Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

carucior electric persoane cu handicap

Vizitator Andrei-Valentin Popa

Postări Recomandate

Vizitator Andrei-Valentin Popa

Buna ziua.  Am atasat o poza cu un transformator pentru incarcare acumulatori scaun electric. Ajutati.ma va rog sa gasesc altul....sau o alternativa la asta....cum sa incarc acumulatorii daca nu gasesc piesa? Multumesc anticipat

1.jpg

Piesa este capsulata... am mers cu ea la un electrician... mi s-a spus ca nu mai poate fi reparata in niciun caz, pentru ca ar avea nu stiu ce circuite arse... am tot cautat ca cumpar alta...nicio sansa...ce alternativa am? Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• QQme

2

• bentanioan

1

• YO5VAE

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă vă completați localitatea la Profil, poate e cineva de pe forum prin apropiere să vă ajute. Nu cred că acel încărcător chiar nu mai poate fi reparat, sau cel puțin să fie de folos pentru a construi altul cu aceleași caracteristici.Am construit acum cîtva timp un astfel de încărcător pentru cineva care avea o trotinetă de 24V.

Link spre comentariu

Exact, la încărcare completă, acumulatorul ajunge la o tensiunde de 28,8V sau chiar mai mult.În funcție de gradul de uzură, tensiunea finală poate ajunge și la 30V pentru încărcarea completă, dar pentru a nu degaja gaze excesiv, se folosește o tensiune finală de  28-29V. Pentru a ști când acumulatorul e complet încărcat, se folosește un led care se aprinde la atingerea tensiunii maxime, de 28-29V.În timpul încărcării, ledul este stins.

Link spre comentariu

Da, dar nu au limitarea de curent necesară, aici e vorba de niște acumulatori de capacitate mică, de 30Ah. Dacă se încarcă prea rapid, scade durata de utilizare, fiindcă astea au gel nu electrolit. 

Link spre comentariu

Nu baga surse de alimtare ca o sa iti termini bateriile. Incarcatoarele astea sunt inteligente, cu 3 stagii de incarcare. Gasesti pe ebay sau OLX.

Eventual mai poti incerca sa incarci pe rand bateriile cu incarcatoare gen alea din Lidl, si alea erau cu 3 stagii.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări