sesebe Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) Ura!!!!!!!!!! Nu mai este Leco cel mai tare din parcare cu surse peste Kilowat! Felicitari! Editat Octombrie 30, 2019 de Marian Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) Felicitari Marian! O singura obiectie, PLIIIZ, IMpamintare! Spor! Sesebe, esti josnic frate. Sursa pe care o lucrez acum are 12kW peak, cu 8kW continuu, PFC 2x2 stages interleaved. Succes la circoteala, toate sursele mele anterioare au avut peste 2500W, CONTINUU. Editat Octombrie 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Felicitari, Mariane! Detalii despre masuratoarea diferentiala ai? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 9 hours ago, serbanp said: Asi dori pe una sa modific tensiunea de iesire si sa vad ce iese . Presupunand ca vrei sa maresti tensiunea de la iesire as sugera sa o faci cu grija, tensiune mai mare inseamna putere mai mare, si nu poti trage oricat din pfc-ul ala asa cum este acum. Am notat si solicitarea ta legata de pcb. Multumesc @sesebe. @DjLeco multumesc, si multumesc si pt observatie, am notat si voi tine cont ( Impamantare ). @Thunderer multumesc. Masuratoarea diferentiala evident ca-i improvizata folosind functia math a osciloscopului, n-am resurse pentru sonda diferentiala Nu-i foarte precisa asa insa e utila pentru reducerea zgomotului de mod comun. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Pt a putea face o masuratoare diferentiala cit de cit corecta trebuie sa calibrezi ambele sonde sa aiba banda si caracteristia de frecventa ABSOLUT identica pina la frecvente foarte mari. Eu de obicei calibrez una dintre sonde cit pot de bine cu semnal dreptunghiular cu rise time de 6nsec si amplitudiea de 10V iar apoi conectez si a doua sonda in acelasi punct. Setez functia math pe osciloscop si apoi reglind NUMAI a doua sonda incerc sa obtin semnal zero pe oscoloscop. Nu prea-mi iese intotdeauna si cel mai bine ar reusit o rejectie a modului comun pe vreo 50dB. De asta prefer sa utilizez sonde diferentiale native. In cazul tau a iesit destul de bine masuratoarea. Editat Octombrie 29, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 4 minutes ago, sesebe said: De asta prefer sa utilizez sonde diferentiale native Si eu le recomand tot pe ele, si poate pe viitor o sa-mi achizitionez si eu una, momentan insa nu sunt resurse, deci incerc sa ma descurc cum pot. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Pana la urmă cate spire are bobina pfc și cat de groasa e sarma? Arată bine sursa felicitări. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Daca te uiti atent in schema, deasupra bobinei de la PFC este scris ceva mai mic miezul folosit si numarul de spire necesar. Grosimea sarmei? Pai 1,2-1,5mm diametru ar trebui sa fie ok. Editat Octombrie 29, 2019 de Marian Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 M-am uitat foarte atent ca ma interesează etaju pfc pentru ca chiar unu de 1500W intenționez sa fac. Din pozele placii, asa la ochi, nu-mi pae a fi 59 spire, diar probabil din poză nu se vede exact. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Nu sunt pentru ca am avut bobina aia deja facuta, recuperata dintr-o sursa industriala ( am mai zis asta din cate stiu ), aveam deja 400uH si era bobinata foarte ok, nu m-am indurat sa o desfac asa ca am lasat-o cum era. Dar pentru 470uH sunt necesare cele 59 de spire marcate in schema, pe miezul din schema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Acum 7 ore, Faust2018 a spus: Ce ai facut bade ? Ai scăzut puterea de la 5000 la 2500w ? Inainte ziceai că tin 3500w continuu . Trebuia să te bagi tu peste topicul omului si să te dai iar grande mare sculă . Ba, om ne nota 10 ai fost, om de 2 lei ai ajuns si om de 2 lei vei ramine. Si rastalmacitor, doar, doar strici imaginea cuiva... Am scris peste 2500W continuu "au avut peste 2500W, CONTINUU." Stii ce inseamna au avut peste 2500W, CONTINUU? Inseamna MINIM, MAI MULT, mai MARE de 2500W! De aici sa intelegi ca cea mai slaba sursa (custom client) adica la cererea specificata de client a fost facuta sa ofere 2500W continuu, atit cit a cerut clientul si asa am facut-o, poate intelegi ce inseamna "custom client" (vezi ca e in english si a fost vinduta pe forum. Atit a vrut clientul, ba, 2500 W continuu, a vrut o sursa mai ieftina decit cele de top, nu avea bani si nici sens sa ia una de 5000W sa alimenteze 2 module mos-fet de 800W cumparate de la o firma, Profesional Carp (firma lui Florin Carp). Si daca tot ti-ai permis sa linkuiesti filmarile mele, mai invata ce inseamna 23-24A trasi din reteaua de alimentare, in prima filmare. Pune mina pe calculator si inmultrste tensiunea retelei cu, curentul absorbit, scade 6% si vei afla puterea in acel moment oferita de sursa. Marian, te rog sa-mi scuzi interventia, si sa nu stergi nici pe a lui sesebe, nici pe a mea si nici pe a lui viorel, sa vada lumea ce specimene si cita invidie este pe acest forum. Din cauza specimenelor de gen nu mai vede nimeni nicio realizare si nicio lucrare de a mea pe acest forum, nimic! Multumesc Marian, si spor la treaba! Daca ai nevoie de o bobina pentru PFC de 2500W si dioda de boost de 70A, sa te joci si cu puteri mai mari, iti trimit un set (bobina este industriala), te costa doar transportul, imi lasi date pe PM. Editat Octombrie 29, 2019 de Vizitator Poza pt Marian si corecturi de scriere Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 " Din cauza specimenelor de gen nu mai vede nimeni nicio realizare si nicio lucrare de a mea pe acest forum, nimic! " DigiLego , te obligă cineva să postezi creațiile tale ? Se roagă cineva de tine să le pui aici ? Nu am observat asta . L-ai corectat pe Marian că a scris " pamantare " , te corectez si eu , numele proprii se scriu cu majusculă la inceput , dacă nu ai învățat asta in cele treisprezece clase terminate cu greu anul trecut , nu la 18 ani cum este normal , făcute cu portarul , femeia de serviciu si șpagă , fără bacalaureat . Tu să fii sănătos ! Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 O sa va rog sa incetati si sa ramanem la subiect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Marian, ultima interventie pe topicul tau, multumesc (te rog sa nu o stergi si sa nu muti). Viorel, eu NU am pus nimic aici, TU ai pus filmarile mele postate pe YT incercind sa arunci cu rahat cum faci pe orice topic care nu-ti convine. Eu ti-am mai spus si-ti mai spun, "loc este pentru toata lumea", nu-ti ia nimeni bucata de la gura, doar fa ceva performant si de calitate si se va vinde. Exact cum altii care au cumparat amplificatoare viorupeamp de la tine apoi le-au vindut mai departe (de ce oare), vezi forumul chitaristilor si OLX, erau v-o 2-3 bucati una sigur pe forumul chitaristilor. Nu inteleg ce te roade pe tine ce fac sau ce am facut EU, Dorin si/sau altii carora cu orice pret le-ai distrus topicurile (adu-ti aminte). Vezi frate de lamplile tale "consumabile" si lasa-ne pe noi, aia "sarantocii". Corectarea pentru Marian a fost colegiala, chiar se vede urit in a scrie "pamintare". Este nul de protectie (conform normelor) sau impamintare (spus popular). Vezi ca, calificarile mele sint chiar luate pe bune. Am scris mereu Marian cu majuscula (din respect) chiar daca nickname-ul lui nu este scris asa. Si vezi ca dupa cuvint se pune virgula apoi un spatiu si apoi continui propozitia/fraza, nu cuvint-pauza-virgula-pauza-cuvint. Asta apropos de ce si cum. Multumesc de rabdare Marian, spor in continuare! Editat Octombrie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Mi s-a atras atentia asupra unei erori in schema, si intr-adevar niste puncte de jonctiune acolo unde nu ar trebui, indicau o legatura electrica intre alimentarile driverelor din portile semipuntii si iesirile lor. Marturisesc ca nu stiu cum au aparut acolo, garantat nu erau anterior pentru ca am in fata schema printata de pe care am lucrat la teste ( varianta anterioara celei modificate prezentate aici ). Oricum multumiri pentru observatie, am corectat acum. PS: Validae rogu-te, macar pe topicul meu nu te mai baga neinvitat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum