elmar Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 Acum 1 minut, Faust2018 a spus: Noroc este să ai cursuri MBA,două facultăți făcute pe bune, să vorbești fluent trei limbi străine, mă lași? Cind conduci sau semnezi afaceri de milioane, zeci de milioane euro este noroc... ai? De ce multe firme aduc oameni de afară în posturi de conducere și nu angajează români? Pentru că sunt putini români cu pregătire care o doresc acele firme, nu că nu au avut unii noroc. Păi dacă n-au avut norocul și banii să facă acele facultăți!?Să aibă experiența unui om de afaceri!? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 Acum 4 minute, elmar a spus: Păi dacă n-au avut norocul și banii să facă acele facultăți!?Să aibă experiența unui om de afaceri!? Să fii deștept nu este noroc, ține de tine. Link spre comentariu
VAX Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 11 minutes ago, Faust2018 said: Fiecare trebuie să fie plătit în funcție de munca care o prestează ... La noi nu se plateste dupa munca prestata. Iti dau un exemplu clasic, salarizarea profilor de liceu dupa gradele didactice. Atat profesorul stagiar cat si cel cu gradul I au acelasi numar de ore pe saptamana si predau la clase similare, dupa aceeasi programa scolara. Unul ia un salariu, iar celalt ia mai mult, desi fac absolut aceeasi treaba. De multe ori profii tinerii muncesc mai mult cu elevii decat aia cu gradul I. Eu eram pe post de lector cand inca se mai dadea examen de admitere la facultatea la care am lucrat. Eram in echipa de corectare lucrari la admitere cu un prof universitar si corectam aceleasi lucrari. Proful primea bani de trei ori cat lectorul. Se plateste diploma, nu munca prestata efectiv. De asta se inghesuie toti cei care termina liceul sa faca o facultate si sa ia diploma. Nu invata nimic, doar diploma ii intereseaza. Iau diploma (in orice domeniu ar fi) si cu ea se angajeaza undeva in sistemul bugetar. Sunt socotiti cu studii superioare si sunt platiti mai bine decat cei cu liceul, desi nu muncesc mai mult si nici nu fac ceva ce presupune pregatire superioara. Alt exemplu. Asistentele medicale sunt acum de doua feluri, cele stiute, cu liceul sanitar, si cele "cu studii superioare" (facute pe craceala pe la Sibiu). Cele "cu studii" au salariul mai mare, desi fac absolut aceeasi munca ca cele cu liceul sanitar sau cu scoala postliceala. Link spre comentariu
elmar Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 (editat) Din păcate, nu ține de tine...tot norocul e de vină și pentru asta...trebuie să ai noroc să te fi născut deștept cu o minte sclipitoare! Unii care n-au avut acest noroc,se mai ”tratează” dar nu pot ajunge decât un pic mai sus... Unii chiar se nasc cu o minte sclipitoare ...și-și irosesc această resursă din lipsa sprijinului familial!Ajung niște bețivi, puturoși la 20 de ani!Asta înseamnă noroc ...să ai sprijin de când te naști până ajungi să te pui pe piciorele tale ...din păcate acest noroc, le lipsește multora...iar alții care se văd cocoțați pe un sac de bani nu cred aceste lucruri! pentru ei e incredibil așa ceva!Pentru că ei n-au avut asemenea probleme și dacă le-au avut,le-au uitat repede! Editat August 31, 2018 de elmar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 (editat) Acum 14 minute, VAX a spus: La noi nu se plateste dupa munca prestata. Iti dau un exemplu clasic, salarizarea profilor de liceu dupa gradele didactice. Atat profesorul stagiar cat si cel cu gradul I au acelasi numar de ore pe saptamana si predau la clase similare, dupa aceeasi programa scolara. Unul ia un salariu, iar celalt ia mai mult, desi fac absolut aceeasi treaba. De multe ori profii tinerii muncesc mai mult cu elevii decat aia cu gradul I. Eu eram pe post de lector cand inca se mai dadea examen de admitere la facultatea la care am lucrat. Eram in echipa de corectare lucrari la admitere cu un prof universitar si corectam aceleasi lucrari. Proful primea bani de trei ori cat lectorul. Se plateste diploma, nu munca prestata efectiv. De asta se inghesuie toti cei care termina liceul sa faca o facultate si sa ia diploma. Nu invata nimic, doar diploma ii intereseaza. Iau diploma (in orice domeniu ar fi) si cu ea se angajeaza undeva in sistemul bugetar. Sunt socotiti cu studii superioare si sunt platiti mai bine decat cei cu liceul, desi nu muncesc mai mult si nici nu fac ceva ce presupune pregatire superioara. Alt exemplu. Asistentele medicale sunt acum de doua feluri, cele stiute, cu liceul sanitar, si cele "cu studii superioare" (facute pe craceala pe la Sibiu). Cele "cu studii" au salariul mai mare, desi fac absolut aceeasi munca ca cele cu liceul sanitar sau cu scoala postliceala. La profesori se plătește diferit, normal cred eu, în funcție de pregătire, experienta, vechime, ca să fac o comparație, este ca în armată un locotenent va avea salariu mai mic ca un maior. Asta este.... studii diferite, salarii diferite, pe vremuri salariații din industrie aveau salarii în funcție de categorii, cu toate că mulți cu categoria.... . să zicem a III a știau sa facă ce făcea unu cu categoria a V a, prestau același muncă. In mediul privat nu mai tine nimeni seama de categorii sau alte norme care se aplică la stat. Ăia care fac o facultate și nu învață nimic, proști bita, nu au loc în mediul privat, nu angajează nimeni un inginer, economist, etc, ca să ii facă pierderi. Editat August 31, 2018 de viobio Link spre comentariu
VAX Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 5 minutes ago, Faust2018 said: La profesori se plătește diferit, normal cred eu, în funcție de pregătire, experienta, vechime, ca să fac o comparație, este ca în armată un locotenent va avea salariu mai mic ca un maior. Asta este.... studii diferite, salarii diferite, pe vremuri salariații din industrie aveau salarii în funcție de categorii, cu toate că mulți cu categorii.... să zicem a III a știa sa facă ce făcea unu cu categoria a V a, prestau același muncă. In mediul privat nu mai tine nimeni seama de categorii sau alte norme care se aplică la stat. Ăia care fac o facultate și nu învață nimic, proști bita, nu au loc în mediul privat, nu angajează nimeni un inginer, economist, etc, ca să ii facă pierderi. Domnule, profesorii au aceleasi studii. Gradele didactice sunt un pretext ca sa nu-i plateasca corespunzator pe profesorii tineri. Nici vorba de experienta si calificare in plus, gradele se iau de regula pe bani si produse bagate in portbagajul masinii profului coordonator. Am lucrat in invatamant 32 de ani, la liceu 7 si la o facultate 25. Stiu exact cum este cu gradele didactice. Eu vorbeam de faptul ca aceeasi munca se plateste diferit, in functie de diploma. Asta nu este corect. Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 VAX in sistemul bugetar (invatamantul si sistemul sanitar intra in aceasta categorie) exista un spor de vechime. Pentru a ajunge profesor cu gradul I esti obligat sa dai niste examene. Ce stiu este ca la Politehnica, cu ceva ani in urma, pentru a ajunge profesor trebuia sa fi conducatorul sef pentru macar doua proiecte (grant-uri este denumirea). In timp s-a inasprit cerintele si proiectele trebuiau sa fie internationale (deci echipa formata din membrii a macar doua tari). Este adevarat ca la Iasi se trisa facandu-se grant-uri cu Moldova (de peste Prut) insa au fost si unii care au inceput relatii de colaborare cu universitati din vest. Acele proiecte nu erau niste proiecte usoare si ar fi trebuit sa produca bani odata realizate. Deci un profesor universitar trebuia sa aiba SI activitate de cercetare la catedra. La fel trebuia sa publici si un numar de articole ISI. Daca in trecut se putea publica oriunde orice rahat, deja un articol ISI era "pain in the ass". Nu mai stiu astazi cum sta treaba dar ceea ce am scris incepea dupa anul 2000 si directia era buna, nu orice bou ajungea profesor universitar. Si la bugetari trebuie sa existe un criteriu de perfomanta care sa departajeze angajatii intre ei. 1 minute ago, VAX said: Am lucrat in invatamant 32 de ani, la liceu 7 si la o facultate 25. Stiu exact cum este cu gradele didactice. Cate articole ISI ai? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 Acum 7 minute, VAX a spus: Domnule, profesorii au aceleasi studii. Gradele didactice sunt un pretext ca sa nu-i plateasca corespunzator pe profesorii tineri. Nici vorba de experienta si calificare in plus, gradele se iau de regula pe bani si produse bagate in portbagajul masinii profului coordonator. Am lucrat in invatamant 32 de ani, la liceu 7 si la o facultate 25. Stiu exact cum este cu gradele didactice. Eu vorbeam de faptul ca aceeasi munca se plateste diferit, in functie de diploma. Asta nu este corect. In mediul de învățământ privat este același discrepanța? Link spre comentariu
morocanosul Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 3 hours ago, elmar said: Păi dacă n-au avut norocul și banii să facă acele facultăți!?Să aibă experiența unui om de afaceri!? Dar daca ai avut si ''norocul''(PILE..) si bani(de la matusa...Tamara..),te alegi cu o ....''DIPLOMA'' care NU foloseste la nimic daca NU ai invatat ...NIMIC !Dar...am ''o diploma'',asa ca...''ciocul mic..'' Link spre comentariu
VAX Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 (editat) 3 hours ago, adrian_pic said: VAX in sistemul bugetar (invatamantul si sistemul sanitar intra in aceasta categorie) exista un spor de vechime. Pentru a ajunge profesor cu gradul I esti obligat sa dai niste examene. Spor de vechime exista si in SUA, pe vremuri, pentru stabilizarea fortei de munca (legarea de glie). Vechimea nu inseamna calificare in plus, uneori este echivalenta cu plafonarea. Eu vorbeam despre altceva, anume ca in invatamantul mediu ar trebui sa se scoata smecheria cu gradele didactice (nu se iau cinstit, este coruptie mare si ce se face la lucrarea de grad n-are legatura cu ce se preda). Iar chestia cu punctajele ISI este cancerul sistemului de invatamant. Cel mai bine este sa nu te bagi in treburi din astea, paguboase si puturoase. Poate ca la invatamantul privat sa fie altfel, dar invatamantul este platit prost in toata lumea. Te ingropi singur, de viu, daca iti alegi aceasta profesie. Pe mine n-a avut cine sa ma sfatuiasca cand am absolvit facultatea (fizica). Puteam sa aleg (la repartitie) sa lucrez la carotaj in domeniul petrolier (postul era la Timisoara), dar n-a fost sa fie. Editat August 31, 2018 de VAX Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 (editat) Acum 46 minute, VAX a spus: Spor de vechime exista si in SUA, pe vremuri, pentru stabilizarea fortei de munca (legarea de glie). Vechimea nu inseamna calificare in plus, uneori este echivalenta cu plafonarea. Eu vorbeam despre altceva, anume ca in invatamantul mediu ar trebui sa se scoata smecheria cu gradele didactice (nu se iau cinstit, este coruptie mare si ce se face la lucrarea de grad n-are legatura cu ce se preda). Iar chestia cu punctajele ISI este cancerul sistemului de invatamant. Cel mai bine este sa nu te bagi in treburi din astea, paguboase si puturoase. Poate ca la invatamantul privat sa fie altfel, dar invatamantul este platit prost in toata lumea. Te ingropi singur, de viu, daca iti alegi aceasta profesie. Pe mine n-a avut cine sa ma sfatuiasca cand am absolvit facultatea (fizica). Puteam sa aleg (la repartitie) sa lucrez la carotaj in domeniul petrolier (postul era la Timisoara), dar n-a fost sa fie. Se mai scot bani din meditații, bani buni! Știu profesori care dau meditații și cistigă minim 100euro pe zi! Acum 15'am cotizat 100lei, la mate. Profesoara cu care face meditații băietu și-a băgat piciorul în învățământul de stat, lucrează la o școală privată și are timp și de dat meditații, nu face față la cereri. Editat August 31, 2018 de viobio Link spre comentariu
VAX Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 18 minutes ago, Faust2018 said: Se mai scot bani din meditații, bani buni! Știu profesori care dau meditații și cistigă minim 100euro pe zi! Acum 15'am cotizat 100lei, la mate. Profesoara cu care face meditații băietu și-a băgat piciorul în învățământul de stat, lucrează la o școală privată și are timp și de dat meditații, nu face față la cereri. La fizica nu se mai mediteaza nimeni. Ca sa gasesc cativa copii (sau tineri) pentru meditatie trebuie sa dau anunt in ziar si ma iau aia de la ANAF in cercetari, sa platesc impozit forfetar. Nu se merita, m-as lega la cap fara sa ma doara. Numai daca ai multi la meditat renteaza sa platesti impozit. Link spre comentariu
elmar Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 Acum 54 minute, VAX a spus: Puteam sa aleg (la repartitie) sa lucrez la carotaj in domeniul petrolier (postul era la Timisoara), dar n-a fost sa fie. Asta înseamnă să ai sau nu noroc în viață..... Acum 18 minute, Faust2018 a spus: Se mai scot bani din meditații, bani buni! Știu profesori care dau meditații și cistigă minim 100euro pe zi! 100 euro !? Trebuie să fii ca pomul lăudat!Și dacă a trecut la învătământul privat,s-a cam dus ”pepiniera” de fraieri cotizanți! E mișto să fii profesor ”exigent” care dă numai note de 2 și 3 la orele de la stat...pe urmă te apropii binișor de elevul ”capsoman” și-i șopțești la ureche ...Frățiwer ...vezi că ai ”lacune” ...și trebuie să vii la mine să cotizezi ...nu mult, doar 100 de lei pe oră! Îți dai seama, că trebuie să rulezi frate ...vreo câteva clase bune pe lună! Ăsta e capitalismul de care vorbeam...smecherie cât cuprinde! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 Acum 14 minute, VAX a spus: La fizica nu se mai mediteaza nimeni. Ca sa gasesc cativa copii (sau tineri) pentru meditatie trebuie sa dau anunt in ziar si ma iau aia de la ANAF in cercetari, sa platesc impozit forfetar. Nu se merita, m-as lega la cap fara sa ma doara. Numai daca ai multi la meditat renteaza sa platesti impozit. Netul este plin de meditatori , garantez că nimeni nu plătește 1leu taxe . Acum 11 minute, elmar a spus: Asta înseamnă să ai sau nu noroc în viață..... 100 euro !? Trebuie să fii ca pomul lăudat!Și dacă a trecut la învătământul privat,s-a cam dus ”pepiniera” de fraieri cotizanți! E mișto să fii profesor ”exigent” care dă numai note de 2 și 3 la orele de la stat...pe urmă te apropii binișor de elevul ”capsoman” și-i șopțești la ureche ...Frățiwer ...vezi că ai ”lacune” ...și trebuie să vii la mine să cotizezi ...nu mult, doar 100 de lei pe oră! Îți dai seama, că trebuie să rulezi frate ...vreo câteva clase bune pe lună! Ăsta e capitalismul de care vorbeam...smecherie cât cuprinde! Dă meditații dacă te pricepi , fii capitalist . Link spre comentariu
elmar Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 (editat) Da știi care-i ironia sorții...că ăia care sunt ”începători” o încasează din prima! Ăilalți(cei cu ștate vechi) sunt unși cu toate alifiile ....au făcut meditații gratuite ”cui trebuie” și sunt la adăpostul lor! Editat August 31, 2018 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate