Ion_Bumbu Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Nou sau 4x4 MARE! Alea is in mintile lor totdeauna! Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Nou da, mare nu...cel putin pe gustul meu.Ma trag cu el doar in oras (98% din rulaj), si m-am lecuit de vapoare. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 (editat) Legat de benzine care fumega . F corect. Sunt și alea. Dar alea cu fum stau sa crape. Nu o duc mult. La benzina cu sonde lambda ok si fără aer fals nu prea fumega. Când o ia pe ulei e vorba de motoare praf. Un diesel care afuma mai merge mult și bine doar sa mai cureți una alta dacă nu ai egr anulat. Legat de cum anulezi injecția la pd. Exact la fel cum o anulează în frână de motor. Nu tre sa oprești nici o cama sau alte povesti. Uitasem de întrebarea aia. Îs pe telefon nu pot răspunde pe larg. Dar ideea se intelege. Editat Septembrie 24, 2018 de Sharky Link spre comentariu
norad Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 In vara am fost cu masina pana in Franta, langa Geneva. Nu imi amintesc sa fi vazut prin tarile ce nu au servit comunism vreo masina care sa scoata fum. In schimb, in Zurich era nebunie cu niste masini si motociclete preparate, in sensul ca scoteau un zgomot puternic, tare enervant. Parca le si turau indivizii, ca sa iasa in evidenta. In regiunea vorbitoare de limba franceza a Elvetiei am vazut autoturisme marca Dacia mai des decat in unele localitati din Romania. Masini inmatriculate in Elvetia. M-a surprins lucrul asta - nu ma asteptam. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 6 hours ago, doru3160 said: Ma trag cu el doar in oras (98% din rulaj), si m-am lecuit de vapoare. Eu am scapat de oras mare, Doamne Ajuta! La drum lung si in conditii meteo precare un vapor 4x4 este imbatabil. Tot timpul spun sa n`am nevoie de el ...realitatea este insa ca e tare bun! Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Acum 37 minute, Ion_Bumbu a spus: Eu am scapat de oras mare, Doamne Ajuta! Eu inca nu...mai am de pedalat ceva ani pana sa ma pot retrage undeva unde sa ajung doar cu 4x4. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Acu ma dau cu un Opel mokka. 1.4 turbo benzina. Sub 6 nu am reușit sa scot. Mers de pensionar dar la 80 100. La vale lăsat sa ia viteza la Deal urcat usurel. Apoi i am dat gaz. Manca 7.5 alergat. În ambele cazuri cu Ac on. Nu reziști fara. Am avut o disputa pe tema asta cb ul zice clar media iese mai mica la scos la liber când e cazul decât frână de motor și apoi accelerare. Ținut pe Cruise control e și mai consumator. E interesant motorul asta. Trage la Deal la 1500 ture, nu comentează. Parca un pic vibrează dar e oarecum normal la 4 cilindri. Zici ca e diesel. Păcat ca nu e la fel la consum. Cu 1 6 tdci ieșeam la 4 4.5 pe drumul asta. Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 (editat) Cum sa ai consum mai mic scos pe liber, in viteza ai consum 0 ! Daca faci pulse and glide o sa scada consumul dar tot nu bati dieselul care merge normal. Si daca superi dieselul si incepe si el cu pulse and glide .... Editat Septembrie 24, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Camioane electrice. https://www.cargo-bus.ro/daf-prezinta-camioane-electrice-si-hibrid-la-iaa-2018/ Urmeaza navele maritime si avioanele. Lansarile in spatiu vor fi tot electrice...si uite asa ne-am electrificat de tot. Mai zicea lumea ca nu se poate.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 Tot ce se poate...https://io9.gizmodo.com/nuclear-powered-vehicle-concepts-from-the-mid-20th-cent-1154385972 Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 (editat) Vai Dani Dani, cum nu ești tu în stare sa înțelegi un simplu text. Am scris clar ca nici cu pulse and glide nu scoți consum cât de un diesel. Mai degrabă diferența între sedan și mini sub e mai importanta aici zic eu dar ma bag pe drumuri nașpa cu masina și nu vreau sa plătesc daune. Cu focusu nu săream de 4.5 fără sa îmi bat capul cu vreo tehnica. Doi la mana. La liber scoți când trebuie am scris clar asta. Nu tot timpul. Eg vezi ca urmează o panta usoara o lași sa ia viteza la liber nu o ții în frână de motor. Evident ca dacă panta e mare și ai niște viraje folosești frână motor. Sa ții motorul pe zero și sa nu pui frâne degeaba. Totul e sa simți masina. Prefer sa cred cb ul decât pe unul care se da mare pe forum, dar se vede clar ca nu le știe pe toate deși asta pretinde. Pulse and glide nu fac ca e aberant. La fel nici mers sub 80 inafara. Doar nu mi oi strica concediul făcând economie. La 1e litru e ok. Am făcut un test de amuzament. Tu poate crezi ca laud motorul dpdv consum. Nu m ar mira. Nici pe departe. Prefer aspirațul meu pe Gpl care tot acolo iese la bani și la putere. În schimb la complexitate e cu totul alta poveste. D-le concepte de genul exista de un secol. La fel și fuziunea nucleara controlata și alte povesti. Suna bine dar nu se pot pune în practica din pacate. Una e sa faci o bubuitura alta un reactor controlat. Camioane electrice exista. Vezi Mercedes vezi tesla vezi alte firme private. Super tari pana te uiți la pret. Ma rog unii le oferă la vânzare alții gen elon musk încă vând pielea ursului din padure. Recent Audi au continuat în stilul lor besinos cu etron. Super tare dar nu vad cine ar da 200mii e pe un q7. Posibil ca la prețul asta camioanele sa fie luate de firme mari gen amazon in scop publicitar. Gen we are Green. Adică 1 din 100 camioane e electric. Zero barat dar da bine la prostime. Editat Septembrie 25, 2018 de Sharky Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 26, 2018 Partajează Postat Septembrie 26, 2018 (editat) Având niște timp de pierdut pe drum și admirat peisaje am tras azi niște economii. Pulse and glide da ceva mai bine ca frână de motor și apoi accelerație și tot asa. Mai ales la panta unde frână de motor chiar și în v6 fie oprește masina fie e în zona de turație mica și consumul dat de cb e tot ala. Totodată injecția nu e zero decât peste 1300 ture și pe asta la fel ca pe Merc sau vechiul cazan opel. Cred ca tine catalizatorul cald. Oricum adoptând tehnici enervante pt cei din jur poți scoate consumuri bune. Cu mercu sau cu un Logan vechi cam greu. Pe de alta parte consumul asta îl scot cu focusu diesel mergând normal. Departe de a merge eco. Cu ajm un pic mai mult. Atașat consumul chinuit și cel mers mai repede dar cu cap de când am închiriat masina. Vom vedea la final când fac plinul cât de bine bate cu realitatea. Dar sa fim serioși acu, în atâtea decenii de injecție cred ca o măsurare corecta nu e o problema. Nu de alta dar prea bine bat cifrele la mulți care au verificat. Editat Septembrie 26, 2018 de Sharky Link spre comentariu
morocanosul Postat Septembrie 28, 2018 Partajează Postat Septembrie 28, 2018 La 24.09.2018 la 20:48, Ion_Bumbu a spus: Eu am scapat de oras mare, Doamne Ajuta! La drum lung si in conditii meteo precare un vapor 4x4 este imbatabil. Tot timpul spun sa n`am nevoie de el ...realitatea este insa ca e tare bun! Depinde ce numesti tu...oras mare ..! Oare cum te descurci in...LA,New York sau...Tokio ? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 28, 2018 Partajează Postat Septembrie 28, 2018 (editat) Pai nu`i greu de aflat ce oras numesc eu mare, doar trebuie citita locatia. Editat Septembrie 28, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 28, 2018 Partajează Postat Septembrie 28, 2018 Nu trebuie sa fie mare. Trebuie doar sa fie prost gândit și aglomerat. Ajunge sa fie de 50mii locuitori și traficul sa fie infernal. Vezi tarile de mana a treia, umpli de mașini și e gata reteta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum