Ion_Bumbu Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 Noi tot wobler ii ziceam desi pe el scria analizor scalar de retea... Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 29 minutes ago, gauss said: Asa ... bine combatut , apasat ... Ideea e ca m - ati citat , si am drept la replica . Exista in Romania libertatea cuvantului , e drept ... mai mica decat pe vremuri , si mult mai mica decat la capitalistii verosi . Nu - i asa ? ... Chiar si pe elf exista , cat timp nu se incalca regulamentul . Se ocupa cei abilitati cu problema aceasta . Credeti , ... ce anume ? Parca erati mai credincios pe vremuri , ... sau ma ma insel ? Poate o lamurim ... Pe faza ? ... Care faza ? ... R , S , T ? Faza saptamanii ? ... sau a lunii , aia astronomica ? Incercati sa va abtineti cu sfaturi despre unde si ce sa postez . Ca nu e mosia personala aici ... , doar a d-lui Vasile . Nu ma deranjeaza , va fac indemnul spre binele dumneavoastra . Adica sa nu mai pierdeti timpul , poate va trebuie la altele , cu ceva sens . Asta , daca bineinteles , nu e un scop in sine . Personal , sau indus . Mai multe ( la concret ) , in datile urmatoare . E o promisiune . Ma rog , daca va fi cazul . Eu cred ca nu . Dar nu mi - ar displace sa ma insel . Nu stii de unde sare iepurele ... De multe ori comentati in zeflemeala, fara sa cititi (analizati) ce a vrut sa spuna cel care a deschis topicul respectiv. Iar la final spuneti ca nici nu va interesa acel subiect si ca oricum e o prostie. Eu ce parere sa-mi fac ? Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 (editat) Pai n - am comentat . Am pus un extras dintr - o schema , eu o consider reprezentativa . Numai ca pentru altii , nu e . Ma rog , nu pentru toti . Postam fiecare potrivit cu cunostiintele pe care le avem . Ghinion ... n - am sa ma pedepsesc pentru asta . Nu cred ca la topicul d - lui Ndor am scris ce spuneti . In alte topicuri , am scris ca nu ma intereseaza niste chestii . Mai ales indemnuri ... exista liberul arbitru . Pentru dvs . diferenta de pareri e zeflemeala . E ceva rau in asta ? Daca e , greu sa ma mai corijez . Nici nu cred ca am sa incerc . Nu sufar de sindromul celor care au vorbit toata viata , si altii erau obligati sa - i asculte , neconditionat . P' aici mai isi face aparitia ... Editat Septembrie 5, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus: Noi tot wobler ii ziceam desi pe el scria analizor scalar de retea... eu am ''analizor de spectru'' plus ''generator de urmarire'' dar tot aia face. Vram sa postez si eu documentatia unui set de filtre trece banda in domeniul de interes pentru radioamatori, ce contine tot ce este necesar pentru reproducere! Are putin peste 1M deci nu pot pune direct pe forum! Schema poate fi vazuta pe site-ul meu, pagina ''Documentatie''! Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 5, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2018 @TraianB , la inceputul postului am pus si niste link-uri pentru ca am considerat ca e mai bine sa dau ceva exemple concrete despre ce au facut altii . Si daca se poate sa fie un produs mai bun decat alea . Daca eu puneam de la inceput conditiile pe care le-ai insirat , desi le aveam in minte cand am deschis topicul , mi-e teama ca ma trimiteau la plimbare unii de pe aici. De aia am si pus specificatii ceva mai "soft" , ca sa nu sperii lumea . Cand vezi ca se aduna zeci de pagini pe discutii cu 2 tranzistoare si o lampa , parca am impresia ca nu sunt din filmul asta cu ideea mea. De asta am si spus ca daca se va vedea ceva interes pentru idee, se poate dezvolta o solutie si pentru comanda preselectorului Nu sunt radioamator , am mai spus-o si nu cunosc foarte bine "doleantele" pe domeniul asta. Sper ca se poate dezvolta ceva prin care sa acopere macar o parte din ele . Poate se mai si simplifica ceva , totul e ca la final sa rezulte un echipament util pe care orice pasionat radio sa si-l doresca sa-l aibe pe masa de lucru. Ok. Partea de filtre . E destul de usor sa dezvolti un filtru fix . Totul e sa stii ce paramertrii trebuie sa indeplineasca . Pentru HF e destul de complicat sa faci un filtru tunabil intr-o anumita gama . Unul din impedimente ar fi faptul ca e necesar ca filtrul sa fie foarte ingust si e-mai greu sa-l stapanesti sa nu fuga din frecventa. mai sunt si altele legate de gabarite . Comutarea filtrelor in HF eu ma gandeam la relee. E mai ieftin si mai usor de facut . In plus , interferenta care poate apare intre filtre prin diodele de comutatie ...nu stiu. In VHF din cate vad nu e nevoie nici de filtre foarte rigide , ca sa ma exprim mai plastic , nici de banda foarte mare . Urcasem la 1500 Mhz in ideea de a acoperi si banda de 1200- 1300 Mhz Mhz si sa fie ceva in plus . Se pot face filtre fixe . Care sa fie caracteristica lor ? Comanda preselectorului . E frumos ce spui cu acordul sincron pe Rx dar am impresia ca va iesi ceva prea custom . In sensul ca ar trebui sa stii structura de comanda pentru un anumit receptor si sa dezvoltam preselectorul pentru el . Ori ideea era sa fie cat mai accesibil pentru cat mai multi utilizatori . Mai universal . Asta presupune si situatii diverse de folosire . Amplificarea ,. Am mers pe ideea de a folosi un amplificator reglabil in finalul lantului. Asta pentru ca e mai simplu , si oricum la intrare va avea un singur filtru , deci o singura frecventa .Dupa el se poate pune un FTJ pentru adaptare globala a iesirii preselectorului . Nu vad care ar fi avantajul ca fiecare fitru sa aibe amplificatotul propriu in sistemul asta . Problema cea mai spinoasa mi se pare a fi "citirea" frecventei pe care se afla filtrul la un moment dat . Cum se poate face cat mai simplu si mai precis ? Ma gandeam la un afisaj cu voltmetru electronic , citeste tensiunea de varicap si se poate confrunta cu un tabel de calibrari . Asta pentru cei care nu au analizor de spectru. Digital !!???... Acum 12 minute, Marele Savant a spus: eu am ''analizor de spectru'' plus ''generator de urmarire'' dar tot aia face. Vram sa postez si eu documentatia unui set de filtre trece banda in domeniul de interes pentru radioamatori, ce contine tot ce este necesar pentru reproducere! Are putin peste 1M deci nu pot pune direct pe forum! Schema poate fi vazuta pe site-ul meu, pagina ''Documentatie''! Adica ...SNA . Pentru filtre e aproape la fel , doar ca poti face mult mai multe cu el decat cu un simplu wobbler. Care e site-ul ? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 digitronics.ro nu apare in partea de jos a postarii?? Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 5, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2018 (editat) Acu' daca tot ai pomenit de el ....apare E interesanta schema. Problema e cu bobinele . De unde ??? Editat Septembrie 5, 2018 de ndor Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 (editat) eu am adunat foarte multe dint rr, tv, si orice altceva cu bobine! Le-am masurat si am scris pe ecran inductanta sau frecventa de rezonanta in cazul celor cu condensator inclus! dar nu este nici o rusine daca sint masurate si calculat numarul de spire necesar si refacut bobinajul, nu faci 100! sau toruri si adaugati trimeri pentru un acord mai exact, exista solutii! Editat Septembrie 5, 2018 de Marele Savant Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 On 9/5/2018 at 4:43 PM, Marele Savant said: eu am adunat foarte multe dint rr, tv, si orice altceva cu bobine! Le-am masurat si am scris pe ecran inductanta sau frecventa de rezonanta in cazul celor cu condensator inclus! dar nu este nici o rusine daca sint masurate si calculat numarul de spire necesar si refacut bobinajul, nu faci 100! sau toruri si adaugati trimeri pentru un acord mai exact, exista solutii! Ziceati ca numai eu am boala sa masor si sa notez datele la componentele din "rezerva strategica". Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 8, 2018 Partajează Postat Septembrie 8, 2018 Eu le si folosesc, de aia va intrebam pe dv. ce faceti cu ele. Nu prea postez pe forum ce lucrez, deoarece nefiind legat de audio sau de surse in comutatie, am remarcat ca nu prezinta interes! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Totdeauna mi-au placut lucrurile simple: https://martein.home.xs4all.nl/pa3ake/hmode/index.html Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 On 9/8/2018 at 9:19 PM, Marele Savant said: Eu le si folosesc, de aia va intrebam pe dv. ce faceti cu ele. Nu prea postez pe forum ce lucrez, deoarece nefiind legat de audio sau de surse in comutatie, am remarcat ca nu prezinta interes! Am lucrat si eu destule montaje, stati linistit in privinta asta. Insa este adevarat ca am cumparat piese cat pentru doua vieti, pentru ca le-am luat la pret minim (BF256B cu 50 bani, BF479 cu 30 bani, etc). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum