vijelie02 Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Poate ar fi mai indicat sa puneti niste surse telecom de 48V Link spre comentariu
adyhansolo Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Multumesc de sugestie, vijelie02, o sa caut si varianta aceasta, sa vad ce gasesc. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 sau asa ceva: https://www.dx.com/p/ac-110v-220v-to-dc-48v-10-4a-500w-high-power-switching-power-supply-for-led-strip-2054660#.XSstb-gzZPY Link spre comentariu
adyhansolo Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Multumesc, o sa o iau in calcul. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 (editat) Am eu o sursa de 56v la 50A daca te intereseaza. Scuze daca sunt off-topic. Editat Iulie 14, 2019 de Mihai85 Link spre comentariu
adyhansolo Postat Iulie 15, 2019 Partajează Postat Iulie 15, 2019 Multumesc Mihai, astept pe cineva sa-mi aduca o sursa. Daca nu este ce imi trebuie te contactez Link spre comentariu
Akos Postat Iulie 16, 2019 Partajează Postat Iulie 16, 2019 Nu prea am inteles ultimele postari ce legatura au cu subiectul acestui topic, desi scrie mare cu litere de tipar in partea de sus a paginii despre ce este vorba in acest topic. Sau unii nu cunosc semnificatia literelor scrise cu majuscule ? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 28, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) Nu-i bai. Imi pare rau ca nu am raspuns solicitarii insa nu am timp pentru modificari la cerere ( pe niciunul dintre proiectele mele de fapt ), am deja prea multe in asteptare. Stiu ca proiectul avanseaza cu viteza melcului insa asta e, Mosfet400 e un proiect pe termen lung, cat de lung? Habar n-am, cert e ca va inghiti multi bani si nefiind un proiect prioritar... Din motive financiare n-am refacut nici stocul de placi la regulatorul sincron de 10A de la vanzare desi am mai multe solicitari in asteptare, costurile de productie la el sunt destul de mari si momentan prioritatea este ceva fara legatura cu electronica deci... In fine, ca sa mai avansez totusi putin mi-am propus sa ma apuc de pcb la sursa, habar n-am cand o sa si comand placile insa oricum finisarea desenului va fi o chestie de durata tinand cont de complexitate asa ca pe masura ce timpul mi-o permite mai lucrez la el. Si am inceput cu ceva mici ajustari de ultim moment in schema si in lista de componente de la TME: https://www.tme.eu/ro/parking/efce81c04a090c4061f0e4de0e8fef0bd3c51a31.html A urmat intocmirea amprentelor componentelor in eagle, si cam astea ar fi toate la dimensiunile exacte: Stiu ca lipsesc liniile se semnal "unrouted" pentru rutarea traseelor, si stiu ca @ratza imi sesiza asta la un moment dat pe topicul cu modulele Mosfet400, ca prezenta lor faciliteaza rutarea pcb, avea dreptate insa mi-am pus la punct un stil propriu oarecum incompatibil cu ele si e prea tarziu sa-mi mai schimb obiceiurile. O sa pun arhiva cu fisierul de pcb asa cum arata in imaginea de mai sus in ideea ca poate cineva doreste sa-si inceapa pe cont propriu un pcb, si-mi pare rau daca lipsa "unrouted" este un inconvenient dar asta e... Radiatoare voi folosi din astea: M-am gandit la o dispunere transversala in genul celor de la sursele ATX ( dar sunt deschis la sugestii alternative ), in total ar fi 3 radiatoare, unul pentru PFC ( mosfet, dioda, 7812 ce alimenteaza pfc plus punte retea ) unul pentru mosfetii din primar la semipunte, si unul pentru redresarea din secundarul de forta plus regulatoarele de pe auxiliarele de 12V. Inca nu m-am hotarat daca radiatoarele vor fi toate cat latimea placii ori vor avea dimensiuni diferite functie de pozitie/loc disponibil/disipatie/etc... cand astea vor fi stabilite o sa fac si amprentele pentru radiatoare in eagle. Cat despre placa in sine, o sa fie destul de mare... Asa la o prima privire as tinde catre una gen 300mm*150mm, ori eventual 250mm*200mm. Daca ma incadrez...ramane de vazut, cert e ca numai comanda placilor va costa undeva pe la 100$ minim, pentru 5 bucati... Orice comentarii pe subiect sunt binevenite. Daca vor fi eventuale sugestii o sa incerc sa tin cont de ele, iar daca nu atunci revin cand am noutati. Spor. Pcb9.rar Editat Iulie 28, 2019 de Marian Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 Marian, unde faci tu placile alea de te costa asa de exagerat ? Ia uite aici la jlcpcb.com cat costa 5 bucati din dimensiunile estimate de tine, ca sa nu mai vorbesc ca poti sa le faci in orice culoare fara sa te coste nimic in plus Link spre comentariu
matzah Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) Padurile pentru conzi nepolarizati mari in eagle sunt mici. M-am lovit mereu de chestia asta, mi-e frica ca la un amp de putere, mai ales daca sta undeva prin preajma boxelor, din cauza vibratiilor si a faptului ca acei conzi au masa proprie destul de mare, sa nu apara in timp probleme cu acel pad/traseu. Stiu ca civilizat era sa fac o capsula noua sau sa modific padurile, dar de lene, incadram pad-ul intre 5-6 via-uri lipite de el si apoi cand lipeam, cositoream la gramada. @maxente Acolo fac si eu, dar uneori daca exista situatia cand nu pot avea latimile de traseu necesare pentru anumiti curenti, mai merg pe strat de cupru 2oz, chestie cu care, pretul creste simtitor. Stiu ca se pot prevede zone fara soldermask unde sa poti incarca cu cositor dar... mnoh.. sunt multe chichite... La clasa D cu piese discrete si SMD merg cu 2oz si pentru ca ajuta intrucatva la disipatie termica pentru unele componente. Editat Iulie 28, 2019 de matzah Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 28, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2019 Pcbway, ca acolo le-am facut pe majoritatea placilor. Tu ai facut la aia din printurile tale? Ca prea ieftine mi se par... Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) Da, chiar acum am in vama la Otopeni un colet cu placi de la ei. Cablajele de la groupbuy SARA sunt facute tot la ei. Pcbway sunt exagerat de scumpi, eu nu mai fac la ei. Placile arata excelent. @matzah, eu in eagle pun vias-uri peste padurile care nu imi convin sau modific componenta respectiva la paduri Editat Iulie 28, 2019 de maxente Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 28, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2019 @maxente multumesc pentru pont, asa cred ca voi face si eu. @matzah multumesc pentru observatie. De regula si eu fac cam acelasi lucru precum maxente, totusi in cazul de fata am modificat pad-urile ( dureaza putin ): Link spre comentariu
Marian Postat August 4, 2019 Autor Partajează Postat August 4, 2019 (editat) Ce parere aveti de dispunerea asta? Ideea mi-a dat-o Valentin... Dimensiunile placii ar fi 30*20cm. Radiatoarele vor fi dimensionate ( la lungime ) functie de desenul placii, momentar ar fi unul la 30 si celalalt la 15cm. Eventual as putea incerca sa o scurtez putin din dreapta, functie de ce spatiu ocup cu smd-urile, asta ca tot ramane spatiul ala in dreapta-sus. Traseele sunt doar schite pentru referinta... Editat August 4, 2019 de Marian Link spre comentariu
Marian Postat August 7, 2019 Autor Partajează Postat August 7, 2019 Coplesitor interesul vostru... E bun si monologul meu, eu scriu si tot eu citesc. Cam pana aici ajunsei: Progresul este lent pentru ca nu ma grabesc, este o placa destul de complexa si pe masura ce-mi vin idei tot modific pe ici, pe colo cate ceva, pana imi place mie... Traseele de forta sunt doar conturate urmand a fi "umplute" la final, iar traseele de semnal doar schitate ( si alea or sa fie finisate tot la final ). La fel si notatiile de la silkscreen/overlay/scris, optimizarea lor o sa fie ultima operatiune. Cred ca sunt pe directia potrivita, dar sunt deschis si la sugestii. Daca aveti ceva nelamuriri intrebati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum