crysti Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Calcul valoare curent dioda SiC 6A ptr 1585W pagina 11 din: https://www.infineon.com/dgdl/Infineon-ApplicationNote_CoolSiC_Schottky_Diodes_DesignRules-AN-v01_00-EN.pdf Link spre comentariu
crysti Postat Iunie 18, 2021 Partajează Postat Iunie 18, 2021 (editat) Am simulat pe Webench circuitul UCC28180DR si am observat urmatoarele: *Frecventa PFC este in jur de 43kHz ptr R26=47K si se recomanda L1 intre 206uH si 412uH (de aici cred ca rezulta problema cu SiC) *Se recomanda ptr dioda de boost minim 585V si 6A *Rsense(R39+R40) de 7,6mOhm adica R39 si R40 ar fi trebuit sa fie un pic mai mici, la 15mOhm ptr a putea suporta 4A pe iesire *Ptr Cinput / C53 se recomanda un singur condensator de 1,2uF/450V (KC355WD72W125MH01K) care am vazut ca variaza in functie de frecventa PFC Editat Iunie 18, 2021 de crysti Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 19, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2021 CI-ul are pe pagina de producator si un excell pe care se introduc parametri doriti si se calculeaza automat valori recomandate. Link spre comentariu
crysti Postat Iunie 19, 2021 Partajează Postat Iunie 19, 2021 (editat) Am folosit https://www.ti.com/lit/df/sluc506c/sluc506c.zip, rezultate sunt putin diferite chiar daca am folosit aceeasi frecventa si putere: - L1 = 0,335 mH - Maximum Inductor Ripple Current = 6,4A dar recomanda ptr DBOST=18A/430V - Current Sense Resistor = 7mOhm ptr 4,7A - Input Capacitor Value = 3,3uF - Alte valori ptr R3=20K C5=10uF Deci in concluzie tot practica e de baza. 2 simulari diferite => 2 rezultate Editat Iunie 19, 2021 de crysti Link spre comentariu
crysti Postat Iunie 21, 2021 Partajează Postat Iunie 21, 2021 (editat) Alt simulator ptr PFC: https://unitedsic.com/fet-jet/ Ptr 1500W rezulta 3A RMS ptr dioda si MOSFET Editat Iunie 21, 2021 de crysti Link spre comentariu
manaila dorin Postat Iunie 21, 2021 Partajează Postat Iunie 21, 2021 Nu stiu ce calculator este ala, eu in pfc meu de 3,5kw am 2 diode de boost de 30A(FFH30S60S) in paralel puse in schema de referinta deci nu prea cred ca 3A pentru 1,5kw sunt deajuns Link spre comentariu
crysti Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 (editat) Sursa: Infineon-ApplicationNote_CoolSiC Editat Ianuarie 2, 2022 de crysti Link spre comentariu
crysti Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 (editat) Si totusi, mai am o problema, am incercat sa emulez valorile din schema si programul refuza sa calculeze deoarece frecventa recomandata pentru ferita 3F3 este de minim 200kHz. https://www.ferroxcube.com/upload/media/product/file/MDS/3f3.pdf Editat Ianuarie 7, 2022 de crysti Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 11, 2022 Partajează Postat Ianuarie 11, 2022 Nu ai spus ce incerci sa simulezi, cred ca transformatorul ETD59. Daca te uiti in acel tabel postat de tine pierderile (Pv) sunt date la 100kHz, desi mai sus cei de ferroxcube spun ca domeniul de frecventa este >200KHz. De fapt domeniul acela de frecventa este doar o recomandare, 3F3 cred ca este mai scumpa decat 3C90 si programul se astepta sa folosesti cea mai ieftina optiune de ferita pentru frecventa respectiva, dar nu inseamna ca in practica nu se poate folosi. Cel mai probabil diferenta in functionare este minora (poate difera un pic inductanta finala a transformatorului si pierderile in ferita cu 1-5%). Deci poti folosi ferita 3C90 in simulare (si in practica), o sa obtii rezultat asemanator. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 11, 2022 Partajează Postat Ianuarie 11, 2022 (editat) Daca vreti bobine de boost pentru PFC de putere mare, am eu gata facute de fabrica, pe miezuri speciale (pulbere metalica), fara radiatie EMI in intrefier ca la ferita, impregnate. PM me. Editat Ianuarie 11, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 11, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2022 1 hour ago, cristi7521 said: 3F3 cred ca este mai scumpa decat 3C90 Sigur ca este mai scumpa. 1 hour ago, cristi7521 said: dar nu inseamna ca in practica nu se poate folosi. 3f3 am eu pe sursa mea, la 100khz, si temperatura miezului e neglijabila. Bineinteles ca se poate folosi si sub 200khz cu randament foarte bun. 1 hour ago, cristi7521 said: poate difera un pic inductanta finala a transformatorului Nu difera inductanta. Uita-te in grafic, permeabilitatea de la 100khz pana pe la 500khz este practic fixa, de acolo urca usor pana spre 2Mhz unde coboara abrupt. Singura chestie care poate diferi este randamentul miezului, respectiv pierderile care variaza usor in functie de frecventa ( vezi graficul din pdf ). In cazul de fata e o problema de informatii in soft la programul cu care se incearca simularea, de asta eu nu ma bazez pe simulari de surse, orice rezultate ai obtine sunt aproape sigur departe de adevar pentru ca fenomenele fizice care au loc depind in practica de prea multe variabile si sunt prea complexe ca sa poata fi reproduse cu exactitate intr-un soft. Calculati manual ( nu cu calculatoare online, alea rablagesc omul ) cat se poate de precis parametri trafului, faceti tot posibilul sa-l bobinati ingrijit si cu simt de raspundere, iar restul ar trebui sa vina de la sine. Link spre comentariu
crysti Postat Ianuarie 12, 2022 Partajează Postat Ianuarie 12, 2022 (editat) La 11.01.2022 la 10:54, Marian a spus: Sigur ca este mai scumpa. 3f3 am eu pe sursa mea, la 100khz, si temperatura miezului e neglijabila. Bineinteles ca se poate folosi si sub 200khz cu randament foarte bun. Nu difera inductanta. Uita-te in grafic, permeabilitatea de la 100khz pana pe la 500khz este practic fixa, de acolo urca usor pana spre 2Mhz unde coboara abrupt. Singura chestie care poate diferi este randamentul miezului, respectiv pierderile care variaza usor in functie de frecventa ( vezi graficul din pdf ). In cazul de fata e o problema de informatii in soft la programul cu care se incearca simularea, de asta eu nu ma bazez pe simulari de surse, orice rezultate ai obtine sunt aproape sigur departe de adevar pentru ca fenomenele fizice care au loc depind in practica de prea multe variabile si sunt prea complexe ca sa poata fi reproduse cu exactitate intr-un soft. Calculati manual ( nu cu calculatoare online, alea rablagesc omul ) cat se poate de precis parametri trafului, faceti tot posibilul sa-l bobinati ingrijit si cu simt de raspundere, iar restul ar trebui sa vina de la sine. Am incercat simularea trafului pe Transformer Editat Ianuarie 12, 2022 de crysti Link spre comentariu
crysti Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 (editat) Diferența intre 3C94 si 3F3 la 100kHz. Editat Ianuarie 13, 2022 de crysti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum