Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merita sa cumperi Diesel?

Vizitator

Postări Recomandate

LA masininile electrice cum se face incalzirea interioara iarna?

Soba cu lemne...sau poate le instaleaza sirocou pe benzina. :rade:

Cum crezi ca se poate face decat clasica rezistenta peste care sufla aerul in cabina?Asta binenteles, daca se vrea o incalzire verde si nu un sofer albastru de frig.

Si eu consum motorina de ceva ani, si chiar nu-mi fac griji pt disparitia de pe strazi a acestui tip de motor.Dar, sunt de acord cu o verificare mai stricta a motoarelor in general, nu neaparat numai a celor diesel, pt a avea pe strazi doar motoare in toate mintile, nu tot felul de carpeli, adevarate fabrici de fum.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Adevarul e ca unele put de nu-ti mai vine sa mergi in spatele lor...cel putin benzinarele noneuro sunt echivalentul pungii cu aurolac daca nu le depasesti sau ramai in urma.Dar, s-a mai atins aspectul asta...cum vor rezolva cu camioanele care fac ceata in spatele lor si daca ai ''noroc'' sa nu poti sa le depasesti, dupa cativa km trebuie sa te speli pe fata de funingine...un camion polueaza cat 5 te de i-uri deocheate la un loc.

Link spre comentariu
1 hour ago, WINNER 777 said:

as putea sa pun pariu ca nu stiati ca in prezent se fabrica motoare diesel in doi timpi,si mari si multe!

Si eu as putea sa va pun poze cu toata gama de senzori ce se monteaza în chiulasa si în circuitul common rail al unor asemenea motoare si cu care se ridica permanent caracteristica f(p,v,T) al acestora. S-a cam dus vremea cînd Lica tractoristul (ala de pe moneda de 1 Leu de RPR) curata injectoarele cu o bucata de sârma de balot.

Link spre comentariu
11 minutes ago, mac01 said:

Le fac electrice si camioanele...vor fi si avioane si vase electrice...totul electric...alimentate cu energie bio...numai de la soare!

Va creste cererea de baterii AG13 :rade:

Da d-le, spune-mi ceva ce nu stiu...cand va fi in tara noastra ITP-ul pe bune, de jumate din poluare putem spune ca am scapat.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Energia aia bio se va transfera wireless  in acumulatori sau baterii...iar de la baterii la motoare wi-fi.....nici cabluri nu vor mai fi...!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 11 minute, Herr Gigelaizer a spus:

.......................

Facem pe calea ferata intre Sibiu si Deva 4 ore !

Cu bicicleta ajung mai repede!

Acum 11 minute, Herr Gigelaizer a spus:

.......................

ITP pe bune !

Exact asta lipseste!

Nu vad nici un motiv real de a interzice circulatia masinilor mai vechi daca ITP s-ar face pe bune si nu ar mai polua ca o rabla data cu ceara.

Am vazut nenumarate masini care lasau dira de fum la plecarea de la semafor, masini modele noi - sub 5-10ani, masini ce aratau ca scoase din revista. Din pacate erau numai de fatada.

Ar trebui ca service-urile care trec ITP-urile in functie de continutul scrumierei sa fie inchise instant iar la "merteri" dosar penal.

Un prieten s-a trezit in trafic cu suportul (nu placuta) placutei de frina infipt in aripa masinii, suport care prin uzura pe care o avea demonstra clar ca s-a circulat multe sute de km fara placuta de frina. Daca s-a infipt in aripa masinii ce s-ar fi intimplat daca nimerea un geam sau pietoni de pe trotuar? 

Cu o intretinere corespunzatoare (nu chip tuning ca sa forteze motorul sa mearga fara filtre si catalizator la iesire) o masina chiar veche poate avea emisii rezonabil de mici, emisii mai mici decit o masina "noua" tunata.

Link spre comentariu

Va creste cererea de baterii AG13 :rade:"

Eu ma pregatesc ( de mult timp ) , multilateral ... sa nu fiu surprins descoperit :

Baterii.PNG

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 27.08.2018 la 14:21, Fan Elforum a spus:

In conditiile actuale si tinand cont de trendul european, ati mai investi in masini Diesel? Ma refer la achizitia unui autovehicul. Anumiti producatori nu vor mai produce Diesel, anumite tari importante nu vor mai inmatricula Diesel... Credeti ca ne vom alinia si noi la trend? Pe scurt, v-ati cumpara o Diesel acum?

Dacă circuli 25000...30000km/an merită , mai ales dacă ii faci extraurban , trebuie să ții poluatorul cu sulf minim trei ani , dacă te fîțîi 10000km/an .....nu merită .

Eu aș interzice circulația turismelor diesel în orașele mari din țară , am si eu o masina diesel , la anu o scot la vanzare .

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 13 ore, fluffy37 a spus:

Eu tocmai ce mai luai un dizelos....acu vreo 3 saptamani am fost cu brelocul sa iau un Mercedes din Germania. (prin breloc se intelege un Lupo 1.7 sdi clasic). L-am luat si pe fiu-miu cu mine sa aduca brelocul acasa. Am cumparat un C220 CDI sport de la o nemtoaica get-beget...masina doamnei. An 2002, pret 1300 coco, un pic de rugina la bandouri, full de electronica, toate extrasele posibile si imposibile , (dracu sa le ia). Am venit cu ea acasa cu numere de zoll apoi am facut si o tura pana la Paralia la insistentele nevestei. Ce sa zic ...la cei 143 cai este racheta fata de breloc:)))...la 180 la ora parca merg cu Lupo cu 90. Consum total la aprox 4000 km undeva la 5,4%.  De ce sa renunt la diesel?

Pentru că poluează in draci .

Link spre comentariu

Eu zic sa nu ne " luam de guler " , metaforic vorbind ... vine edictul de la UE , si noi vom fi calduros si unanim de acord , ca de obicei ... , desi nu ne va intreba nimeni ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

De-aia nu mai putem de poluare. Daca intrati pe olx si filtrati toate autoturismele dupa combustibil, o sa aveti o reprezentare procentuala care o sa va surprinda. 106203 Diesel, 45572 benzina. Extrapoland, putem trage o concluzie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 13 minute, Faust2018 a spus:

Pentru că poluează in draci .

Vai mie, presupun ca in pelegrinarile tale prin afara ai trecut deseori prin Viena, la Schwechat....acolo unde se bifurca autostrada spre Linz. Zi si noapte te intoxici (de pe autostrada) cu fumurile uriase emanate din rafinariile OMV. Aia nu e poluare, asa-i?

Numai noi , romanii poluam atmosfera. Curand facem o cheta pentru copiii somalezi si pentru educatia morselor pe cale de disparitie de la polul nord.

Poluarea si euro 1,2,3,4,5,6,7,8,9, sunt gaselnite pentru achizitionarea de masini noi, nu are rost sa ne ascundem dupa perdeaua de la baie.

@sharky multumesc.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
17 minutes ago, gauss said:

Eu ma pregatesc ( de mult timp ) , multilateral ... sa nu fiu surprins descoperit :

Baterii.PNG

Si eu folosesc aceeasi sursa( de baterii)...doar ca la masina folosesc tot motorina.

Mai am in familie un benzinar din 2011, cu motor de 1,2.Am scos Iasi Bacau si retur 5,5%.Cu a mea scot 4,5%.Aproape ca nu e sesizabila diferenta, dar cat timp dieselul ma serveste fara sa supar pe nimeni, il prefer, mai ales la oras.Oricat de bun ar fi un benzinar, nu se compara la consum in traficul de azi cu dieselul.Am avut si benzinar pt oras si cam aveam abonament la statia de benzina.Poate cu gaz sa stea treaba altfel, insa n-am birjarit asa ceva decat in vremurile cand instalatiile de gaz erau neperformante, si te cam rugai de masina in depasiri.Acum am inteles ca nu prea e diferenta in tinuta de mers.Cine stie, poate pana renunt pe cale naturala la motorina sa apara si concluzia, ca sa stiu cu ce o schimb.Deocamdata iau ITP-ul pe bune si e din 2007.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări