Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merita sa cumperi Diesel?

Vizitator

Postări Recomandate

3 minutes ago, Director said:

La alte masini e corelat si cu centura. Nu o porti, mananci din volan.

Asta ca sa te oblige sa porti centura sau e periculos sa fie actionat airbag-u` daca n-ai centura?

Intreb de curiozitate, chiar nu stiu ce sa cred.

Link spre comentariu

Nu se da cu mecla  . Ci cu sternul ... se striveste cutia toracica etc . Pasagerul din  dreapta iese cateodata prin parbriz ...  , depinde cat din frontalul masinii e lovit . Si unde ... Asta in lipsa ( sau nefunctionare ) airbaguri . La accidentul de care am vorbit ... , au murit amandoi din fata . Nici urma de airbag , repet ... Airbag - urile salveaza 80 % din vieti . De multe ori , cu leziuni minime ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
11 minutes ago, informer said:

Asta ca sa te oblige sa porti centura sau e periculos sa fie actionat airbag-u` daca n-ai centura?

Intreb de curiozitate, chiar nu stiu ce sa cred.

Airbag-ul este proiectat sa-si faca treaba cand se foloseste centura. In caz de impact daca nu ai centura distanta intre volan si sofer este mai mica si atunci deschiderea airbag-ului poate vatama soferul. Cauta pe net sa vezi cum se joaca unii cu arbag-uri ( pe unul care s-a asezat fara sa stie pe un airbag l-a catapultat cativa zeci de centimetri in sus). 

Pentru pasagerul din dreapta logica nedeschiderii airbag-ului daca nu este centura cuplata poate fi si din ratiuni economice: de ce sa platesti doua airbag-uri - sofer + pasager - daca in masina nu este decat soferul. In plus airbag-ul de pe volan in schimbi usor, ala de la pasager iti crapa si bordul ca sa iasa, deci schimbi si bordul. 

14 minutes ago, gauss said:

Nu se da cu mecla  . Ci cu sternul ... se striveste cutia toracica etc . Pasagerul din  dreapta iese cateodata prin parbriz ...  , depinde cat din frontalul masinii e lovit . Si unde ... Asta in lipsa ( sau nefunctionare ) airbaguri . La accidentul de care am vorbit ... , au murit amandoi din fata . Nici urma de airbag , repet ... Airbag - urile salveaza 80 % din vieti . De multe ori , cu leziuni minime ...

Bre doi la metru (Adrian copilul minute) nu da cu sternul de volan in veci si in pururi. Tu la fel (la inaltimea ta) n-ai sa dai cu fata de volan. Da gagicile care au 1,50 sau 1,60m? 

Link spre comentariu

Alea vor muri fericite ... , ca nu vad ce e pe sosea . Decat un pic peste linia orizontului ...  daca au volanul in dreptul fetzei . Oricum , pare ciudat sa dai cu mecla de volan  , sau de bord ... asta daca stai normal pe scaun . Macar pentru mine .  In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
La 15.01.2019 la 20:11, gauss a spus:

In logica dvs . , nici airbagul n - ar trebui montat . In felul acesta , n - ai ( nici ) ce schimba , problema nu exista , dupa cum inteleg ca sugerati

Ciudata logica...nu-mi apartine, dar daca asa vreti, asa sa fie.N-am sugerat nimic, cu atat mai mult ca tampeniile alea pot lipsi de pe masina. Chiar nu ma bag intr-o polemica pe tema asta.

Am spus ce-am avut de spus, fara sa reprosez cuiva ceva. Daca unul cu masina tare si n-spe mii de aibaguri se simte de neatins, e doar in mintea lui. Eu zic sa nu provoace soarta...nu se stie.

Link spre comentariu

De volan nu prea dai ca te tine centura daca stai corect.

Imoortant e sa iti opreasca mai usor capul sa nu iti rupi gatul.

In scaune mai ai senzori de greutate. Stie masina daca sta cineva pe scaun.

Bmw, honda si multi altii au avut asa recalluri.

Un prieten s a dus cu un cazan de e46 din 2002 si le a schimbat gratis. El instrase la reprezentanta pt verificari, atunci a aflat ca se incadreaza la o rechemare mai veche.

Producatorii seriosi nu se joaca cu astea.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
9 minutes ago, doru3160 said:

Da ma, dar cand se intampla la Logan e tragedie...nu vezi? 

Pai normal ca este tragedie!!! Ca Loganul nu are airbag-uri!!! Au doar niste batiste impaturite frumos! :85

Deci ce inlocuiesc aia la recall?

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

Totusi una este sa dai cu mufa (mecla) de volan pentru ca nu s-a deschis airbag-ul (desi l-ai platit si numai ieftin nu este) si alta este cand masina nu are in dotare asa ceva. 

Eu cred ca airbag-urile pot sa te ajute sa fentezi un pic soarta. 

Ca sa fentezi un pic soarta, te ajuta tot soarta, nu batistele impaturite frumos...zise si airbag-uri:rade:

Link spre comentariu
9 minutes ago, doru3160 said:

Batista, ce nu e clar?

Pfoai pai sa inlocuiesti o batista cu un airbag??? Pai deja Loganul musca de cur concurenta ii mai pun astia si airbag in loc de batista .... i-au spart! Acum inteleg eu de ce muta astia productia in Tanger, acolo .... nici batiste nu le pun aia! :qetrwe

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
4 minutes ago, doru3160 said:

Cine a vorbit de air bag? Te-ai razgandit? Parca spuneai ca n-are.

Are ... loc de airbag! :) 

Glumesc. Oricum sincer acum n-am mai auzit de recall la dacia. Deci suntem pe directia buna .... pana ne-o fara marocanii. 

Pentru cine nu stie:

https://drivemag.com/news/renault-logan-gains-extra-ruggedness-with-stepway-treatment

si cineva imi spunea ca pretul este 8000euro. Incet incet o sa ma oftic ca nu sunt rus!

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
La 15.01.2019 la 23:05, adrian_pic a spus:

Oricum sincer acum n-am mai auzit de recall la dacia. Deci suntem pe directia buna

Asta incercam sa spun...se fabrica, se vinde, si inerent apar  probleme. Faptul ca se fac rechemari nu poate decat sa fie un semnal bun...se remediaza problemele, la fel cum se fac si la celelalte marci mai cu staif.

Link spre comentariu

Ati fost vreodata implicati in accidente cu busituri mai sanatoase?

Pe bancheta din spate intr-un taxi, centura era bagata sub husa. N-am avut cum sa imi pun centura. Ei bine, taxiul a intrat in spatele altei masini, la semafor. Nu cred ca avea mai mult de 40 Km/h. Nu eram atent si n-am reactionat. Am dat cu capul de tetiera din fata mea de am fost albastru/galben/vanat/verde vreo doua saptamani la fata, de imi era rusine sa ies din casa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări