ex.escu Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 Stabilizatoarele nu au pasta termoconductoare si sunt fixate pe sasiul din tabla de fier care nu e plan,o tensiune mai mare pe retea in conditiile in care transformatorul e (posibil) la 220v, posibil sa se fi deteriorat... Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2018 problema a fost la stabilizatoarele de pe placa digitala. acelea sunt smd si sunt lipite pe placa unde isi fac si racirea probabil Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 Parerea mea este ca avind in vedere experienta in depanare cit si sculele avute la dispozitie, de unul singur poate dura foarte mult reparatia asta daca intradevar vei reusi singur. Schema este foarte complexa si sint multe masuratori ce se pot/trebuie facute ca sa poti pune diagnostice, iar fara un osciloscop e foarte dificil sa repari zona digitala. Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2018 ultima masuratoare facuta inainte sa pice sunetul a fost pe acel stabilizator de 1.2V pentru integratul DSP. da probabil dar important e sa capat mai multa experienta si sa inteleg cum functioneaza acest tip de circuit relativ nou pentru mine. se poate atasa cumva un cititor pe portul serial or i2c sa vad ce se transmite? Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 Daca PCM1681 ala "nu poti tine mana pe el" cel mai probabil este defect. Ai tensiunile de 3,3V digital si 5V analog pe el ? E un amarat de DAC, nu cred ca are software in el ( daca avea e game over, nu ai ce sa-i faci ) Noroc ca se gaseste de cumparat, in jur de 20 de lei, dar rezolva intai cu tensiunile de alimentare. Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2018 Are ambele tensiuni 3.26V si 5.06V Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2018 Am curățat din nou cu spray de contacte modulul digital si se pare ca functioneaza. care ar fi problema? Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 7, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) am schimbat primul stabilizator de 5V cu unul fix acelasi pinout(NCP1117ST50T3G) dar am 6V pe iesire. se pot defecta la lipire? am schimbat condensatorul de filtraj de langa puntea redresoare si nu am nicio imbunatatire notabila. ce as putea verifica/schimba pentru a remedia tensiunea de 12V pentru modulul digital? am curent alternativ 8.5-9V Editat Septembrie 7, 2018 de Reynolds Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Ai 6V intre pinii 1 si 2 sau intre pinul 2 si carcasa ? Pinul 1 normal este la masa, dar poate fi si la alt potential. Ori asta, ori multimetrul masoara aiurea. Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Esti sigur ca ai masa care trebuie la stabilizatorul de 5V? Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 7, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2018 am 6V inte pinul 1 si carcasa stabilizatorului. am sa incerc si cu alt multimetru. Cel folosit in teste este nou un model axiomet luat de la tme Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 (editat) 1 e masa. Carcasa = partea metalica = pin 2 e iesirea. Masa (pin 1) e bine conectata la masa? La masa puntii redresoare de unde alimentezi NCP1117. Editat Septembrie 7, 2018 de DarkAvenger Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 7, 2018 Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Cat ai intre pinii 1 si 2 ? Daca ai 5V acolo stabilizatorul e bun, nu are nici pe dracu' Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 7, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2018 Am refăcut lipiturile si acum am 5.7V intre pinul 1 si 2. Link spre comentariu
Reynolds Postat Septembrie 10, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2018 Am găsit motivul întreruperilor folosind intrarea analogică. A_MUTE are 3.24V iar cand apare întreruperea scade la zero. Ce motiv ar avea CPU sa trimita MUTE pe intrările analogice? Placa digitală este scoasă din circuit momentan. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum