kh9005 Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Vreau și eu doua placi. Jlc trimite și cu ups. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Crezi ca prin UPS esti scutit de taxe vamale si tva? Link spre comentariu
matzah Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 @Marian mersi pentru schema! @vijelie02 La DHL exista o taxa suplimentara de vreo 104-105 lei, taxa de smecherie a DHL cum ca merg ei si-ti platesc TVA din banii lor la intrarea in vama din tara, urmand a colecta ulterior de la tine - in momentul livrarii. Ceilalti dupa ce stiu, nu percep astfel de comisioane. TVA si taxe transport platesti la toti oricum. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Taxe transport platesti indiferent ce curier alegi, dar la o comanda de 5 placi nu cred ca @Marian a platit TVA si alte taxe smecheroase. Ne poate spune chiar el. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Acum 42 minute, vijelie02 a spus: Crezi ca prin UPS esti scutit de taxe vamale si tva? Cu UPS nu am lucrat in materie de taxe, dar s-ar putea sa fie hârțogăraia mai simpla. Daca cineva are experiente cu ei sa ne spuna si noua. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) 1 hour ago, kh9005 said: Jlc trimite și cu ups Stiu, dar livrarea e mai scumpa, si nu cunosc procedurile de vamuire. O sa le trimit un mail...Dar vorba lui @maxente daca are cineva experienta cu UPS, atunci rog si eu sa ne-o impartaseasca. 47 minutes ago, vijelie02 said: dar la o comanda de 5 placi nu cred ca @Marian a platit TVA si alte taxe smecheroase. Ne poate spune chiar el. La livrarea prin posta se merge pe baza avizului primit la oficiul vamal din judet ( in Targoviste in cazul meu ), vamesul solicita chitanta electronica ( de pe mail ) de la pay-pal sau ce alta metoda de plata online s-a folosit pentru comanda respectiva, cu scopul identificarii sumei exacte platite, apoi pe baza ei se calculeaza un TVA care se plateste pe loc la vames, si se mai platesc 8 lei la oficiul vamal ca taxa de vamuire ( sau ceva de genul ). 1 hour ago, matzah said: @Marian mersi pentru schema! N-ai pentru ce, proiectul este public, era normal sa postez tot Editat Noiembrie 2, 2019 de Marian Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Pentru societate comerciala cam asta se cere. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Corectie, cu UPS livrarea pare a fi ceva mai ieftina pentru ca din cate vad nu se percepe si acea taxa de "remote area" ( adica zona de livrare neacoperita/indepartata ). Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 @PCB in mare stiam despre ce este vorba la DHL, am mai comandat ceva placi cu ei mai demult, nelamurirea este legata de varianta de vamuire cu UPS. Am trimis acum un mail la UPS in care am solicitat lamuriri, in zilele urmatoare ar trebui sa primesc raspuns, apoi mai vedem. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 Ar trebui sa fie aceeasi procedura datorita faptului ca Vama e cea care are nevoie de acte si percepe taxele. UPS si DHL sunt in calitate de comisionari vamali. Chiar sunt curios de cum ar decurge importul cu UPS. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 Daca o sa primesc raspuns la mail, il comunic aci. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Vad ca PCB a fost iarasi sters ( user-ul )...Nu-i problema mea deci nu ma bag Am primit mail de la UPS in care mi s-a dat un numar de telefon la care sa sun, am sunat si cica daca valoarea comenzii este de sub 150 euro atunci se plateste doar TVA-ul, daca valoarea este peste 150 euro atunci se percept si ceva taxe de catre UPS ( care nu mi-au putut fi specificate acum pentru ca cica se stabilsc doar dupa ce ajunge coletul la ei ). In valoarea asta din cate inteleg nu intra si taxa de transport, deci in cazul de fata ar trebui sa platesc doar TVA, insa 100% sigur cica o sa fiu doar cand ajunge coletul la ei. Procedura este destul de asemanatoare cu DHL, adica se solicita prin mail copie dupa CI, factura tradusa si dovada de plata, iar achitarea taxelor se poate face direct la curier. Cu alte civinte de pretul final al placilor nu pot fi sigur decat cand deja coletul soseste in tara, momentan nu pot fi sigur decat de ce platesc la JLC, si daca se face comanda atunci o sa trebuiasca sa achitati in avans placile intr-un cont pe care vi-l dau eu in privat. Nu vroiam sa fiu nevoit sa fac asta insa costul total al comenzii este considerabil deci nu am incotro. Suma achitata in avans ar fi momentan doar ce trebui platit la JLC, urmand ca dupa ce soseste coletul la UPS si stiu exact cat am de platit, sa va comunic atunci, si sa va zic cat ar mai trebui platit, la acea suma se mai adauga si posta ( 6-7 lei pentru colete fara ramburs ). Nu-mi incalc promisiunea de a nu vinde ceva de la proiectul asta pentru ca mie nu-mi ramane nimic, nici macar pentru drumurile la posta si expeditia coletelor, imi asum ce am promis si ma tin de cuvant. Momentan cam atat. Spor. Link spre comentariu
djlove Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Cat va costa o placa, aproximativ? Va exista si un grup-buy centralizat pentru achizitia tuturor componentelor? Ideal realizat de aceeasi persoana pentru a face o singura plata si un singur colet cu placa si componentele necesare. E destul de greu sa cumperi singur componentele mai ales ca e nevoie sa apelezi la mai multe magazine online pentru a le gasi pe toate. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Marea majoritate de componente pentru sursa asta au fost luate de la TME. Din cate am inteles asta a fost si idea testarii sursei cu ce se poate lua de acolo, deci e usor de facut un group buy dintr-un singur loc. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Doar Ci-ul de la PFC nu se gaseste la tme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum