Ion_Bumbu Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 On 9/13/2018 at 8:41 AM, gauss said: https://www.zf.ro/auto/hakim-bout-hra-directorul-de-vanzari-de-la-dacia-trage-un-semnal-de-alarma-vanzarile-de-masini-diesel-vor-scadea-de-la-60-din-piata-in-2017-la-20-in-urmatorii-ani-17516493 Nu particip la dezbateri ... n - am pareri , e doar un link pe care l - am gasit ! Abia astept sa iau un MCV Diesel cind ajunge mai ieftin decit .9 TCE. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 (editat) Scuze de greșeli. Am f multe de făcut. Scriu direct fără sa ma uit. Se întâmplă. Mai ideea nu sunt cazurile individuale. Poate altu are oferta super la non euro. Bravo lui. Altu la E5. Dar cel mai mult contează grosul. Dacă toate ar fi oferta atunci ala ar fi de fapt prețul pieței și oferta e mai jos. De aia spun ca ofertele nu se pun când e vb de nivel macro. Ideea e ca punând restricții încet lumea alege ce e bun. Nu dispar peste noapte ajm. Merg în continuare încă 2 3 5 ani dar cam atat. Apoi tot mai rar. Se satura oamenii de ele Și acu prin Cluj ajm uriel sunt ultimele mașini. Ce e important e sa nu mai vina altele. Diesel nu taie nimeni în oras degrabă. Vor trece cel puțin 5 ani și nici asa nu e sigur. Pana atunci un diesel e3 va valora sub 1000e. Asa ca ce mai conteaza? Un e5 va fi 3 4mii E vechi la 10 ani. Adică fix ca un ajm acu 5 6 ani. Nu vad o problema în asta. Se va continua același proces normal. Editat Septembrie 14, 2018 de Sharky Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 1 hour ago, adrian_pic said: Pai daca Euro 3 este pe oferta? Normal ca daca era Euro 4 nu mai stateam pe ganduri, dar n-am oferta cu Euro 4. Asta e...cand va fi oferta care sa convina la masina noua, sunt sigur ca nu vei ezita. Acum ii condamni pe altii ca sunt zgarciti, dar nici tu nu dai dovada ca ai fi prea generos si sa sacrifici bani mai multi pt binele planetei, vanezi ofertele cele mai mici si poluante. ''Asa face toti''. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Nu mai sunt asa tanar sa ma mai arunc la o masina noua. Si asta care o am (benzinar euro 4) poate mai tine inca 50.000km insa deja incepe sa ceara bani. Disel-ul euro 3 ma incanta ca era ieftin si de patea ceva dupa 2 ani imi scoteam parleala. Stai calm ca din primavara pana in toamna ii bagam ulei nu motorina, deci eram green*green. Cand miza nu-i mare iti permiti sa risti, nu? Tu ai sange sa bagi ulei de floarea soarelui in masina? NU, ca totusi nu-ti bati joc de masina. Deci o luam ca sa o "indoi" la toate capitolele. Vreau si eu sa merg relax la volan si sa ma doara in 14, nu sa tot stau cu morcovul in fund ca imi boteste un berbec masina. In plus cu inundatiile de anul asta nu ma mai trezesc in faza ca aia din spate ma claxoneaza sa intru in balta si eu nu stiu cat este de adanca sau daca nu cumva o gura de canal este fara capac. Cand ai un jaf, iti permiti sa fi tu cobai pentru altii. Deci as avea si eu "masina de la firma" cumparata din banii mei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 2 minutes ago, adrian_pic said: Tu ai sange sa bagi ulei de floarea soarelui in masina? NU, ca totusi nu-ti bati joc de masina. Nu simt nevoia...consumul e decent ca sa ma tenteze sa-l mai fentez.Despre celelalte aspecte, nu stiu cum gandeste fiecare, insa eu chiar daca as avea ultimul cazan, n-as putea umbla cu el botit si vai mama lui.Deci grija de caroserie si aspect am avut indiferent de varsta masinii...si asta mai costa cateodata, pt ca vopsirea unui element de caroserie costa la fel, indiferent de cat de veche e masina. 5 minutes ago, adrian_pic said: Vreau si eu sa merg relax la volan si sa ma doara in 14, nu sa tot stau cu morcovul in fund ca imi boteste un berbec masina. Deci relax n-o sa poti sta prea tare, daca-ti pasa cum arata cazanul. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Nuuuuu. Am luat teapa cu vopseaua metalizata la asta care o am. Dieselul euro 3 n-are culoare metalizata deci .... chit, slefuit si spray policolor (este culoarea SIC!). Plus ca daca iau euro 3-ul am un bonus: o sa fiu si singur in masina!!! (nu urca nevasta in "cazan" si deja mi-o zis ca daca il cumpar ne facem de ras!) De umblat cu masina botita sau cu vopseaua raschetata nu-i bine de mers ca poti fi tu acuzat ca ai facut un accident (mie de asta imi este frica, nu de aspect). Chiar daca am avut masina raschetata in parcare, pana sa o revopsesc am dat cu lac 2 straturi ca sa am o "dovada" ca nu-s eu vinovat. Avem multi bizoini in Iasi si nu mai sunt tanar nici eu. Oricum observ ca inainte erau mai corecti cand era vorba de bataie : unu la unu maxim doi la unu, acum vin cate 5-6 si dau intr-unu. Nu mai zic ca de cativa ani incoace sunt din ce in ce mai umflati de steroizi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 2 hours ago, adrian_pic said: Plus ca daca iau euro 3-ul am un bonus: o sa fiu si singur in masina!!! Succes. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 @sharky; Ce-i ala bre ajm? Ca nu exista postare sa nu pomenesti de ajm-urile astea! Ajm in sus...ajm in jos...ce-i ala ajm? Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Este o motorizare de duzina pe care si-au cumparat-o toti, fiind ieftina si crezand ca e cine stie ce pentru ca provine din Nemtia. Oamenii incapabili sa desparta firmele producatoare de tara. Unele dintre firmele de top la amplificatoare de casti este FIIO, o firma specializata din China, asta inseamna ca toate amplificatoarele de duzina din China sunt nemaipomenite. Aceeasi logica si cu toti cu VW, n-au bani de BMW/Mertz dar au impresia ca cumparand Opel/Vw e acelasi lucru, si de multe ori chiar se cred superiori. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Adica asta, 1,9TDI https://www.automaniac.org/engine/volkswagen/187/volkswagen-1896cc-diesel-1.9-tdi-ajm-8v-115hp Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 (editat) De 1,9 Tdi stiam ...dar habar n-aveam ca se numeste ajm. Eu oricum nu agreez (nu le mai agreez) masinile europene, mai ales grupul vag...raman la asiatici. Dar 1,9 Tdi stiam ca este un motor reusit, cand l-a creat VW...era chiar renumit in fiabilitate! Sau ma insel? De poluat...polueaza...la vremea cand a fost gandit nu erau atatea norme euro! Editat Septembrie 14, 2018 de mac01 Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Este un motor TDI la care s-a introdus injectia de tip pompa-injector (pump-duse)PD. Motorul asta daca e cuplat la o cutie cu 5 trepte se cheama AJM, iar daca e montat la o cutie cu 6 trepte se cheama ATJ. Sunt o multime de chestii din 3 litere Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Stiam ca e motor pompe-duse..dupa aceea parca i-au pus si injectie common-rail. Stiu ca a fost ultimul motor fiabil de la VW. ....dupa asta au inceput sa dea cu stangu in dreptu rau de tot la motoare. De fapt de vreo 15 ani vw nu mai face motoare bune. In sfarsit ...nu mai conteaza...bine ca am aflat ce inseamna ajm. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Daca vrei sa inebunesti: https://www.torquecars.com/volkswagen/1-9-tdi-tuning.php 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 (editat) Doamne fereste...astia de la vw nu sunt sanatosi la cap...ce de abrevieri a avut motorul asta! Bine ca nu m-a atras masinile si istoria lor! Editat Septembrie 14, 2018 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum