Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merita sa cumperi Diesel?

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 9 minute, Herr Gigelaizer a spus:

Pentru mine DA !

Un mare DA ! Chiar nu-mi pasa de poluare  :)

Si daca mu13psd zice: "motorina 15 lei kilu ca polueaza mai mult, restul raman cum sunt", ce mai faci? Te faci mai verde sau suporti consecintele de dragul tedeiului?

Link spre comentariu

Tu crezi ca omul e vreun fan te de i?

Ma refer fan cu adevarat.

Omul e genul iau ce e mai ieftin si merge.

Om vedea cat tine. Apoi urmatoarea.

Si priveste superior in jur ca uite ce afacere a facut, ce prosti is ceilalti ca au masini mai noi, dar tot a lui e mai buna.

Uber nooot!

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Eu ma transfer pe ulei vegetal. Sharki lasand la o parte 1.9, sunt motoare vechi  precum om605, om606, facute cu simt de raspundere, motoare ce nu au nici o treaba cu gunoaiele din ziua de azi.  

Link spre comentariu

Cat timp exista mai multe optiuni , practice ( si legale ) , fiecare  - si gestioneaza banii si optiunile conform propriilor nevoi . Nu cred ca - si va schimba optiunea citind pe forum . Pozitiile pro si contra unei optiuni sant ireductibile . Pompa de la benzinarie ofera raspunsul ... , ala care este ! Pui in rezervor , platesti si demarezi .  Restul sant discutii despre vorbe . Sau invers , pentru cei mai destupati , diin belsug pe topic . Asadar ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Gunoaiele din ziua de azi, gen cele de la PSA sunt suficient de fiabile cat sa bata 300-400km. Iar de performante nu are rost sa vorbim sunt peste la TOATE capitolele.

Le gasesti pe masini de la 3mii E in sus.

Ce ma amuza nu e ca 1 9 e bun sau rau, e superioritatea cu care privesc in jur posesorii de cazane. :)

Link spre comentariu

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/masinile-diesel-vechi-interzise-si-in-apropierea-parisului-1031320
Asta apropo de tot felul de experti care ne spun pe aici ca daca nu ne place poluarea sa ne mutam la munte, de parca aia cu AJM-uri tin economia in spate si pe spinarea lor se construiesc orasele. :)

ASta e inceputul, dupa cum am spus, era cazul sa faca curat. 
Ce sa te incapatanezi sa alegi o fumigena cand ai alte variante la fel de fiabile dar nefumigene la preturi de 1000-2000E.

Dupa cum se vede putine orase au pus mana sa faca ceva, dar in cativa ani asta sigur devine un trend.
Dar se misca incet, va dura ani buni pana cand sa afecteze efectiv, intre timp E5/E6 se ieftineste vazand cu ochii.
Deja il gasesti sub 6miiE in stare ok.

Economic vorbind, acum e vremea sa cumperi un diesel E4 la pret de cacao, pt ca se pregateste expulzarea lor din tarile civilizate.

Sa vedem ce taxe ne pasc la noi.

Link spre comentariu

Nu e bun AJM ca e mai bun un E2 (convertit la d3) pe benzina din '93 toamna, care manca cca 40-50% in plus ca si consum de carburant ( d'ala de care trebe vandut de unchiul sam ) 

Motiv pentru care, repet, mi-am luat un cazan de care nu mai sunt legat emotional deloc !

Daca un Audi80b4 insemna cu mult mai mult, acest cazan AJM e doar pentru a fi muncit, muncit si apoi dus la groapa cu surle si trambite.

Cand o venii vremea sa-i pun de coliva si lumanari n-am nici un resentiment. Acesta a fost un motiv important pentru care n-am mai investit inca 1300 euro in a cosmetiza si restaura vechiul Audi80 si a trece la un cazan de "conzum". Daca Honda Acord cl7 pe benzina de 2l era ceea ce mi-as fi dorit simplu fapt ca in 3 ani si FARA a exploata acea masina ar fi dus la o scadere valorica a "fieratanii" in aceiasi zona de pret ca si cum as da la gunoi acest cazan ajm.  

Din fericire anu' acesta am avut ocazia sa-i "afumam" pe francezi cu acel E class de 2,2 cdi, la anu' clar doar cu avionul mai ajungem in Paris...

Link spre comentariu

Agentia Reuters relateaza ca pe anumite portiuni de drum din Germania se va interzice circulatia masinilor Diesel. Asa a hotarat un tribunal. Sa vedem daca se va face apel, dar se pare ca aia din vest se pun pe treaba.

"German court imposes diesel ban on western cities and motorway"

https://uk.reuters.com/article/us-germany-emissions-essen/german-court-imposes-diesel-ban-on-western-cities-and-motorway-idUKKCN1NK1ZW

Cam nasol pentru dizelarii de acolo.

In Romania va mai trece multa apa pe parau, recte NOx in aer, pana sa avem asa interdictii.

Link spre comentariu

E5 diesel se vinde la pret mega bun. INclusiv masini noi gen A6 din 2014, il iei la pret de cacao.

MAsura din Germania mi se pare extrema, puteau sa puna niste conditii gen masina sa fie mai veche de 6 ani. Nu asa cu japca.

Mai ales in conditiil in care o benzina cu injectie directa si fara filtru de particule sta mai prost ca un diesel E6 pe bune, nefentat.

ASta conform testelor facute pe de tot felul de agentii.

Link spre comentariu
Citat

INclusiv masini noi gen A6 din 2014, il iei la pret de cacao.

M-am uitat putin de curiozitate cum se vand A6-2014, nu ca m-ar interesa, dar cred ca avem viziuni diferite despre preturile de cacao...mie nu mi s-au parut deloc de cacao.:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu

fata de cat costa unul de aceeasi varsta acum 4-5 ani, cam mare diferenta, cam rapida devalorizarea.

LA asta ma refer! Un A6 din anul ala ieftin nu are cum sa fie.

Stiu asta ca si-a luat un coleg si am mai aruncat un ochi in stanga si in dreapta.

Iarasi conteaza zona din care il iei.

E clar, acum e momentul, cel putin in jermany...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări