Sharky Postat Decembrie 21, 2018 Partajează Postat Decembrie 21, 2018 (editat) http://www.automarket.ro/stiri/guvernul-amana-pe-termen-nelimitat-introducerea-noii-taxe-auto-88783.html Cu alte cuvinte, mai tin A Je Me-ul inca un an, cel putin. Sper sa nu crape ceva la el. Mai nou circula doar in oras, intoxica lumea cu brio pret de 7mii km pe an, ~8-10% consum urban in functie de conditii. Dizel Dizel Dizel. Inca merita, cine stie cand s-or hotara astia sa puna taxe. Cred ca le lasa in sarcina noului guvern, dupa alegeri. Editat Decembrie 21, 2018 de Sharky Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 De parca nu ai stii cine va forma....''noul guvern''(expirat oricum,reeeemaniat ..),vor fi permise...bineanteles prin OUG chiar ...premierea celor care mai au ...TRABANT,VOLGA si tancuri(rusesti) si alte...utilaje de ...''deszapezire'',doar...stiti ca...''iarna nu-i ca vara..'' !! Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 26, 2018 Partajează Postat Decembrie 26, 2018 Pretul petrolului scade vazand cu ochii. Azi am gasit benzina petrom cu 4.85lei. Gpl e la 2.6 minim 2.8 tipic. Americanii si au pus in gand sa devina mari producători. Arabii si iran iar. Asa ca treaba va ramane o vreme asa. La consumul meu de 10.8 benz si 13 gaz acu abia economisesc 1000lei la 10k. In anii trecuti cam 2mii 2500 puteam pune deoparte. Vedem ce ne rezerva viitorul. In alte tari e mai rau. In hu as economisi 500lei la 10k. Daca as avea diesel si ar papa 6 ar fi mai rentabil ca gpl cu 900 lei la 10k'm. Gpl de vreo 2 luni nu mai e o alternativa. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 explicatia: https://tradingeconomics.com/commodity/propane sa speram ca va scadea la loc. Din moment ce petrolul s-a dus bine in jos, e timpul si pt GPL sa urmeze trendul. Probabil cum cererea e mai mica pt GPL intarzierea e mai mare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Nu se mai duce gpl-ul in jos. Acum au crescut iar accizele odata cu inflatia, au motiv sa il traga iar in sus. Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 La 26.12.2018 la 23:28, Sharky a spus: Pretul petrolului scade vazand cu ochii. Azi am gasit benzina petrom cu 4.85lei. Gpl e la 2.6 minim 2.8 tipic. Americanii si au pus in gand sa devina mari producători. Arabii si iran iar. Asa ca treaba va ramane o vreme asa. La consumul meu de 10.8 benz si 13 gaz acu abia economisesc 1000lei la 10k. In anii trecuti cam 2mii 2500 puteam pune deoparte. Vedem ce ne rezerva viitorul. In alte tari e mai rau. In hu as economisi 500lei la 10k. Daca as avea diesel si ar papa 6 ar fi mai rentabil ca gpl cu 900 lei la 10k'm. Gpl de vreo 2 luni nu mai e o alternativa. Consum de ...10,8 benzina?? Ce masina ai,de transport...persoane ?? aici ma refer la un ..''cazan'' mai vechi de ..0,1secol !! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 (editat) Benzina s a dus bine in jos, urmarind pretul petrolului. Acu sa speram ca se va duce si gpl ul. Am e din 2003 v6 2.6 benzina fara vvt si alte tehnici de marire a eficientei. Aia e media mare, iar in prima jumate de an de folosinta a fost 11.1. Apoi am trecut pe gpl asa cum aveam de gand dedinainte sa iau masina. Media a fost calculata dupa benzina bagata vs cei 6mii km facuti. Cealalta cifra e dupa cb. Media dupa bonuri pe gpl e acum 13.2. Si tine cont ca merg preponderent extern. De as face oras ar fi media si mai mare. Cand pretul gpl era bun la bani ieseam echivalentul unei motorine care papa intre 5 si 6.5 in functie de drumul facut. Editat Ianuarie 4, 2019 de Sharky Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 (editat) Acum 2 ore, morocanosul a spus: Consum de ...10,8 benzina?? Ce masina ai,de transport...persoane ?? Te miri ca e mare sau ca e mic in raport cu ce motor are? Altfel, la ce trafic e acum prin orasele mari, nu vad de ce te-ai mira...toate sunt pt transport persoane, depinde doar numarul. Nu-si cumpara nimeni masina pt transport marfa ca sa se dea cu ea pana la servici si inapoi. Editat Ianuarie 4, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Eu as vrea sa am consum de 10L la 100 Km in oras. Fiatul meu (Doblo Panorama) luat de nou in 2011, consuma si 14L benzina la 100 Km in oras. Motorizare de 1.4. Foarte puturoasa masina. Si foarte proasta. Multe belele am avut cu ea. Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 (editat) Acum 2 ore, doru3160 a spus: Te miri ca e mare sau ca e mic in raport cu ce motor are? Altfel, la ce trafic e acum prin orasele mari, nu vad de ce te-ai mira...toate sunt pt transport persoane, depinde doar numarul. Nu-si cumpara nimeni masina pt transport marfa ca sa se dea cu ea pana la servici si inapoi. Scuze pt.raspunsul gresit, nu la asta ma gandeam, ma gandisem la un...microbuz de transport calatori(elevi??) ..PRIMARUL,sacii de cartofi,..1/2 porc(rusinoasa ..cota..) adica ''spaga''...etc. ! Deci pana la urma este in...FOLOSUL comunitatii, ditamai...Primarul..?? Raspunsul CORECT(nu generalizam)...DA(cu rezerve), dar tocmai ma gandeam ce ar mai avea aceeasi importanta ca si ..PRIMARII?? Raspunsul..corect: Hartia igienica...!! Concluziile va apartin..! Editat Ianuarie 4, 2019 de morocanosul mistake Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Tu sigur nu esti politician sub acoperire aici pe forum? Numai aia reusesc sa vorbeasca fara sa spuna nimic. Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Acum 22 minute, doru3160 a spus: Tu sigur nu esti politician sub acoperire aici pe forum? Numai aia reusesc sa vorbeasca fara sa spuna nimic. Din pacate...NU sunt politician,nici nu (cred) ca as vrea..! Daca nu ai inteles..''talcul''(intelesul) raspunsurilor mele este din cauza ca...probabil nu le-am formulat in asa fel ca sa fie pe intelesul...tuturor !! Sorry !! Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 6 hours ago, norad said: Eu as vrea sa am consum de 10L la 100 Km in oras. Fiatul meu (Doblo Panorama) luat de nou in 2011, consuma si 14L benzina la 100 Km in oras. Motorizare de 1.4. Foarte puturoasa masina. Si foarte proasta. Multe belele am avut cu ea. La 67 de bani pe km, la care se adauga impozit, revizii, asigurare, amortizarea masinii, etc, etc poate iesiti mai ieftin cu un... taxi... Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Nu prea incap intr-un taxi diversele pe care le mai car din cand in cand. In cele mai multe cazuri, in afara localitatii (100 Km dus-intors). Fiat-ul l-am luat cu un scop si era cel mai convenabil pret atunci, la o masina cu un asemenea volum. Altfel, imi luam altceva. Ma rog, pe langa consumul ridicat in oras, mai consuma si 1L ulei la 1000 Km. Asta de noua. E mentionat in manualul de utilizare ca poate sa consume atat. La service de la reprezentanta Fiat din Iasi unde am reparat unele hibe pe garantie erau si indivizi ce asteptau reparatia la motoarelele Diesel de pe masinile lor. Si au relatat ce au patit cu motoarele lor. E bine ca nu mi-am luat Diesel de la Fiat. 1 Link spre comentariu
getbeget Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 54 minutes ago, Spitfire said: La 67 de bani pe km, la care se adauga impozit, revizii, asigurare, amortizarea masinii, etc, etc poate iesiti mai ieftin cu un... taxi... Ajungi usor la mai bine decat dublul acelor 67 de bani. Dar tot e mai bine decat cu taxi-ul, ca este disponibil imediat, la taxi suni si astepti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum