoarelor de pe intrare ar liniariza etajul cunoscut sub denumirea de rush-cascod. Compensarea termica a acestui etaj pentru 2xVbe se poate face in circuitul de offset static. Pentru a compensa offsetul dinamic dat de etajul final ar mai trebui un dc servo. Schema provine de la amplificatoare cu iesire pe condensator unde aceste lucruri lipsesc . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum