Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator de 5W cu sunet de lampa

Postări Recomandate

On 9/4/2018 at 8:51 PM, DarkAvenger said:

Cat priveste LSK170(A) si LSJ74(A), astept sa vad ce raspund cei de la Linearsystems la emailul trimis.

Mi-a raspuns unul cerandu-mi numele companiei si cantitatea anuala.

Evident ca precizasem cate vreau si ca e uz personal. 

E clar, nu se mai fabrica decat la comanda. 

Trebuie sa ma orientez catre scheme cu piese disponibile.

Link spre comentariu

Se fabrica, dar cei care le vand sunt putini. De exemplu gasesti in linkurile de mai jos....dar costa si nu sunt sigur, dar cred ca vin din SUA si s-ar putea sa platesti si ceva taxe vamale, tva etc.

https://diyaudiostore.com/collections/parts/products/linear-systems-lsk170?variant=5927699588

https://diyaudiostore.com/collections/parts/products/linear-systems-lsj74?variant=5927738116

4 minutes ago, maxente said:

Da care e schema acestui amplificator ? Vad pe internet tot felul de variatiuni pe tema JLH etc.

Daca ma hotarasc la vreo versiune din asta clasa A, cred ca o sa o folosesc mai mult pe casti.

Schema e in acest articol http://www.firstwatt.com/pdf/art_plh.pdf

Link spre comentariu
5 hours ago, maxente said:

Nah... pai daca mai adaugam nu stiu ce transformator pe iesirea amplifului in clasa A cu tranzistori, atunci ma apuc sa fac unul direct pe lampi. Idea era sa se apropie sunetul unui amplificator cu tranzistori de unul cu lampi, restu sunt complicatii care nu merita.

Poti incerca amplificatorul Amp Camp proiectat de Nelson Pass. Pentru inceput e un proiect bun....putere 5W....nu ai nevoie de radiatoare mamut ca la alte amplificatoare clasa A. Tranzistorul 2sk170 il poti inlocui fara probleme cu un bc550. Am explicat in mesajele din linkuri ce si cum.

https://www.elforum.info/topic/133869-amplificator-de-5w-cu-sunet-de-lampa/?do=findComment&comment=1703283

https://www.elforum.info/topic/133869-amplificator-de-5w-cu-sunet-de-lampa/?do=findComment&comment=1703537

Editat de George
Link spre comentariu

Aaaaa, misto si First Watt-u ala ! Il mai vazusem, da' nu prea le dadeam eu importanta astea clasa A.

2SK170 nu am, dar am cateva 2SK117. Nu stiu cat de bine ar merge, as aprecia si iti multumesc daca ai modelul de tranzistor in baza de date sa ii faci o simulare cand ai tu timp si chef, binenteles.

Acum ca CFAmpul ala e cam gata (mai am putin de bibilit la carcasa), ma apuc de incercat cateva variante din astea clasa A, mai ales ca schemele nu sunt complicate. Chiar  vreau sa vad ce diferenta de sunet e, ca prea le lauda lumea.

Mersi de sugestie !

Editat de maxente
Link spre comentariu
4 hours ago, DarkAvenger said:

Inclin, din ce in ce mai mult catre, JLH al lui Pass. 

Pe diyaudio.com exista o varianta noua, DLH. Am pus cândva link-ul pe topicul cu scheme mai altfel. Pâna si taica Nelson l-a laudat. (Eu l-am facut cu MOSI vintage - BUZ23.)

JFET-urile cu panta mare se înlocuiesc cu dubleti SuperG.

Editat de franzm
Link spre comentariu

DLH este facut cu piese care inca exista de cumparat din surse fiabile. Multumesc de sugestie @franzm.

@George, parca tot as vrea originalul daca tot il construiesc. Am raspuns aluia de la Linearsystems ca-s student... poate s-o milogii sa-mi vanda cateva exemplare. Altfel, este inca pe lista.

Ai idee daca are probleme la 4 ohmi? Boxele de ascultat sunt pe 8 ohmi, dar la teste parca as incerca sa incropesc una pe 4 ohmi din ce am prin casa. Cata vreme nu am protectie facuta la amplif.

Link spre comentariu

Pentru un amplificator cu o putere asa mica eu cred ca se bate cam mult pasul pe loc.

Maxente are dreptate la chestia ca ideea este sa se obtina un amplif pe tranzistori cu sunet de lampi, nu un amplificator pe lampi ( it would defeat the purpose )

Poti face asa cum ti-am zis in PM, stii deja ce trebui sa tintesti, si ti-am sugerat cateva cai de a atinge scopul, exista simulatoare care pot confirma foarte usor daca mergi pe drumul bun sau nu. Finalul nu poate fi decat o schema relativ simpla, si cat de dificil poate fi sa o testezi chiar si pe breadboard ori pe un montaj paianjen/placa de test ca sa vezi daca te multumeste sau nu?...

Link spre comentariu

Desi se pare ca s-a zis cat tot ce-a fost de zis,va propun înca o schema: Pe diyaudio.com, dar si aici, s-a discutat despre GB-SKA150, un amplificator ceva mai altfel. se apropie de spectrul de distorsiuni al unui amplificator cu tuburi. E de putere ceva mai mare dar se poate foarte usor redimensiona pentru o alimentare de ca.±15 - ±24V. Este oleaca cam naravas dar se poate pune la punct. Se gasesc cablaje pe iebai (Jims audio) dar si fisierele Gerber pentru o varianta ceva mai îmblânzita (la userul bigun pe diyaudio; proiectul cred ca se cheama TGM7). Partea buna e ca a fost simult de multa lume si se gasesc fisierele respective. Simularea cu alte valori pentru unele componente pasive (rezistoare mai ales) fiind astfel mult usurata.

Link spre comentariu

GB-SKA150 mie imi facea ca toate loazele. Ciudat e ca la alt user pe acelasi cablaj a mers fara probleme. Poate mai fac o incercare pe alt cablaj

1 hour ago, Alin_cj said:

Oare ce s-ar obtine daca ai face un (pre)amplificator de putere foarte mica cu sunet de lampa, cu transformator de iesire, clasa a sau ce mai trebuie, care sa fie legat inainte de intrarea intr-un amplificator de putere liniar, obisnuit?

Asta ar fi ceva interesant, dar nu stiu cum s-ar comporta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări